Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 07

Rinkimų dieną pradėti du ikiteisminiai tyrimai: dėl vagystės bei viešosios tvarkos pažeidimo

Rinkimų į Europos Parlamentą dieną pradėti du ikiteisminiai tyrimai, vienas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kitas – dėl vagystės.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip BNS informavo Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Žemaitytė, Šalčininkų rajone pradėtas tyrimas dėl vagystės. Šalčininkų rajono Tribonių kaime  sekmadienio naktį nuo mokyklos, kurioje įsikūrusi balsavimo apylinkė, pavogtos Lietuvos bei Europos Sąjungos vėliavos. V.Žemaitytės žiniomis, įtariamieji čia kol kas nenustatyti.

Kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas Šakių rajone dėl viešosios tvarkos pažeidimo. GP atstovės teigimu, prie rinkimų apylinkės Gelgaudiškyje sekmadienį apie 16 val. neblaivus jaunuolis pradėjo kabinėtis prie balsuoti einančių žmonių. Viešosios tvarkos pažeidėjas sulaikytas, jam nustatytas 2,06 promilės girtumas.

Prieš tris savaites vykusių prezidento rinkimų metu rinkimų dieną Vilniaus mieste, Klaipėdos ir Pakruojo rajonuose buvo užfiksuoti keli įstatymų ir rinkimų tvarkos pažeidimai, dėl kurių buvo pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai.

Vienas ikiteisminis tyrimas, vykęs Pakruojo rajono policijos komisariate, jau yra baigtas supaprastinto proceso tvarka. Pakruojo rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir skyrė kaltinamajam laisvės apribojimą 3 mėnesiams.

Lietuvoje sekmadienį antrą kartą vyko rinkimai į Europos Parlamentą, juose dalyvavo 15 partijų, rinkta 12 europarlamentarų. Balsavimas rinkimų dieną, sekmadienį, rinkimų apylinkėse vyko nuo 7 iki 20 valandos.

Pirmą kartą savo atstovus į EP Lietuva rinko 2004 metais, tada rinkimuose dalyvavo 48,38 proc. rinkėjų, mandatus pasidalijo 6 partijos iš 12 dalyvavusių partijų ir koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius