Reikės:
150 g miltų,
60 g cukraus pudros,
90 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
1 šaukšto vandens,
12 obuolių,
50 g cukraus,
1 šaukštelio cinamono,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio baltymo,
1 šaukšto sviesto.
Gaminame:
Miltus sumaišome su cukrumi, sudedame kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkome su miltais. Tada sudedame kiaušinių trynius, įpilame šaukštą vandens ir suminkome tešlą.
Ant sviestinio popieriaus iškočiojame apvalią formą, kraštus (maždaug 1 cm pločio) apipjaustome. Ta juostele apjuosiame gilesnės apvalios formos kraštus.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome riekutėmis. Vieną šaukštą sviesto ištirpiname keptuvėje, suberiame cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų. Pakaitiname tol, kol ištirps cukrus. Tada sudedame obuolius ir, uždengę dangčiu, troškiname 10 minučių, kol obuoliai taps minkšti. Tada nuimame dangtį ir dar pakaitiname apie 5 minutes.
Gautą masę atšaldome. Obuolius sudedame į sviestu pateptą formą ir uždengiame tešla, gerai apspaudžiame kraštus. Viršų patepame baltymais ir apibarstome cukraus pudra.
Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių ir kepame apie 40 minučių.
Pyragą patiekiame inde, kuriame jis kepė ir valgome karštą kartu su plakta grietinėle arba ledais.
Skanaus!