Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilutiškiams balsuoti potvynis nebetrukdė

Balsuoti be kliūčių jau galėjo pamario krašto rinkėjai – potvynis kelio Šilutė-Rusnė ruože sekmadienį buvo visiškai nuslūgęs, tad rinkėjai balsuoti vyko automobiliais.
Rusnės gyventojai kariškių amfibija keliami dukart per dieną: ryte ir vakare.
Savaitgaliį Šilutės rajono rinkėjams amfibijos pagalbos nebeprireikė - vanduo buvo visiškai nuslūgęs. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Kaip teigė Šilutės savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas, potvynis nuslūgo dar antradienį. „Vandens visiškai nebėra, kelias švarus kaip vasarą“, – apie kelio ruožą, kuriuo dar visai neseniai gyventojus kėlė kariškių amfibija, kalbėjo specialistas.

Rinkėjai Šilutėje rinkosi kaip įprasta mažuose miesteliuose – po šv. Mišių bažnyčiose, tad ir balsavusiųjų aktyvumas tam tikromis valandomis svyravo. Pasak Šilutės rinkimų komisijos pirmininkės Jurgitos Gurevičiūtės, balsavimas 39–ose apylinkėse vyko sklandžiai, tačiau dideliu rinkėjų aktyvumu nepasižymėjo: rinkimų dieną iki 14 val. balsavo 23,16 proc. Šilutės rajono gyventojų. Pirmininkės teigimu, šiame krašte neužfiksuota jokių oficialių pažeidimų, susijusių su rinkimais.

Išankstiniuose rinkimuose pamario krašto gyventojai taip pat nebuvo itin aktyvūs. Iš 41 tūkst. 78 Šilutės rajono rinkėjų savo nuomonę specialiuoju paštu, namuose ar balsuodami iš anksto savivaldybėje pareiškė 5,92 proc. rinkimų teisę turinčių gyventojų. Tiesa, ketvirtadienį iš atokesnių kaimų balsuoti iš anksto keli gyventojai buvo atvežti ugniagesių keturračiais.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius