Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai: puodelio spalva turi didelės įtakos kavos skoniui

Studija, paskelbta žurnale „Flavour“, tyrė baristų pastebėjimus, kad klientai dažniau skundžiasi dėl karčios kavos, kai ją geria iš balto puodelio.
Karšta kava
Karšta kava / Fotolia nuotr.

Studijos dalyviai buvo paprašyti kavą gurkšnoti iš baltų, skaidrių ir spalvotų puodelių, skelbia hngn.com.

Juoda kava labiausiai išsiskiria baltame puodelyje, tačiau šis kontrastas, mokslininkų spėjimu, lemia tai, kad eksperimento dalyviai jautė daugiau kartumo.

Priešingus pojūčius kavos gėrėjai pajuto, kavos paragavę iš permatomo puodelio. Šiuo atveju tyrimo dalyviams atrodė, kad jie gavo „gerą, karštą juodą kavą“.  

Kavą siurbčiojant iš mėlyno puodelio dėl skonio buvo sunku apsispręsti: kartumas sumišo su saldumu.

Studijos rezultatai patvirtino, kad produkto įpakavimas ir spalva turi įtakos vartotojo juslėms ir skonio receptoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius