Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konservatoriai VRK ir VMI prašo nustatyti „darbietės“ Ievos Kačinskaitės-Urbonienės partijai paaukotų pinigų kilmę

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratų (TS-LKD) partija kreipsis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) ir Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI), prašydama išaiškinti Darbo partijos kandidatės į Europos Parlamentą (EP) Ievos Kačinskaitės-Urbonienės Darbo partijai paaukotų 40 tūkst. litų šaltinį.
Ieva Kačinskaitė-Urbonienė
Ieva Kačinskaitė-Urbonienė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Konservatorių teigimu, kandidatė viešai taip ir nesugebėjo paaiškinti, iš kur gavo minėtą sumą, o savo komentaru sukėlė daugiau klausimų nei pateikė atsakymų.

„Susidaro įspūdis, kad Darbo partija veikia pagal jau seniai išbandytą korupcinę schemą. Jaunoji darbiečių kandidatė I.Kačinskaitė-Urbonienė, dirbanti Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės patarėja, o anksčiau buvusi Viktoro Uspaskicho asistentė, vargu ar uždirba tiek, kad galėtų sutaupyti ir partijai skirti 40 tūkst. litų auką. Jokių kitų savo ryšių su verslo įmonėmis ar kitais juridiniais asmenimis, iš kurių ji galėtų gauti papildomų lėšų, kandidatė į EP interesų deklaracijoje nepateikia. Todėl kyla daug klausimų dėl skirtos aukos kilmės. Ar nebus tai „juodieji“ pinigai iš dar vienos Darbo partijos buhalterijos?“ – sako TS-LKD vykdomoji sekretorė Monika Navickienė.

15min.lt rašė, kad Seimo pirmininkės L.Graužinienės patarėja, neseniai vaikelio susilaukusi 24 metų I.Kačinskaitė-Urbonienė per pastaruosius mėnesius labiau rūpinosi ne savimi, o Darbo partija – jos kovai rinkimuose iš viso skyrė 44 tūkst. litų.

Iš Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktų deklaracijų matyti, kad I.Kačinskaitė-Urbonienė Darbo partijai kovo pabaigoje paaukojo 40 litų, balandžio pabaigoje – 40 tūkst. litų, o gegužę dar 4 tūkst. litų parėmė „darbiečių“ kandidatą į prezidentus Artūrą Paulauską.

Atrodo, kad jauna moteris į politiką žengti pasiryžusi negailėdama nieko, nes jos piniginė šiaip tokiomis sumomis taškytis neleistų. Praėjusių metų pabaigoje Seimo pirmininkės patarėja deklaravo neturėjusi nei santaupų, nei vertybinių popierių, tik turto už 341 tūkst. litų ir 163 tūkst. litų dydžio paskolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius