Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Dalia Grybauskaitė internetu surinko parašus kandidatuoti prezidento rinkimuose

Prezidento rinkimuose dalyvaujančią Dalią Grybauskaitę elektroniniu būdu parašais parėmė per 20 tūkst. Lietuvos piliečių.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, šeštadienį 9 valandą už D.Grybauskaitę internetu buvo pasirašęs 20 tūkst. 171 žmogus, pranešė prezidentės rinkimų štabas.

Jis praneša, kad parašai Vyriausiajai rinkimų komisijai bus pristatyti trečiadienį, kovo 26 dieną. 

D.Grybauskaitė yra vienintelė politikė, kuri registracijai prezidento rinkimuose reikiamą parašų skaičių surinko internete. Šie prezidento rinkimai yra pirmieji, kuriuose už pretendentą galima pasirašyti elektroniniu būdu.

Šiuo metu trys pretendentai yra paskelbę surinkę ne mažiau 20  tūkst. rinkėjų parašų. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininkas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis kovo 17 dieną Vyriausiajai rinkimų komisijai pristatė per 50 tūkst. jo kandidatūrą remiančių rinkėjų parašų. Parašų rinkimų lapuose už šį politiką pasirašė 50 tūkst. 742 rinkimų teisę turintys piliečiai, dar 246 - pasirašė elektroniniu būdu.

Prieš jį parašus komisijai atnešė Darbo partijos iškeltas kandidatas Seimo narys Artūras Paulauskas. Jis teigė surinkęs per 41 tūkst. parašų.

Vyriausioji rinkimų komisija įregistruoja asmenį kandidatu į prezidentus, jei jį remia ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius