Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 21

Grybauskaitės reitingai auga kaip ant mielių

Artėjant prezidento rinkimams Lietuvos gyventojai staiga pamatė, kad labai nedaug kas gali geriausiai atstovauti jų interesams. Tai rodo kovo 5-8 dienomis surengta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentacinė apklausa, kurią spausdina dienraštis „Lietuvos rytas“.
Eurokomisarė Dalia Grybauskaitė pateikė pareiškinius dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai
Daugiausiai apklausos dalyvių mano, kad geriausiai jų interesams atstovauja eurokomisarė D.Grybauskaitė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apklausa rodo, kad šganinga tautos gelbėtoja žmonės mato eurokomisarę Dalią Grybauskaitę – net 39,9 proc. apklaustųjų mano, kad ji geriausiai atstovauja jų interesams. Prieš mėnesį taip galvojo 26 procentai apklaustųjų.

Atrodo, žmonės jau mažai ko tikisi iš kadenciją baigiančio prezidento Valdo Adamkaus – tik 11,1 proc. apklaustųjų mano, kad dabartinis šalies vadovas geriausiai atstovauja jų interesams, nors dar prieš mėnesį taip manė 14,6 proc. apklaustųjų.

Trečioje vietoje – buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, už ją pasisakė 5,9 proc. apklaustųjų, nors vasarį kaip geriausiai atstovaujančią jų interesams palaikė tik 3,2 proc. apklausos dalyvių.  

Toliau rikiuojasi premjeras Andrius Kubilius, partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis, Seimo narys Julius Veselka, kadenciją  baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas, SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda, Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas. 

Manančiųjų, kad Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas geriausiai atstovauja jų interesams, tėra 1,1 procento apklaustųjų, nors vasarį jų buvo 2,8 proc.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius