-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sumuštiniai – populiariausias užkandis skubantiems

Sumuštiniai yra bene populiariausias užkandis lietuviškoje virtuvėje – juos įprasta valgyti per pusryčius prie rytinės kavos ar arbatos, bei pasigaminti kaip užkandį dienos metu. Greita, paprasta ir patogu.
Baltos duonos sumuštinis su jautiena ir pomidorais
Baltos duonos sumuštinis su jautiena ir pomidorais / „Mantingos“ nuotr.

Sumuštiniai yra „patogūs“ valgyti, sotūs, tinkami ir tiems, kurie skaičiuoja kalorijas, be to yra nebrangūs. Sumuštinis yra puikus užkandis. Ir nebijokite baltos duonos, nes ji turi angliavandenių, kurie suteikia energijos.

Netgi toks paprastas patiekalas kaip sumuštinis turi savo istoriją. Sumuštinį manė „atradęs“ Džonas Montagas 1782 -aisiais Anglijoje. Po ilgo lošimo kortomis, jis paprašė savo virėjo pagaminti tokį patieklą, kad jis galėtų toliau nepertraukiamai lošti. Virėjas tiesiog tarp dviejų duonos riekelių įdėjo kumpio. Puiku! Džonas galėjo valgyti nenaudodamas šakutės ir peilio. Taip jam liko laisva kita ranka, tad jis galėjo tęsti žaidimą. Žinoma, laikyti Džono Montagu tikruoju sumuštinio atradėju gal ir negalime, nes paskui jis keliaudamas po Viduržemio jūros regioną, pamatė, jog graikai ir turkai patiekia tų regionų sumuštinius – apkeptas pitas.

Bet kokiu atveju sumuštiniai išpopuliarėjo tarp vyrų, kai šie ilgai vakarodavo baruose. Paskui jie tapo itin populiarūs kaip greitas maistas, ypatingai traukinių stotyse, kuomet daugelis išlipdavo sustojimo stotelėse nusipirkti ką nors užkąsti.

Šiais laikais daugeliui sumuštiniai yra neatsiejama dienos patiekalų raciono dalis: duona, kumpis, sūris, agurkėlis ar salotos lapas ir daug kitų mėgstamų produktų harmoninga kombinacija. Tiesiog kiekvienas produktas papildo vienas kitą, atskleidžia vienas kito skonį. Vietoje tradicinės juodos duonos ar batono itin skanu ir pusiau perpjauta traški bandelė – taip dar sočiau ir gardžiau. O jei dar viską paskaninus mėgstamu padažu ar užtepu? Seilė tįsta. Paprastas, bet ne prastas patiekalas gaunasi.

Mantingos nuotr./Baltos duonos sumuatinis su jautiena ir pomidorais
„Mantingos“ nuotr./Baltos duonos sumuštinis su jautiena ir pomidorais

Bet prisipažinkime – neretai per skubėjimą ryte, tiek dienos metu dėl darbų gausos atsisakome pusryčių ar dienos užkandžių. Kartais nebespėjame susitepti net paprasčiausio sumuštinio. „Mantinga“ jums siūlo daug gardžių išeičių – įvairių skonių ir dydžių sumuštinius „Submarinus“ bei trikampius sumuštinius.

Įprasta manyti, kad sumuštiniai „Submarinai“ yra populiarūs tik jaunimo tarpe. Tačiau švieži produktai, tinkamai parinkti ingredientai ir ypatinga duona gali iš esmės pakeisti SUBMARINO maistingumą ir tikti ne tik studentams.

„Mantingos“ SUBMARINAI yra dviejų dydžių: MAXI ir MIDI. Jie skiriasi ne tik dydžiais, bet ir skoniais – kiekvienas vis kitoks, išskirtinis ir ypatingas. Bandelės kokybė, forma, įpjovimas bei ingredientai – visa tai turi didelę įtaką SUBMARINO išvaizdai, skoniui bei valgymo patogumui. Ypatingai minkštos, kokybiškos, lengvai kandamos bandelės sukurtos „Mantingos“ duonos meistrų specialiai šiems sumuštiniams. Tai teisingas pasirinkimas norintiems sočiai, skaniai, nekasdieniškai ir greitai numalšinti alkį – juk net daugiau kaip pusę SUBMARINO sudaro įdaras (mėsa, įvairios daržovės ir padažas).

„Mantinga“ taip pat siūlo sumuštinius SPECIAL – ieškantiems išskirtinio skonio. Juos tikrai pamėgs norintieji rasti alternatyvą įprastiems SUBMARINAMS. Šie sumuštiniai yra itin gurmaniški – netradiciniai įdarai ir padažai suteikia sumuštiniams ypatingą skonį ir išskiria juos iš viso rinkoje esančio asortimento.

Sumuštiniams naudojamos specialios bandelės – tamsi duonelė ir duonelė su grūdais – tai naujiena tokių sumuštinių rinkoje, patraukli tiek savo sveikumu, tiek ir skonio išskirtinumu.

Sumuštinius SUBMARINUS ir SPECIAL „Mantingos“ technologai rekomenduoja šildyti orkaitėje – taip šildant bandelė tampa šilta, plutelė traški, o įdaras vėsus – kaip ką tik pagaminto sumuštinio. Be abejo galima šildyti ir tradiciniu, įprastu lietuviams būdu – mikrobangų krosnelėje.

Trikampiai sumuštiniai

„Mantingos“ trikampių sumuštinių linija sukurta pasitelkiant šių sumuštinių gimtinės – Didžiosios Britanijos – tradicijas ir lietuvių jau pamėgtus skonių derinius. „Mantinga“ pateikia net penkis skirtingus trikampių sumuštinių skonius! Šių sumuštinių paslaptis – speciali itin minkšta ir puri duona.

Sumuštiniams naudojama duona, mėsa, sūris, daržovės ir visi kiti ingredientai yra atrenkami itin kruopščiai. Taip ant Jūsų pusryčių, priešpiečių, pietų stalo ar iškylos krepšyje atsiranda tikri, visada švieži, gaivūs, ypatingi, sotūs ir išskirtinių skonių trikampiai sumuštiniai. Tai puikus pasirinkimas skubantiems skaniai ir greitai numalšinti alkį!

Laikas užkąsti!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius