Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Be Sienų“ kelionių dienoraštis. 2. Stambulas: nuo Azijos iki Europos tik vienas keltas

Ryte namų šeimininką Emre priminė tik ant stalo paliktas raštelis raginantis neužsibūti tarp sienų, bet mes neskubėjome. Gėrėme rytinę kavą, iš viršaus žvalgėmės į nesibaigiančią pastatų virtinę. Stambule pabudome dvyliktame aukšte, miegamajame rajone, Azijos pusėje.
Pas vietinį barzdaskutį
Pas vietinį barzdaskutį / Be Sienų nuotr.

Norėdami sugrįžti į miesto centrą, keltu parplaukėme iš Azijos į Europą ir tiesiu taikymu skuodėme į Sultan Ahmed mečetę, geriau žinomą „mėlynosios“ vardu. 20 minučių eilėje neprailgo, nes rusakalbės kaimynės iš Kijevo, be sustojimo pasakojo „pošlus“ juokelius, deja, ne visus pavyko suprasti.

Be Sienų nuotr./Andrius Mėlynojoje mečetėje
Be Sienų nuotr./Andrius Mėlynojoje mečetėje

Užėjus vidun kilo klausimas „nu ir?“. Bet jausmo kiek reikėjo palaukti. Apžiūrėjome skliautus, vitražus, besimeldžiančius vyrus mečetės priekyje, moteris mečetės gale ir sutūpėme atsirėmę į koloną. Turistų gerokai sumažėjo, mintys aprimo ir kūną iki kaulų smegenų užvaldė neįprasta vidinė šiluma.

VIDEO: BE SIENŲ keliauninkų viešnagė Stambulo turguje

Būseną norėjosi pasaugoti, bet pasikeitusi erdvė veikė priešingai. Įsisukome į turgaus  šurmulį ir šiluma ištirpo tarp prieskonių kvapų, saldumynų kalnų ir milijardo Gran Bazaar prekių. Viename iš didžiausių turgų pasaulyje stambulo gyventojai nesilanko, jis skirtas atvykėliams. Mes daugiau derėjomės negu pirkome. Įgijome kišeninius šachmatus (30 TL = 45 Lt) ir geriausią už pinigus prieinamą paslaugą: Skutimas + Glostymas + Lemon adekolonas + Nugaros masažas = 8 TL.

Be Sienų nuotr./Stambulo centre
Be Sienų nuotr./Stambulo centre

Pakrantėje suvalgę po tradicinį sumuštinį su žuvimi bei viską užgėrę kopūstų ir agurkų raugu, grįžome nakvoti atgal į Aziją, kur mūsų laukė turkiško alaus degustacija ir svetingumo etalonas Emre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius