Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min skaitytojo įspūdžiai: Fuerteventura – paplūdimių sala

Būtent taip norėtųsi apibūdinti šią Kanarų salą po beveik dviejų savaičių, praleistų joje. Nieko panašaus nesu matęs nei Kipro, nei Maltos, nei Koso ar Tenerifės salose. Tai sala iš didžiosios raidės, kurioje norisi gyventi, mėgautis gyvenimu ir pamiršti apie visas problemas.
Fuerteventura
Fuerteventura / Skaitytojo Aleksandro nuotr.

Paplūdimių čia tiek, kad sau tinkamą salos lopinėlį šalia vandenyno ras net išrankiausias paplūdimių mėgėjas.

Greičiausiai, paprasčiausiai ir pigiausiai salą pažinti galima automobiliu. Autobusai važiuoja ne visur, jais kelionė užtrunka, be to, dauguma autobusų nevažinėja vakarais. Tad grįžti „namo“ gali būti sudėtinga.

Automobilį nuomotis Fuerteventuroje, kaip ir visur Kanaruose, nėra brangu. Įmonės paprastai prašo minimalaus užstato, o atsiskaitant net nereikia kreditinės kortelės. Nebūtina net užsisakyti automobilio iš anksto – tą padaryti galima vietoje, pavyzdžiui, prieš oro uostą esančiose agentūrose arba Caleta de Fuste miestelyje, kuriame aš gyvenau.

Skaitytojo Aleksandro nuotr./Fuerteventura
Skaitytojo Aleksandro nuotr./Fuerteventura

Mėgstantiems pažinti vietovę, kurioje lankosi, rekomenduosiu neužsibūti vienoje vietoje. Geriau nakvynės vietas susiraskite skirtingose salos dalyse.

Aš pirmiausia aplankiau Caleta de Fuste miestelį su jo paplūdimiu. Šalia jo yra didžiulės uolos, pasakiškas vaizdas į vandenyną, o bevaikštant galite pamatyti bėgiojančius burundukus, kurie mielai paragaus riešutų iš jūsų rankos.

Tęsiant kelionę piečiau aplankykite netoli esantį Pozo de Negro, kuriame yra jaukus juodas paplūdimys. Tai vieta tiems, kas nori ramybės, pabūti nuošalyje.

Skaitytojo Aleksandro nuotr./Fuerteventura
Skaitytojo Aleksandro nuotr./Fuerteventuroje galėsite mėgautis nuostabiu maistu

Kam rūpi ne tik gamta, bet ir pirkiniai, važiuokite į pietinę salos dalį – Moro Jable. Čia, ant vandenyno kranto, begalė kavinių ir restoranų tikriems smaližiams ir gurmanams: nuo paelijos iki egzotiškiausių žuvų ir įvairių jūros gėrybių patiekalų. Verta aplankyti į pakeliui esančius Grand Tarajal ir Jandia, turinčius nedidelius, bet jaukius paplūdimius.

Pavargus nuo saulės ir jūros, siūlau aplankyti zoologijos sodą, kalnuose esančius miestelius, ūkius: La Oliva, Antigua, Tuineje, Tiscamanita, kuriame būtina užsukti į vėjo malūnų muziejų.

Skaitytojo Aleksandro nuotr./Fuerteventura
Skaitytojo Aleksandro nuotr./Fuerteventura

Keliaudamas į šiaurinę salos dalį aplankiau salos sostinę Puerto del Rosario. Šalia jos iškart už oro uosto – dar vienas paplūdimys.

Corralejo – vieta, kurioje galima apsistoti ilgesniam laikui. Čia taip pat rasite daug mažų jaukių paplūdimių, smėlio dykumą, be to, aktyvų naktinį gyvenimą, skirtingų virtuvių restoranus, ūkininkų turgelį.

Su keltu iš Corralejo nebrangiai galima nukeliauti į Lansarotės salą. Kelionė užtrunka apie 2 valandas. Bilietą į abi puses vienam žmogui (jei išeis nusiderėti, o tai daryti būtina – aut. past.) galima nusipirkti už 20-25 Eur. Patarčiau keliauti us automobiliu, taip bus paprasčiau pamatysi salą.

Vieta, dėl kurios apskritai verta aplankyti Fuerteventurą – El Cotillo. Tai šiaurės vakaruose esantis nedidelis miestelis, kurio paplūdimius skalauja žalias vandenynas. Be to, gyvenimo ritmą čia diktuoja potvyniai ir atoslūgiai.

Neslėpsiu: čia buvo skaniausias kada nors mano ragautas maistas – jį gavau užeigoje ant uolos. Nuo šios vietos atsivėrė pasakiškas vaizdas į vandenyną...

El Cotillo galima rasti ir daugiau puikių vietų pietums ar vakarienei. Daug kur maistas bus ruošiamas tiesiai prieš jūsų akis. Sočiai užvalgę neskubėkite: pasėdėkite ir pasimėgaukite reginiu – bent jau man nėra gražesnio vaizdo už į vandenyną besileidžiančią saulę.

Daugiau Aleksandro kelionių įspūdžių rasite jo tinklaraštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius