Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Atostogų idėjos keliautojams, kurie trokšta atgauti jėgas

Jaučiate energijos trūkumą? Svajojate apie atostogas, kurių metu galėtumėte pasimėgauti ne tik egzotiškais paplūdimiais, saule ir puikiais viešbučiais, tačiau taip pat ir SPA procedūromis, atpalaiduojančiais masažais, pirtimis, sveikatingumo terapijomis? Jei taip, siūlome kelias atostogų idėjas, kurios padės jums atgauti jėgas bei pasijusti tarsi naujai gimusiais.
Atostogaujanti pora
Atostogaujanti pora / Shutterstock nuotr.

Svajojantiems apie atpalaiduojančius masažus: Tailandas ir Balio sala

Jūsų svajonė – atostogos Pietryčių Azijoje? Kodėl jos neįgyvendinus jau šiemet! Kiek prisibijote keliauti į tolimus egzotinius kraštus, mat jaučiate energijos stygių? Ne bėda. Atostogas Tailande ar Balio saloje galite pradėti nuo ramaus poilsio viename iš kurortinių miestų, mėgaujantis aukščiausio lygio aptarnavimu, puikiu klimatu bei atviruko vertais vaizdais.

Tiek Tailande, tiek Indonezijai priklausančioje Balio saloje gausu prabangių viešbučių, siūlančių savo svečiams didžiulį įvairiausių paslaugų spektrą. Viena iš tokių paslaugų – atpalaiduojantys masažai. Aukštos klasės viešbučiai rūpinasi savo lankytojais, dėl šios priežasties jie sudaro sutartis su geriausiais regiono SPA centrais. Tad aukščiausio lygio atpalaiduojančiais masažais galima mėgautis net neišėjus iš viešbučio teritorijos! Pietryčių Azijos šalys be galo didžiuojasi daug metų tobulinta masažų technika. Tai – tarytum gydymo menas, padedantis pagerinti kraujotaką, nervų sistemą, taip pat gydantis miego sutrikimus, netgi tobulinantis kūno linijas. Po tokių masažų pasijusite lyg naujai gimę! Atgavus jėgas, rekomenduojame pakeliauti po apylinkes. Leiskitės į žygį po atogrąžų miškus, apžiūrėkite įspūdingas šventyklas. Šių atostogų nepamiršite visą gyvenimą!

Shutterstock nuotr./Tailandietiškas masažas
Shutterstock nuotr./Tailandietiškas masažas

Izraelis: Negyvosios jūros gydomoji galia

Izraelis – tai šalis, į kurią plūsta galybė keliautojų iš viso pasaulio. Šventoji žemė pritraukia būrius piligrimų, senoviniai pastatai – keliautojus, besidominčius istorija ir architektūra, o beveik visus metus vyraujantys puikūs orai ir gražūs paplūdimiai – malonaus poilsio išsiilgusius turistus. Viena iš labiausiai lankomų Izraelio vietų – Negyvosios jūros pakrantė. Nors šį telkinį vadiname jūra, iš tiesų, tai ežeras, mat neturi jokio ryšio su pasaulio vandenynais. Šio ežero vanduo – be galo sūrus, tai tikrų tikriausias mineralų lobynas. Vandenyje aptinkami tokie mineralai kaip magnis, kalcio chloridas, kalis, bromidai.

Mediciniškai įrodyta, jog Negyvosios jūros vanduo padeda atgauti jėgas ir suteikia energijos. Mūsų prieš tai išvardyti mineralai gerina nervų sistemą, aktyvina kraujo apytaką, stiprina kaulus ir nagus, gerina imuninę sistemą, gydo odos ligas, mažina kvėpavimo takų ligų simptomus. Jaučiatės pavargę nuo darbų? Jums trūksta jėgų? Rekomenduojame atostogas prie Negyvosios jūros. Reguliarios maudynės tikrai pagerins jūsų savijautą!

Shutterstock nuotr./Negyvoji jūra
Shutterstock nuotr./Negyvoji jūra

Indija ir tradicinė šios šalies medicina – ajurveda

Ar esate girdėję apie ajurvedą? Tai – tradicinė Indijos medicina, vidinės kultūros dalis. Ajurvedos mokymai teigia, jog žmonių sveikata priklauso nuo to, kaip jiems pavyksta išlaikyti kūno ir sielos balansą. Pasak ajurvedos šalininkų, žmogus, kaip ir visata, sudarytas iš penkių elementų: erdvės, ugnies, vėjo, vandens ir žemės. Sveikas žmogus – tai tas žmogus, kuriam pavyksta išlaikyti dinaminę visumą tarp šių elementų. Jeigu kas nors sutrinka – žmogus suserga.

Visada svajojote nuvykti į Indiją? Norėtumėte išbandyti ajurvedos gydymo subtilybes? Rekomenduojame skristi į Pietinę Indijos dalį, Keralos valstiją. Šioje vietovėje susitelkę daugiausia ajurvedos centrų, kuriuose specialistai padeda žmonėms atsikratyti streso, atgauti proto, kūno ir sielos harmoniją. Gydymas vyksta dvejopai: arba paprastuoju būdu – t. y. žolelėmis, subalansuota mityba, pratimais, organizmo valymo procedūroms, arba kiek sudėtingiau – naudojant atsipalaidavimo technikas, muziką, spalvas, šviesas, meditaciją. Rezultatas – sveikas kūnas ir sveika siela.

Shutterstock nuotr./Ajurvedos medicina
Shutterstock nuotr./Ajurvedos medicina

Islandija ir karštosios versmės

Dar vienas puikus būdas atsipalaiduoti ir užmiršti slegiančius rūpesčius – maudynės karštame vandens telkinyje. Ypač jei šis telkinys – gryname ore, o karštas vanduo kontrastuoja su vėsiu oru. Taip, mes kalbame apie Islandiją ir šios šalies įžymybę – Žydrąją lagūną!

Žydroji lagūna – tai dangus žydrumo ežeras, kurio vandens temperatūra siekia 37–39°C. Jame gausu mineralų, kurie itin naudingi odai. Vis dėlto, jeigu nuspręsite vykti į Žydrąją lagūną, turite būti nusiteikę, jog besimaudančių šiame ežere bus labai daug. Tad jei svajojote apie ramybę, rekomenduojame pasidomėti apie kitus Islandijos karštuosius baseinus. Jų šioje šalyje yra tikrai ne vienas. Visgi Žydroji lagūna savo populiarumu lenkia visus!

Shutterstock nuotr./Žydroji lagūna
Shutterstock nuotr./Žydroji lagūna

Turkiškos pirtys – hamamai

Ar esate girdėję apie hamamus? Tai – turkiškos pirtys, kuriose įprastai būna trys kambariai. Vienas – karštas ir sklidinas dūmų. Jis skirtas kaitintis. Kitas – šiltas, jame atliekamos kūno šveitimo procedūros. Paskutinis – kiek vėsesnis, idealiai tinkantis odos maitinimo procedūroms ir atpalaiduojantiems masažams.

Įdomu tai, jog hamamai buvo sukurti remiantis senovės romėnų pirčių pavyzdžiu. Jie dažniausiai įrengiami labai preciziškai, lankytojus džiugina prabangus interjeras: marmuriniai kupolai, kolonos. Skamba viliojančiai? Rekomenduojame išbandyti. Hamamai itin populiarūs ne tik Turkijoje, tačiau ir Egipte bei Maroke.

Shutterstock nuotr./Hamamas
Shutterstock nuotr./Hamamas

Egzotiškoji Kosta Rika ir maudynės ugnikalnio papėdėje

Šiame straipsnyje jau aptarėme Islandiją, kuri garsėja unikaliais karštaisiais baseinas. O ar žinojote, kad tokių baseinų galime atrasti ir tokiose egzotiškose šalyse kaip Kosta Rika?

Esame tikri, jog išgirdę Kosta Rikos vardą jūs pirmiausia pagalvojate apie atogrąžų miškus, krioklius bei ugnikalnius. Ir esate visiškai teisūs. Pavyzdžiui, Arenalio nacionalinis parkas – tai vieta, kurioje jūs susidursite su džiunglių galybe, tarp medžių pasislėpusiais ežerais, lava ir tolumoje rūgstančiu Arenalio ugnikalniu. Įdomu tai, jog ugnikalnis – aktyvus, jis išsiveržia kas kelias minutes.

Visgi šie išsiveržimai nėra stiprūs, juos galima stebėti iš saugaus atstumo. Įdomu tai, jog ugnikalnio papėdėje gausu karštųjų versmių baseinų. Maudynės juose – turistų itin pamėgta pramoga. Šiltas vanduo ir pasakiško grožio panorama maloniai atpalaiduoja. Puikus pasirinkimas keliautojams, trokštantiems atgauti jėgas!

Shutterstock nuotr./Arenalio nacionalinis parkas
Shutterstock nuotr./Arenalio nacionalinis parkas

Mineralinio vandens versmės Gruzijoje

Gruzija – šalis, kurioje gausu įdomybių: senoviniai miestai, šimtamečiai vienuolynai, įspūdingi kalnai, didingi slėniai. Visgi norintiems kuo nuodugniau susipažinti su šia šalimi prireiks daug jėgų ir energijos. Jaučiatės išsekę? Rekomenduojame nuvykti į Gruzijos kurortinį miestą – Boržomį. Jis gali pasigirti ne tik pasakiško kraštovaizdžio apsuptimi, ramybe ir tyru oru, tačiau taip pat ir mineralinio vandens versmėmis. Šis mineralinis vanduo itin naudingas sveikatai! Dėl šios priežasties Boržomio kurorte gausu SPA centrų, sveikatingumo įstaigų, siūlančių procedūras, kurioms atlikti naudojamas visame pasaulyje garsus mineralinis vanduo.

Praleiskite kelias dienas Boržomio kurorte, atgaukite jėgas ir kupini energijos leiskitės į įsimintiną kelionę po Gruziją!

Shutterstock nuotr./Boržomis
Shutterstock nuotr./Boržomis

Šimtametės saunos tradicijos Suomijoje

Suomija – tai šalis, kuri žymi ne tik dėl Laplandijoje gyvenančio Kalėdų Senelio, tačiau ir dėl ilgaamžių saunos tradicijų. Ar galite patikėti, jog net 90 proc. suomių pirtyje apsilanko bent kartą per savaitę!

Suomiams pirtis tai vieta, kurioje jie gali pabendrauti su draugais, apsivalyti tiek fiziškai, tiek dvasiškai. Šioje šalyje paplitusi patarlė, jog pirtis – tarytum bažnyčia. Čia nesikeikiama, nesistumdoma, stengiamasi netriukšmauti. Po pirties procedūrų, neskubama grįžti į įprastinę dienotvarkę. Mėgaujamasi ramybe, židiniu, puodeliu arbatos. Tad jeigu svajojote pabėgti nuo rutinos, atgauti jėgas, apsivalyti tiek kūną, tiek sielą, rekomenduojame aplankyti Suomiją. Pabuvoję tradicinėje pirtelėje jausitės kuo puikiausiai ir galėsite nuodugniau susipažinti su šia šalimi.

Shutterstock nuotr./Suomiška pirtis
Shutterstock nuotr./Suomiška pirtis

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius