Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

Pilvelis pradės rinkti parašus

Trečiadienio vakarą Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė išduoti parašų rinkimų lapus dar vienam prezidento rinkimų dalyviui – Algirdui Pilveliui.
Algirdas Pilvelis
Algirdas Pilvelis / „Scanpix“ nuotr.

Į posėdį, kuriame buvo svarstoma, ar išduoti parašų rinkimų lapus, leidėjas A.Pilvelis turėjo atvykti per savo 65-ąjį gimtadienį, tačiau nepasirodė.

VRK pirmininkas Z.Vaigauskas klausimą dėl parašų rinkimo lapų išdavimo pasiūlė spręsti nelaukiant atvykstant paties kandidato. „Šiandien jo jubiliejus, tai kas žino, koks gali pasirodyti“, – gerai nusiteikęs komisijai kalbėjo Z.Vaigauskas. „Nenustatyta jokių teisinių kliūčių jam tapti kandidatu. Tiesa, savo laiku jis buvo pripažintas kaltu, tačiau baudą jau sumokėjo“, – posėdžio metu sakė VRK pirmininkas.

Parašų lapus su 20  tūkst. kandidą remiančių piliečių parašų rinkimų dalyviai VRK turi pateikti iki balandžio 2 dienos.  Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Pirmasis rinkimų  turas bus gegužės 17 dieną. Antrasis prezidento rinkimo turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius