-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas

Jums reikės:
Paštetas
Paštetas / Mildos Ramelytės nuotr.
Temos: 2 Vištiena Receptai

– 100 g ir papildomo šaukšto sviesto;
– svogūno;
–  skiltelės česnako;
– apie 400 g šviežių vištienos kepenėlių;
– nemažos saujos džiovintų baravykų ar kitokių grybų;
– 1 valg. šaukšt. brendžio (galima keisti viskiu);
– nepilno šaukšto garstyčių;
– žiupsnelio druskos;
– žiupsnelio šviežiai maltų pipirų.

Gaminamas:

Džiovintus grybus išmirkome šiltame vandenyje, kol suminkštės.

100 g sviesto ištirpiname įkaitintoje keptuvėje, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Kepiname ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.

Suberiame nusausintus ir smulkiai supjaustytus grybus. Gerai išmaišome.

Vištienos kepenėles nuplauname, nusausiname, supjaustome vienodo dydžio gabalėliais. Suberiame į keptuvę. Kepiname karts nuo karto pamaišydami ir nuolat tikrindami. Kepant kepenėles ypač svarbu tiksliai pagauti akimirką, kuomet viduriukai praranda rožinę spalvą. Viskas! Nė minutėlės ilgiau, nes perkepusios kepenys įgauną labai nemalonų – netgi kartų – skonį. Supilame brendį, garstyčias, įberiame druskos ir pipirų, dar sykį išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Kepenėlių ir grybų masę kartu su papildomu šaukštu sviesto gerai sumalame trintuvu. Paragaujame. Jei reikia – įberiame daugiau druskos ar pipirų. Jei norite skystesnio ir lengviau tepamo pašteto – pertrinkite per sietelį. Tokiu atveju siūlyčiau pasilikti keletą grybų, juos supjaustyti mažais gabalėliais ir įmaišyti į jau pertrintą paštetą. Kitu atveju paštetas bus kiek sunkiau tepamas, bet skonis nuo to tikrai nenukentės.

Paštetą supilame į serviravimo indukus arba stiklainį. Atvėsiname ir valgome užtepę ant baltos duonos. Ypač skanu su raugintais agurkėliais.

Taip paruoštą paštetą reikėtų suvartoti per 2–3 dienas. Jei norite, kad laikytųsi ilgiau, pvz., iki savaitės, puode ištirpinkite apie 60 g sviesto, atvėsinkite ir atsargiai supilkite ant stiklainio su paštetu taip, kad baltos apnašos liktų puodo dugne. Jos mums nereikalingos. Uždenkite maistine plėvele, laikykite šaltai.

„Žiupsnelis druskos“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius