-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 18

Lietuvos žmonės nesupranta, kad jais kartais naudojamasi, sako L.Graužinienė

Priešpaskutinę vietą prezidento rinkimuose užėmusi opozicinės Darbo partijos (DP) kandidatė Loreta Graužinienė teigia, esą prezidento rinkimai parodė, kad Lietuvos žmonės nesupranta, jog jais naudojamasi, tačiau kaip tai pasireiškia, neatskleidžia.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos žmonės dar ne visai supranta, kad jais kartais yra naudojamasi“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė 3,57 proc. rinkėjų balsų surinkusi L.Graužinienė.

Toks atsakymas pasigirdo iš DP kandidatės tuomet, kai buvo priminta jos pozicija, esą Lietuva įrodytų esanti demokratiška valstybė, jei įvyktų prezidento rinkimų antras turas.

„Tai yra mano nuomonė. Kiekvienas Lietuvos pilietis, jeigu mes gyvename demokratinėje valstybėje, gali turėti savo nuomonę. Aš pasakiau, kiek norėjau pasakyti, ir tai yra labai daug (...). Jeigu būtų daugiau laiko ir jei būtų vykę normalesni debatai, antras turas būtų buvęs. Aš nesakau, kad į jį būčiau patekusi, bet antras turas būtų buvęs, jeigu būtų buvę daugiau galimybių atsiskleisti kandidatams, dabartinei prezidentei – taip pat“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Pasak DP kandidatės, galutiniai rezultatai ją tenkina.

Sekmadienį vykusiuose prezidento rinkimuose aiškią pergalę iškovojo eurokomisarė D.Grybauskaitė, surinkusi 68,17 proc. balsų. D.Graužinienę taip pat aplenkė socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius (11,7 proc.), „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis (6,09 proc.), Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis (4,69 proc.), savo kandidatūrą iškėlusi. Paskutinis liko savo kandidatūrą iškėlęs atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas – 0,66 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius