Graikiška pica

Tešlai: 2 šaukšteliai sausų mielių, pusė puodelio šilto vandens, apie 3/4 puodelio miltų, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, pagal skonį cukraus ir druskos. 250 g riebaus balto sūrio, 4 vidutinio dydžio pomidorai, pagal skonį raudonėlių ir bazilikų lapelių, saujelė tarkuotos mocarelos, stiklinė grietinės, 3 skiltelės česnako, pagal skonį druskos ir pipirų.
Graikiška pica
Graikiška pica / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Pica

Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla pakils dvigubai, ją dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite ir klokite į kepimo skardą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su grietine, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Pomidorus nuplaukite, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite apystoriais griežinėliais.
Ant paruošto picos pagrindo tolygiai paskleiskite saujelę tarkuotos mocarelos, tada išdėliokite vidutinio storio riekelėmis pjaustytą sūrį, pomidorų griežinėlius, ant sūrio paskirstykite po šaukštą grietinės, užberkite smulkintų bazilikų lapelių ir raudonėlių.

Picą kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.
4 asmenims. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius