-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova dėl prezidento kėdės: kandidatai savo milijonus kainuojančius namus linkę vertinti kukliai

Eidami į kovą dėl prezidento kėdės, kandidatai visai Lietuvai atvėrė savo pinigines. Tik savo milijonus kainuojančius namus kandidatai į prezidentus linkę įvertinti kukliai, praneša TV3 laida „Savaitės komentarai“.
Kandidatai į Lietuvos prezidentus
Kandidatai į Lietuvos prezidentus / 15min.lt nuotr.

Štai Vilniuje, Tarandėje, gyvenantis Artūras Paulauskas savo namą įvertino 186 tūkst. Lt, o prabangiame name Užupyje gyvenantis Artūras Zuokas nekilnojamojo turto deklaravo už 420 tūkst. Lt.

Tuo metu turto deklaracijose figūruoja kuklesnės sumos. Dalia Grybauskaitė deklaravo turto už beveik 429 tūkst. Lt, Zigmantas Balčytis – kiek daugiau nei 657 tūkst. Lt.

Anot televizijos laidos, jų turtai iš tiesų vertinami kelis kartus brangiau.

A.Zuoko namas priklauso įmonei

„Savaitės komentarai“ klausia, ar A.Zuokas, pildydamas turto deklaraciją kur suklydo. Mat iš didelio namo Užupyje atsiveria Gedimino kalno, Bernardinų sodo ir Vilniaus senamiesčio panorama.

Įvertinę kandidatų į prezidentus turimo turto vidutines rinkos vertes pagal Registrų centro masinio vertinimo duomenis, atradome, kad jos kai kuriais pusantro karto, o kai kuriais atvejais net 6 kartus skiriasi nuo tų, kurias deklaravo kandidatai, pateikdami turto deklaracijas Vyriausiajai rinkimų komisijai, – sako A.Petrošius.

„Nekilnojamojo turto turiu asmeniškai labai nedaug. Tiktai vieną butą, ne namą, o tai yra butas Užupio gatvėje. Ir taip pat – du butus Jonavoje. Tai visas mano nekilnojamasis turtas, kuriuo disponuoju kaip asmuo. aš taip pat valdau akcijas įmonių, kurios turi kitą nekilnojamąjį turtą ir kurį naudoja pagal paskirtį, nuomą ir panašiai. Užupyje esantis namas yra įmonės“, – sakė Vilniaus meras.

A.Paulauskas: „Namas tikrai nebrangus“

Tuo metu A.Paulauskas tikina, kad jo namas iš tiesų nėra brangus. Jis tvirtino deklaracijoje nurodęs namo pirkimo vertę.

„Deklaracijoje yra parodyta pusė to namo sumos, nes mūsų visas turtas yra dalijamas šeimai. Tai reiškia Jolanta (politiko žmona – Jolanta Paulauskienė) deklaruoja savo dalį, o aš – savo“, – komentavo A.Paulauskas.

Registrų centras pateikia kitokius skaičius

Registrų centras pateikia kitokias šių namų vidutines rinkos vertes.

„Įvertinę kandidatų į prezidentus turimo turto vidutines rinkos vertes pagal Registrų centro masinio vertinimo duomenis, atradome, kad jos kai kuriais pusantro karto, o kai kuriais atvejais net 6 kartus skiriasi nuo tų, kurias deklaravo kandidatai, pateikdami turto deklaracijas Vyriausiajai rinkimų komisijai.

D.Grybauskaitės viso Lietuvoje valdomo nekilnojamojo turto vidutinė rinkos vertė, Registrų centro duomenimis, sudaro apie 680 tūkst. Lt. Z.Balčyčio atveju, ta suma yra apie 1,2 mln. Lt. A.Paulauskas Lietuvoje valdo nekilnojamojo turto už vidutinę 1,1 mln. Lt vertę. Ir, mūsų duomenimis, A.Zuoko nuosavybės teise valdomo turto vidutinė rinkos vertė sudaro apie 1,13-1,14 mln. Lt“, – „Savaitės komentarams“ teigė Registrų centro atstovas Aidas Petrošius.

Anot „Savaitės komentarų“, skirtumai susidaro todėl, kad politikai gali deklaruoti ne realią savo turto rinkos vertę, o nurodyti sumas, už kurias įsigijo turtą. Taip pat A.Zuoko atveju, turtas gali būti valdomas netiesiogiai, per susijusias įmones. Toks turtas registruojamas ne politiko vardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius