-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

Mamontovas filme „Amaya“ sukūrė romantiko vaidmenį

Rugsėjo mėnesį Lietuvoje vyks režisieriaus Mario Martinsono filmo „Amaya“ premjera. Prieš dvejus metus šalies kino ekranuose sužibėjo šio režisieriaus sukurta drama „Nereikalingi žmonės“, kurią šiltai priėmė ne tik Lietuvos žiūrovai (vien kino teatruose filmą pamatė 50 tūkst. žmonių), bet ir garsūs pasaulio kino ekspertai. Prestižiniame Šanchajaus kino festivalyje „Nereikalingi žmonės“ gavo net du apdovanojimus: M.Martinsonas už geriausią režisūrą, o Andrius Mamontovas – už geriausią filmo garso takelį.
Filmas „Amaya“
Filmas „Amaya“ / Kadras iš filmo

Po šios sėkmės M.Martinsono ir A.Mamontovo tandemas vėl grįžo į filmavimo aikštelę. Šįsyk – egzotiškajame Honkonge, kur sukūrė švelnumu, subtilia ironija ir humoru alsuojančią meilės istoriją „Amaya“.

„Amaya“ – tai istorija apie romantiką Polą (akt. Andrius Mamontovas), kuris po dramatiško išsiskyrimo su mylimąja Lori (akt. Kristinė Neverauska) leidžiasi į klajones po pasaulį. JAV, Čilė, Japonija, Indija, Tailandas... Prabėga treji metai ir Polas atsiduria Honkonge. Čia likimas vyrą suveda su moterimi, vardu Amaya (akt. Kaori Momoi), ir jos komiška šeimyna.

Gilindamasis į kojų masažo subtilybes Amayos brolio Tao (akt. Lau Dan) masažo salone, „keistuolis“ vakarietis Polas susipažįsta su gražuole Jasmine (akt. Monie Tung). Tačiau praeities jausmai nenori paleisti vyro iš savo glėbio ir atgimsta netikėčiausiu metu netikėčiausioje vietoje. Trys skirtingos moterys padeda Polui išgyventi dar nepatirtas žodžių „meilė“, „ilgesys“, „džiaugsmas“, „išsiskyrimas“ prasmes ir iš naujo rasti gyvenimo pilnatvę.

Filme tyrinėjamas ne tik žmogiškųjų santykių žemėlapis, bet ir kultūriniai Rytų ir Vakarų skirtumai, kasdieniame gyvenime išvirstantys į komiškas, kartais absurdiškas situacijas.

Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė viena garsiausių Lietuvos muzikos, teatro ir kino asmenybių A.Mamontovas bei Japonijos kino žvaigždė Kaori Momoi, Lietuvos žiūrovams pažįstama iš milžiniškos sėkmės sulaukusios dramos „Geišos išpažintis“. A.Mamontovas taip pat yra filmo kompozitorius, specialiai filmui parašytų meilės baladžių „Heal“ ir „World Is Full of Love“ autorius ir atlikėjas. Dainos „Heal“ vokalinę partiją atliko įstabaus balso kanadietė Monica Blaire.

Filmą kūrė studija „Krukfilms“ (Latvija), bendradarbiaudama su studija „October Pictures“ (Honkongas). Finansavimą filmui skyrė privatūs investuotojai, jo gamybą rėmė Latvijos nacionalinis kino centras.

Romantiška kelionė po žmogiškuosius jausmus, egzotiškas kultūras ir svaiginančius Honkongo peizažus Lietuvos kino teatruose prasidės rugsėjo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius