Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: savivalda turi labai daug teisių ir labai mažai pareigų

Savivalda turi labai daug teisių ir labai mažai pareigų, todėl žmonės turėtų ne tik pasinaudoti jiems suteikta balsavimo teise, bet ir kontroliuoti išsirinktą valdžią. Tai sekmadienį balsavusi savivaldos rinkimuose pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė balsuoja. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiuo metu savivalda turi labai daug teisių ir labai mažai pareigų. Tik demokratinis rinkėjas demokratinėje valstybėje gali kontroliuoti šią valdžią. Todėl visus labai kviečiu pasinaudoti teise, kurią suteikia Lietuvos Konstitucija – kiekvienam piliečiui ne tik išsirinkti, bet ir kontroliuoti, ką išsirenka“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Ji neabejojo, kad šie rinkimai atneš permainų į miestų savivaldą, tačiau sakė, kad didžiulių permainų iškart tikėtis nereikėtų.

Džiaugiasi nepartiniais

Prezidentė sakė besidžiaugianti, kad šiuose savivaldos rinkimuose dalyvauja ir gausus nepartinių kandidatų būrys. „Pirmą kartą mėginame, eksperimentuojame, kad galėtų dalyvauti ir nepartiniai žmonės. Tai iš tiesų gerai. Daugiau žmonių dalyvauja. Tai rodo norą patiems priiminėti sprendimus“, – dėstė D.Grybauskaitė.

Tačiau žurnalistų paklausta, už ką balsavo – už partinius ar už nepartinius kandidatus – prezidentė to neatskleidė. Vis dėlto prezidentė tikino, kad išsirinkti, už ką balsuoti, sudėtinga nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius