-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialdemokratai dėl neįvykusių Zigmanto Balčyčio debatų su Dalia Grybauskaite skųsis VRK

Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas Prezidento rinkimuose Zigmantas Balčytis iš LNK gavo paguodos prizą vietoj trečiadienio debatų su konkurente Dalia Grybauskaite. Televizija pakvietė politiką kitą trečiadienį tiesioginiame eteryje pasisakyti vieną. Tačiau tai nenuramino socialdemokratų ir jie LNK elgesį vis tiek skųs Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).
Dalia Grybauskaitė ir Zigmantas Balčytis
Dalia Grybauskaitė ir Zigmantas Balčytis / BFL nuotr./15min fotomontažas

Lietuvos socialdemokratų partijos atsakingasis sekretorius Gintautas Paluckas sako, kad kol kas apskritai nėra aišku, ar Z.Balčytis galės pasinaudoti kvietimu dalyvauti kitos savaitės laidoje „Diagnozė: valdžia“, mat tą dieną jau yra susiplanavęs kitus vizitus. Laikas LNK, anot G.Palucko, Z.Balčyčio darbotvarkėje buvo numatytas vakar.

Manau, kad turėjo būti abiejų kandidatų debatai – man tai priminė grįžimą į sovietizmo laikus, – sakė A.Butkevičius.

„Trečiadienį kandidatas jau viską suplanavęs, nebent pasiūlytų kitą dieną. Kai mums pasakė, kad mūsų nereikės nei šį, nei kitą trečiadienį, tai ir suplanavome vykti kitur. Iš principo mes tikrai ne prieš ir mums čia naudinga. Neįsižeidėme, nuoskaudos nejaučiame, jokių asmeniškumų su LNK neturime. Jie patys renkasi, ką, kaip ir kada, bet dėl grafikų reiks derintis“, – sakė jis.

Kandidato į prezidentus Z. Balčyčio štabui pranešus, kad kandidato galimybės dalyvauti tiesioginėje LNK laidoje „Diagnozė: valdžia“ ribotos, televizija siūlo laidą nufilmuoti iš anksto.

„Dabar viskas yra kandidato į prezidentus Z. Balčyčio rankose – jis gali dalyvauti tiesioginėje laidoje 20.25 val. arba jos įraše. Įrašas bus suorganizuotas kandidatui patogiu metu. Televizija suteikia lygias galimybes eteryje pasisakyti abiems antrojo prezidento rinkimų turo dalyviams“, - pranešime cituojama laidos „Diagnozė: valdžia“ prodiuserė Inga Larionovaitė.

Priminė sovietizmą

Ketvirtadienio ryte „Žinių radijui“ Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius pareiškė, kad su Z.Balčyčiu LNK pasielgė negražiai.

„Aš buvau nustebęs, kad jis nedalyvavo LNK televizijoje. Jam buvo pasakyta, kad nereikia dalyvauti – organizatorių požiūris buvo labai keistas. Manau, kad turėjo būti abiejų kandidatų debatai – man tai priminė grįžimą į sovietizmo laikus“, – sakė A.Butkevičius.

Jis tikino, kad incidentą turės aiškintis VRK. Ši komisija gavo ir dar vieną skundą dėl nevienodų sąlygų kandidatams į prezidentus.

Suabejojo VRK pirmininko nešališkumu

Skunde VRK teigiama, kad trečiadienį pasipiktinęs nepakviestas į LNK laidą Z.Balčytis jokių pažeidimų neįžvelgė tuomet, kai pirmadienį vienas dalyvavo „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“.

Taip pat svarstoma, ar VRK vadovas, nesukritikavęs „Lietuvos ryto“ televizijos laidos, bet pažėręs priekaištų LNK, tinkamai laikosi nešališkumo standartų.

Skunde VRK teigiama, kad trečiadienį pasipiktinęs nepakviestas į LNK laidą Z.Balčytis  jokių pažeidimų neįžvelgė tuomet, kai pirmadienį vienas dalyvavo „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“.

„Tokia žalinga komentavimo praktika kelia abejonių dėl Komisijos vadovo nešališkumo. Siekdamas jas išsklaidyti, prašau Vyriausiosios rinkimų komisijos įvertinti, ar kandidato Zigmanto Balčyčio dalyvavimas „Lietuvos ryto" televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ gegužės 12 d. 17:20 val.  ir šios laidos kartojimas gegužės 13 d. 14:00 val. laikytinas užslėpta politine reklama“, – rašome skunde VRK.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, kad kol kas nė vieno skundo negavo, bet abu juos nuodugniai tirs.

Trečiadienį jis tikino, kad laidų vedėjai rinkimų kampanijos metu negali kviestis ko panorėję, o turi užtikrinti, kad visiems kandidatams būtų suteiktos vienodos galimybės agituoti, jei tai daroma ne už pinigus. Pasak jo, agitacija pokalbis su vienu kandidatu nebūtų laikomas dar ir tuomet, jei tokia pati galimybė būtų sudaroma ir kitam kandidatui lygiomis teisėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius