Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl galimo rinkimų agitacijos pažeidimo Darbo partijos laukia nemalonumai

Šeštadienį oficialiame Darbo partijos tinklapyje pasirodė keistas pranešimas, kuriame darbiečių lyderis kandidatų į Europos Parlamentą sąraše Viktoras Uspaskichas sako ginsiantis „visų dirbančių Europos gėjų teises“. Žinutė netrukus buvo pašalinta, tačiau Darbo partijai dėl jos gali tekti ilgai aiškintis Vyriausiajai rinkimų komisijai, nes šeštadienį politinė agitacija yra draudžiama.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaltina įsilaužėlius

Darbo partijos informacijos centro vadovas Sergejus Dobriakovas 15min.lt sakė, kad pranešimas „darbiečių“ interneto svetainėje pasirodė be jų žinios.

„Čia ne mūsų pranešimas. Panašu, kad mūsų svetainė buvo nulaužta ir mes dabar aiškinamės, kas įvyko iš tikrųjų. Kol kas kreipėmės į mūsų interneto tiekėją – įmonę, kurioje patalpinta mūsų svetainė“, – teisė S.Dobriakovas.

Darbo partijos interneto svetainėje šeštadienį pasirodęs pranešimas
Darbo partijos interneto svetainėje šeštadienį pasirodęs pranešimas

Pradės tyrimą

Tuo tarpu Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė teigė, kad dėl galimos politinės agitacijos tuo metu, kai ji draudžiama, bus pradėtas tyrimas.

VRK pirmininko pavaduotojos teigimu, VRK aiškinsis, ar pasirodžiusi žinutė yra agitacinė. Jei bus pripažinta, kad taip yra, tuomet bus prašoma Darbo partijos paaiškinti, kodėl ir kaip jos tinklapyje ji atsirado.

„Pasikviesime oficialų svetainės savininką, Darbo partiją, svarstysime ir spręsime. Išsiaiškinsime visas aplinkybes, ar buvo tas įsilaužimas, ar nebuvo. Gal pasikviesime kokį specialistą, kuris pasakytų, kaip tie įsilaužimai vyksta. Mes patys netikrinsime įsilaužimo fakto, tai bus jų pareiga įrodyti, kad taip atsitiko“, – sakė L.Matjošaitytė.

Jei Darbo partija neįrodys, kad žinutę publikavo programišiai, tuomet už agitacijos taisyklių pažeidimą teks atsakyti jai pačiai.

L.Matjošaitytė teigė, kad šeštadienį kitų rimtų pažeidimų nebuvo užfiksuota. VRK sulaukė tik pranešimų apie pašto dėžutėse rastus agitacinius lapelius, tačiau neaišku, ar jie iš tiesų buvo platinti šeštadienį, o ne anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius