Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 12

VRK perskaičiuos trijų apylinkių Šalčininkų rajone biuletenius

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), penktadienį svarsčiusi skundus dėl rinkimų vykdymo tvarkos pažeidimų Šalčininkų rajone, nusprendė perskaičiuoti trijų apylinkių – Akmenynės, Turgelių ir Gornostajiškių – balsavimo biuletenius.
Balsavimas EP rinkimuose
Balsavimas EP rinkimuose / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Akmenynės apylinkės biuleteniai bus perskaičiuojami, nes čia rasti keli kartu perlenkti biuleteniai su analogiškais reitingo balsais ir be partijos numerio, užpildyti tokiu pačiu braižu. Bus aiškinamasi, ar tokių nėra daugiau, ar rastieji priskirti prie negaliojančių.

Kitose apylinkėse bus aiškinamasi, ar nesiskiria maišuose esančių bei išduotų biuletenių skaičius.

Sprendimą dėl skundų apie Šalčininkų rajone fiksuotus rinkimų organizavimo bei vykdymo pažeidimus VRK turi priimti iki sekmadienio, prieš patvirtinant oficialius Europos Parlamento rinkimų rezultatus.

Šalčininkų rajono savivaldybės rinkimų komisija savo ruožtu yra anuliavusi balsavimo namuose rezultatus Gornostajiškių apylinkėje, kur balsavimą vykdė tik vienas komisijos narys.

Daugiausiai skundų dėl sekmadienį vykusių EP rinkimų VRK sulaukė Šalčininkų rajono rinkimų komisijų atžvilgiu. Skųstasi ne tik dėl konkrečių atvejų, pavyzdžiui, dėl išankstinio balsavimo namuose grafiko nesilaikymo, bet ir dėl savivaldybės administracijos darbuotojų naudojimosi tarnybine padėtimi agituojant gyventojus.

„Matome, kad šitas regionas per kiekvienus rinkimus būna probleminis. Kyla įtarimų ir dėl itin didelio aktyvumo išankstiniuose rinkimuose“, – sakė VRK narys Julius Jasaitis.

Šalčininkų rajonas per kiekvienus rinkimus išsiskiria itin dideliu aktyvumu per išankstinius rinkimus. Per EP rinkimus iš anksto čia balsavo 10,56 proc. rinkėjų, kai bendras šalies aktyvumas – 4,11 proc. Rinkimus čia nuolat laimi Lietuvos lenkų rinkimų akcija – per EP rinkimus už šią partiją čia balsavo 80,6 proc. rinkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius