-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldos rinkimuose kandidatuojantis Viktoras Uspaskichas prašo panaikinti jo neliečiamybę

Savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvaujantis Darbo partijos (DP) lyderis europarlamentaras Viktoras Uspaskichas paskelbė prašantis panaikinti jam, kaip kandidatui, garantuojamą teisinę neliečiamybę.
Vilniaus apygardos teisme
Vilniaus apygardos teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Siekdamas užkirsti kelią įvairioms spekuliacijoms, iš karto prašau panaikinti mano teisinę neliečiamybę“, – DP išplatintame pranešime teigia V.Uspaskichas, į partijos kandidatų sąrašą Vilniuje įrašytas pirmas.

Kaip taigiama išplatintame DP pranešime, savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 46 straipsnis suteikia teisinę neliečiamybę kandidatams į savivaldybės tarybos narius rinkimų agitacijos kampanijos metu, taip pat iki naujai išrinktos savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio.

Be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo kandidatai negali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn, suimti, negali būti kitaip suvaržyta jų laisvė.

Vilniaus apygardos teisme šiuo metu nagrinėjama vadinamoji DP juodosios buhalterijos byla. Joje tarp kaltinamųjų yra ir „darbiečių“ lyderis V.Uspakichas.

Vilniaus apygardos teismą ši byla pasiekė 2008-ųjų balandį. Jos nagrinėjimas buvo įstrigęs, kai teismas nusprendė kreiptis į Konstitucinį Teismą. Šis po kelių mėnesių išaiškino, kad partija, kaip juridinis asmuo, gali būti traukiama baudžiamojon atsakomybėn. V.Uspaskichas tapdamas europarlamentaru susigrąžino anksčiau Seimo iš jo atimtą teisinį imunitetą.

Praėjusių metų rugsėjo pradžioje EP V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę panaikino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius