Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 09

7 keisčiausi Europos pastatai, kuriuos verta pamatyti

Turistai iš viso pasaulio Europoje stebisi kultūrų įvairove, čia lanko senus miestus, amžių negandas atlaikiusį architektūrinį paveldą ir daugybę kitų objektų. Tačiau ir patys europiečiai ne visada žino, kad visai netoli nuo jų yra tokių ekscentriškų pastatų, apie kurių egzistavimą net nepagalvotum.
„Akmens namas“, Portugalija
„Akmens namas“, Portugalija / Vida Press nuotr.

1

„Sraigės namas“, Bulgarija

Bulgarijoje, Sofijos pakraštyje esantis Simeonovo rajonas jau tampa žinomas kaip turistų traukos vieta. Jo gilumoje „gyvena“ milžiniška sraigė, kurios ryškios vaivorykštės spalvos sustabdo bene kiekvieną praeivį.

123RF.com nuotr. / „Sraigės namas“, Bulgarija
123RF.com nuotr. / „Sraigės namas“, Bulgarija

Teigiama, kad šis 5 aukštų „Sraigės namas“ neturi tiesių sienų ar kampų. Šio namo durys yra sraigės burna, todėl įeidami į vidų žmonės turi būti „praryti“. Šio namo architektas jo kaminą pavertė didele geltona bite ant sraigės nugaros. Bitės rageliai ne tik skleidžia dūmus, bet ir atlieka naktinių žibintų ir žaibolaidžių funkciją. Praktiškai pritaikyti ir kiti statinio elementai.

Nors namas nestandartinės formos, jis puikiai dera prie gretimų statinių ir sukuria iliuziją, kad milžiniška sraigė šliaužia gatvele.

Įdomu ir tai, kad neįprastas namas pastatytas tik iš ekologiškų medžiagų. Sakoma, kad statyboje nebuvo panaudota nė viena plyta.

2

„Akmens namas“, Portugalija

„Akmens namas“ (portugalų kalba „Casa do Penedo“) yra architektūros paminklas, stovintis tarp Seloriko de Basto ir Fafės, šiaurinėje Portugalijoje.

Šis namas buvo pastatytas iš didelių riedulių. Jo statyba prasidėjo 1972 m. ir truko apie dvejus metus.

Vida Press nuotr. / „Akmens namas“, Portugalija
Vida Press nuotr. / „Akmens namas“, Portugalija

Pradžioje „Akmens namas“ buvo skirtas poilsiui, savininkai čia atostogaudavo, o dabar tai yra nedidelis muziejus, kuriame saugomos namo istorijos relikvijos ir nuotraukos.

Pastatas yra netoli vėjo jėgainių parko, nors pačiam namui elektros energija netiekiama. Dėl savo neįprasto dizaino ir įsiliejimo į supančią gamtą „Akmens namas“ tapo vis dažniau lankomu turistiniu objektu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius