Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Balsys: neketiname jungtis su kitomis politinėmis jėgomis

Nė vieno mandato Europos Parlamente (EP) negavusios Žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys partijos pasirodymą rinkimuose vertina gerai ir sako nesvarstantis apie prisijungimą prie kitų politinių jėgų.
Linas Balsys
Linas Balsys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikrai negalvojame apie jokį susijungimą ir prisijungimą. Savivaldos rinkimai yra be galo svarbūs. Jie bus dar vienas svarbus etapas, tikiuosi, parodysime dar geresnį rezultatą“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė L.Balsys, atsakydamas, ar neketina kitąmet savivaldos rinkimuose jungtis su kitomis politinėmis jėgomis.

Anot L.Balsio, nors ir norėjosi gauti vieną mandatą EP, rezultatą rinkimuose jis vertina gerai dar ir dėl to, kad Lietuvos Žaliųjų partija rinkimų kampaniją vykdė tik savo lėšomis, be valstybės dotacijų. Tai, jog kai kuriuose miestuose partija peržengė 5 proc. ribą, anot jo, įrodo, kad ji turi rinkėjų pasitikėjimą.

Tikrai negalvojame apie jokį susijungimą ir prisijungimą. Savivaldos rinkimai yra be galo svarbūs. Jie bus dar vienas svarbus etapas, tikiuosi, parodysime dar geresnį rezultatą, – sakė L.Balsys.

„Mūsų bendras rezultatas siekia tarp 3 ir 5 proc., didžiuosiuose miestuose viršijame ir 4, kai kur, kaip Kauno rajone, viršijame ir 5 proc. Per visas apylinkes ir apygardas, mūsų rezultatai yra stabilūs – tarp 3 – 5 proc. Tai rodo, kad esame nevienadienė partija“, – sakė jis.

Anot L.Balsio, partijos rinkimų kampanijai skirtos lėšos buvo „labai kuklios“ ir siekė vos keliasdešimt tūkstančių litų.

L.Balsys negailėjo kritikos prezidentei Daliai Grybauskaitei, linkėdamas naujoje kadencijoje konstruktyvaus darbo „be politinių intrigų ir telefoninės teisės“. Kelerius metus pirmojoje prezidentės kadencijoje L.Balsys buvo jos vyriausiasis patarėjas.

Jis kritikavo ir rinkimus, anot jo, pralaimėjusius socialdemokratus, kurie esą galėjo vykdyti susitarimus deleguodami ne pagrindinį savo kandidatą premjerą Algirdą Butkevičių, o Zigmantą Balčytį.

L.Balsys labiausiai kritikavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, kuri, gavusi vieną mandatą EP, esą ketina prisijungti ne prie Europos žaliųjų grupės, o prie dešiniosios pakraipos Europos liaudies partijos.

Lietuvos žaliųjų partija EP rinkimuose surinko 3,5 proc. rinkėjų balsų ir mandato EP negavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius