Varškės pyragas su slyvomis
Tešlai: 200 g sviesto, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės cukraus, 250 g miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui: 400 g varškės, 1 indelis kondensuoto pieno, 2-3 kiaušiniai, 1 citrina, 1 kg slyvų, truputis kokosų drožlių.
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir 1 val. ją laikykite šaltai. Tada iškočiokite 5-7 mm storio lakštą ir įklokite jį į sviestu pateptą kepimo formą. Įdarui varškę ir citriną sumalkite mėsmale. Į šią masę įmaišykite kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius. Viską sukrėskite į kepimo formą ant tešlos. Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir dar kartą perpjaukite per pusę. Slyvų ketvirčius įspauskite į varškę. Pyragą kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje. Iškepusį pyragą apibarstykite kokosų drožlėmis.
Cinamono pyragas su slyvomis ir kriaušėmis
Tešlai: 450 g minkšto sviesto, 300 g cukraus, 6 kiaušiniai, 300 g miltų, 3 šaukšteliai kepimo miltelių, 2 šaukštai malto cinamono, 7-8 slyvos, 5 kriaušės. Pabarstymui: 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas cinamono.
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite su kepimo milteliais bei cinamonu sumaišytus miltus. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite paviršių. Eilėmis sudėkite slyvų ir kriaušių skilteles. Pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje. Iškepusį pyragą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais.
Slyvų tyrės tortas
Jums reikės: 1,5 l saldžios slyvų tyrės, 1 stiklinės raudonojo vyno, 2 stiklinių gliaudytų lazdynų riešutų, 7 šaukštų želatinos, 1,5 šaukštelio cinamono, 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių.
Papuošimui: 200 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, 20 lazdynų riešutų.
Į slyvų tyrę supilkite vyną, suberkite susmulkintus riešutus ir prieskonius. Nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną. Paruoštą masę supilkite į aliejumi pateptą formą (pvz., keksams kepti) ir 1 val. laikykite šaldytuve. Papuošimui išplakite grietinėlę su cukrumi ir jos bokšteliais papuoškite tortą. Ant kiekvieno bokštelio uždėkite po riešutą.
Slyvų pyragaičiai
Tešlai: 8 kiaušiniai, 2 stiklinės cukraus, 2 stiklinės miltų, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus.
Kremui: 850 g grietinėlės, 0,5 l slyvų džemo, 20 g želatinos, 1 stiklinė cukraus, 100 g lazdynų riešutų.
Papuošimui: 2 slyvos, melisos lapelių, citrinos žievelės, 0,5 stiklinės 100 g plaktos saldžios grietinėlės, biskvitui sulaistyti sulčių ar parūgštinto ir pasaldinto vandens.
Iš tešlai skirtų produktų iškepkite biskvitą. Išplakite grietinėlę. Slyvų džemą gerai išmaišykite su cukrumi ir įmaišykite į grietinėlę, suberkite susmulkintus riešutus, supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Ant į kepimo formą įdėto ir sulaistyto biskvito užpilkite kremą, palaikykite šaldytuve 2-3 val., kad sustingtų, supjaustykite, papuoškite supjaustytomis slyvomis, plakta grietinėle, citrinos žievele ir melisos lapeliais.
Skanaus!