Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavėluotas socialdemokratų atsakas prezidentei: „Ji turėtų dirbti taip, kaip Vytenis Povilas Andriukaitis“

Socialdemokratų kandidatas į prezidentus Zigmantas Balčytis ketvirtadienio debatuose su Dalia Grybauskaite dažnai tvirtino jos nuomonei pritariantis, bet jo partija mano kitaip. Penktadienį Lietuvos socialdemokratų partija išplatino sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį ginantį pranešimą spaudai, kuriame tikina, kad būtent iš jo D.Grybauskaitė turėtų mokytis, kaip dirbti.
Zigmantas Balčytis ir Dalia Grybauskaitė
Zigmantas Balčytis ir Dalia Grybauskaitė / 15min.lt/„Scanpix“ nuotr.

Jie tvirtina, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė yra išsamiai informuojama apie visus sprendimus ir darbus, nuveiktus ministro V. P. Andriukaičio vadovaujamos ministerijos, tačiau šalies vadovė niekada nėra išsakiusi konkrečių pastabų.

„Didžiausia kritika ministro atžvilgiu iš prezidentės lūpų buvo išsakyta rinkimų išvakarėse garsiojo parodomojo rinkiminio vizito Vilniaus infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninėje metu. Tačiau prezidentė pamiršo paminėti, kad ligoninės problemos tęsiasi dešimtmečius, o ministras V.P.Andriukaitis vadovauja sveikatos sistemai vos antrus metus“, – rašo socialdemokratai.

Kritiką laiko komplimentu

Taip pat jie tvirtina, kad komplimentu laiko D.Grybauskaitės pasakymą, kad ministras tik daug kalba, bet mažai daro. Pasak socialdemokratų, būtina daug ir visais kalbėtis, kad iš tiesų suvoktum situaciją sveikatos sektoriuje.

Panašu, kad būtų didelė pažanga, jeigu ir prezidentė pasektų sveikatos apsaugos ministro pavyzdžiu ir daugiau bendrautų su visuomene bei medikų bendruomene, nes parodomųjų vizitų nepakanka tikrai situacijai išsiaiškinti, – rašo socialdemokratai.

„Panašu, kad būtų didelė pažanga, jeigu ir prezidentė pasektų sveikatos apsaugos ministro pavyzdžiu ir daugiau bendrautų su visuomene bei medikų bendruomene, nes parodomųjų vizitų nepakanka tikrai situacijai išsiaiškinti“, – skelbiama socialdemokratų pranešime spaudai.

Jie pabrėžia, kad V.P.Andriukaitis paskirtas Pasaulio sveikatos asamblėjos viceprezidentu. o jo veiklą Lietuvoje gerai labai gerai vertina 47 proc. Lietuvos gyventojų.

Kėdė suklibėjo

Ketvirtadienio debatuose kalbėdama apie sveikatos sistemą, D.Grybauskaitė leido suprasti, kad sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis daugiau kalbėjo nei dirbo.

Ji teigė, kad nesuvokiama, jog ministras sveikatos apsaugos strategijos žada laukti iki spalio, nors jis poste jau pusantrų metų. Kalbas apie milžiniškas sumas uždirbančius gydytojus ji pavadino populizmu ir pabrėžė, kad milžiniškas sumas uždirba tik keturiolika gydytojų. 

„Po rinkimų susitikčiau su visais ministrais ir apsispręsčiau, kas tik kalbėjo, o kas kažką darė“, – sakė ji. 

Z.Balčytis atsikirto silpnai. Jis pareiškė, kad nuo nepriklausomybės pradžios Lietuva reformuoja sveikatos sistemą. Taip pat sakė nemanantis, kad tie keturiolika atvejų, kai medikai gavo keliasdešimt tūkstančių litų siekiančias algas, yra niekis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius