Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogų magija: egzotiškos salos, viliojančios pasakiško grožio peizažais

Vis daugiau keliautojų iš Lietuvos savo atostogas nusprendžia praleisti egzotinėse šalyse. Juos vilioja dar nepažintos kultūros, kitoniška architektūra, vietinių gyventojų papročiai ir, žinoma, dar neregėti gamtos kūriniai. Būtent apie pasakiško grožio gamtos peizažus ir norime jums papasakoti plačiau.
Kauai sala, Havajai, JAV
Kauai sala, Havajai, JAV / Shutterstock.com

Šį kartą atrinkome dešimt egzotinių salų, kurios keliautojus žavi savo auksinio smėlio paplūdimiais, didingais kalnais, atogrąžų miškais, palmių giraitėmis ir įvairiais kitais gamtos stebuklais. Susipažinkite!

Palavano sala, Filipinai

Shutterstock.com/Palavano sala, Filipinai
Shutterstock.com/Palavano sala, Filipinai

Ar žinojote, jog Filipinams priklauso daugiau nei 7000 salų? Kiekviena iš jų gali pasigirti maloniu klimatu bei gražia gamta. Vis dėlto, apie vieną iš šiai šaliai priklausančių salų norime papasakoti šiek tiek daugiau.

Palavanas – tai sala, esanti Filipinų salyno vakaruose. Kuo ji išskirtinė? Šioje saloje slepiasi vienas didžiausių šalies pasididžiavimų – 24 kilometrų požeminis urvas, kuriame gausu stalaktitų bei stalagmitų, o taip pat teka požeminė Puerto Princesa upė. Keliautojams siūloma pasiirstyti po šią upę valtelėmis: jausmas nepakartojamas! Iš pradžių – nieko nesimato: aklina tamsa ir požemiuose esantis aidas sukuria kiek mistišką įspūdį. Tačiau nereikia jaudintis – valtelės kapitonas įjungia žibintą ir prieš akis atsiveria keistų formų uolienos ir upės vingiai – išskirtinė patirtis!

Palavano sala gali didžiuotis ne tik požemine upe, tačiau ir neįtikėtino grožio pakrante – El Nido. Patys filipiniečiai vienbalsiai teigia, jog ši pakrantė – gražiausia pajūrio vietovė visoje šalyje. Stačios uolienos, kurias skalauja smaragdinis jūros vanduo, nedideli vietinių gyventojų nameliai, stovintys ant skardžių, užutekiai su šimtais smulkių salelių – panorama verta atviruko.

Kauai sala, Havajai, JAV

Vida Press nuotr./Pasakiška Kauai sala Havajuose
Vida Press nuotr./Pasakiška Kauai sala Havajuose

Havajų salos daugeliui asocijuojasi su smagiais muzikos ritmais, tradiciniais hula šokiais, vaisių kokteiliais bei iš gėlių žiedų pagamintais vėriniais ant kaklo. Kurortuose to tikrai neišvengsite. Vis dėlto, šis salynas keliautojams gali pasiūlyti kur kas daugiau. Pavyzdžiui, Kauai, ketvirtoji pagal dydį Havajų sala, didžiuojasi be galo kontrastinga gamta. Džiunglės, slėniai, kriokliai, kanjonai, skardžiai, ugnikalniai, egzotiškos pakrantės – pasigrožėti čia tikrai yra kuo.

Kauai ypatingai sužavės tuos keliautojus, kurie mėgsta žygius gamtoje. Šiaurės vakarinėje salos dalyje įrengtas maršrutas, vadinamas Kalalau keliu. 18 kilometrų ilgio atkarpoje galima išvysti tikrai nepakartojamo grožio peizažų, kurie atmintyje išliks tikrai ilgai.

Balis, Indonezija

Shutterstock.com/Balis, Indonezija
Shutterstock.com/Balis, Indonezija

Balis – tai žemės kampelis, kuriame išskirtinio gamtos grožio tikrai nestinga. Dar daugiau, tai sala, kurioje galime suderinti tiek ramų poilsį, tiek aktyvų laisvalaikį. Kaip tą padaryti? Balio salą juosia egzotiški smėlio paplūdimiai. Rekomenduojame kelias dienas pasimėgauti saulės voniomis ir maudynėmis. Tikrai atsigausite nuo slegiančių rūpesčių.

O pailsėję, leiskitės į aktyvų žygį po salos viduryje augančius tankius atogrąžų miškus, aplankykite žymiąsias ryžių terasas, nuvykite į kalnus, pasigrožėkite slėniais ir kalnų upėmis. Esame tikri, jog Balio gamta jus tikrai sužavės. Žinoma, nepamirškite aplankyti ir garsiųjų salos šventyklų – jos palieka neišdildomą įspūdį. Atostogas Balio saloje prisiminsite tikrai ilgai – juk jų metu būsite nuveikę tiek daug skirtingų dalykų!

Bora Bora, Prancūzijos Polinezija

Shutterstock.com/Bora Bora, Prancūzijos Polinezija
Shutterstock.com/Bora Bora, Prancūzijos Polinezija

Esate išsiilgę romantikos? Jei taip, Bora Bora – tai sala, kurią tikrai turėtumėte aplankyti. Dangaus žydrumo Ramusis vandenynas, magiško grožio lagūna, baltutėlis smėlis, vulkaninės kilmės kalnai ir džiunglių žaluma – peizažai čia akinančio grožio. Saloje gausu ne tik atviruko vertų gamtos vaizdų, tačiau ir puikių viešbučių bei restoranų. Todėl tai tikrai ideali vieta įsimylėjėliams. Ne veltui Bora Bora žinoma kaip viena iš populiariausių medaus mėnesio krypčių.

Mauricijus

Shutterstock.com/Mauricijus
Shutterstock.com/Mauricijus

Mauricijus – tai šalis, į kurią dauguma keliautojų vyksta norėdami pasimėgauti poilsiu paplūdimiuose. Jie tikrai verti dėmesio: auksinis smėlis, skaidrus lyg krištolas vanduo, palmių pavėsiai. O kur dar koralinis rifas, kuris supa visą pakrantę. Ne veltui Mauricijus dažnai įvardijamas rojaus kampeliu žemėje.

Vis dėlto, norėtume atkreipti jūsų dėmesį, jog Mauricijaus gamta kur kas labiau kontrastinga nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Keliaujant į pietinę šalies dalį, tradicinį kraštovaizdį pakeičia aštrios vulkaninės uolos. Čia galima išvysti krioklių, plokščiakalnių, tropinių miškų. Tad Mauricijų galima drąsiai įvardinti kaip žemės kampelį, kuriame nestinga kvapą gniaužiančių peizažų.

Puketas, Tailandas

Shutterstock.com/Puketas, Tailandas
Shutterstock.com/Puketas, Tailandas

Tailando perlas – taip dažnai įvardijama Puketo sala. Toks epitetas priskiriamas tikrai ne veltui: ilga smėlio pakrantė, skaidrus Andamanų jūros vanduo, ilgakamienės palmės, vaizdingi skardžiai, atogrąžų augmenija – čia tikrai yra į ką paganyti akis. Be viso to, Puketas gali pasigirti ir puikiai išvystyta infrastruktūra, aukšta paslaugų kokybe bei pramogų gausa. Tad tai puikus atostogų pasirinkimas.

Puketo sala su žemynine Tailando dalimi sujungta tiltu. Tad, jeigu esate keliautojas, kuris savo atostogų metu nori suderinti poilsį paplūdimiuose su pažintinėmis ekskursijomis, Puketo sala jums idealiai tinka.

Maui sala, Havajai, JAV

Shutterstock.com/Maui sala, Havajai, JAV
Shutterstock.com/Maui sala, Havajai, JAV

Apie vieną Havajų salą šiame straipsnyje jau pasakojome. Nepaisant to, norime jus supažindinti su dar viena šio salyno sala, kuri gali pasigirti tikrai nepaprasto grožio gamta.

Maui – antroji pagal dydį Havajų sala. Ji keliautojus vilioja kontrastingu kraštovaizdžiu: čia gausu tiek puikių paplūdimių, tiek tropinių miškų, tiek ugnikalnių, tiek slėnių. O kur dar urvai, kriokliai bei serpantininiai kalnų keliai, nuo kurių atsiveria vandenyno panorama. Tiesiog nepaprasta! Beje, turistams Maui saloje siūloma išties unikali pramoga – kuprotųjų banginių stebėjimas. Šie didžiuliai gyvūnai link Maui atplaukia nuo pat Aliaskos.

Maldyvai

Shutterstock.com/Maldyvai
Shutterstock.com/Maldyvai

Į šį sąrašą negalėjome neįtraukti dar vienos salų valstybės – Maldyvų. Kone visus metus šviečianti saulė, balto smėlio pakrantės, turkio spalvos vanduo, lengvas, nuo Indijos vandenyno pučiantis, vėjelis, aukštos palmės ir nedidukai, pakrantėse stūksantys nameliai šiaudiniais stogais – tokių peizažų Maldyvuose tikrai nestinga. Dar daugiau, ši šalis – tikrų tikriausias nardytojų rojus. Povandeninis pasaulis užburia įvairiaspalvėmis žuvimis ir koralais. Tikrų tikriausia idilė, ar ne?

Fidžis

Shutterstock.com/Fidžis
Shutterstock.com/Fidžis

Pabuvoję atostogų rojumi vadinamuose Maldyvuose, persikelkime į ne ką mažiau patrauklias salas, priklausančias Fidžio Salų Respublikai. Įdomu tai, jog šią šalį sudaro net 322 salos, tačiau vos trečdalis iš jų – gyvenamos. Pastarosios gali pasigirti ne tik žavingomis vilomis, aukštos klasės viešbučiais, tačiau ir išties kerinčia gamta: žydrosios lagūnos, spalvingi koraliniai rifai, nuošalūs paplūdimiai – tikra tobulų atostogų oazė.

Fidžio salos keliautojus džiugina ne tik savo idiliškomis pakrantėmis. Jose auga ir tropiniai miškai, gausu skardžių, šniokščia upės bei kriokliai. Kraštovaizdis – kerintis.

Seišeliai

Shutterstock.com/Seišeliai
Shutterstock.com/Seišeliai

Pasakodami apie Bora Bora užsiminėme, jog ši sala – viena iš populiariausių medaus mėnesio krypčių. Vis dėlto, Bora Bora turi labai stiprią konkurentę – Indijos vandenyne esančią salų valstybę – Seišelius. Ekologiški balto smėlio paplūdimiai, į vandenį svyrančios kokosų palmės, žydinčios laukinės orchidėjos, atogrąžų miškai, kuriuose gyvena daug įvairiausių retų gyvūnų, ramiai sklandančios juodosios papūgos – gamta čia tikrai labai egzotiška.

Žinoma, norint prisivilioti turistus, neužtenka tik gražios gamtos, būtina ir puiki aptarnavimo kokybė. O jos Seišeliuose tikrai nestinga. Taigi, jeigu kaip tik šiuo metu planuojate medaus mėnesio kelionę, Seišelius jums tikrai galime rekomenduoti!

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius