Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beprotiškiausi pasaulio festivaliai: verkiantys kūdikiai, skraidantys deglai ir purvo fiesta

Lankantis egzotiškoje šalyje skubame pamatyti didingiausius pastatus bei atpažinti nosį kutenančius prieskonių kvapus. Tačiau pats geriausias būdas pažinti kitą kultūrą – sudalyvauti tradicinėse šventėse.
Thaipusam festivalis Indijoje
Thaipusam festivalis Indijoje

Pasaulyje pilna beprotiškų švenčių. Kartais sunku patikėti, jog tokie festivaliai vyksta iš tikrųjų. Siūlome susipažinti su penkiais jų. 

1. Pagarba dievams – su kabliais nugaroje

Didžiuojatės įspūdingais auskarais netikėčiausiose kūno vietose? Thaipusam festivalis Indijoje, Talminado mieste, privers suabejoti savo išskirtinumu.

Čia į odą sminga įvairiausių formų ir dydžių papuošalai. Tikima, kad kuo smarkiau perveria skausmas, tuo labiau palaimintas bus tikintysis, tad neretai skruostai perduriami didžiuliais, strėles primenančiais aksesuarais.

Kiti pagarbą dievams išreiškia nešdami ant galvos pieno sklidinus puodus bei traukdami didžiulius svorius į nugarą įsmeigtais kabliais.

Beždžionių puota Tailande
Beždžionių puota Tailande

2. Vakarienė su tūkstančiais beždžionių

Puota su beveik 4000 kilogramų vaisių skamba įspūdingai. Tačiau dar labiau stebina tai, jog prie vieno stalo vaišinsitės kartu su būriu beždžionių!

Kiekvieną lapkritį Tailande sukraunamos kelios piramidės gardumynų ir surengiamas vakarėlis.

Čia gyvūnai labai gerbiami, tad nenustebkite ilgapirštei bananą „pasiskolinus“ jums tiesiai iš rankų.

Jei užkandžiai su gyvomis makakomis nežavi, mėgaukitės dainomis ir šokiais su beždžionių kostiumais persirengusiais vietos gyventojais.

3. Gydantys kūno piešiniai iš purvo

Maždaug 200 kilometrų nuo Seulo Pietų Korėjoje įsikūrusiame Boryeongo mieste vietiniai tikrai nebijo išsipurvinti. Na, bent jau kartą per metus, kada čia vyksta Purvo festivalis.

Šventėje ekstremalai grumiasi pilkos masės pripildytuose baseinuose bei lenktyniauja slidinėjimo purvu varžybose.

Jei nenorėsite sudalyvauti draugiškose kovose, būtinai pagražinkite kūną spalvoto molio ornamentais. Sakoma, kad mineralais praturtinti piešiniai ne tik puošia, bet ir gydo.

Salvadoro festivalis
Salvadoro festivalis

4. Karo lauku virtęs miestelis

Mus visus kažkada mokė nežaisti su degtukais. Tačiau šį perspėjimą pamiršo Salvadoro Respublikos gyventojai. Kasmet suplūsdami į 1922-aisiais išsiveržusio ugnikalnio suniokotą Nejapa miestelį, bebaimiai vyrai pradeda kovas.

Pagrindinis jų ginklas – liepsnojantys deglai, kuriuos dvi komandos svaido viena į kitą. Dar daugiau nei karščio nebijančių, prieš tai vandenyje išmirkusių kovotojų, čia susirenka žiūrovų. Užtikriname – tokie vaizdai pranoksta visus filmus apie karą.

Verkiantys kūdikiai Japonijoje simbolizuoja, kad vaikai sveiki
Verkiantys kūdikiai Japonijoje simbolizuoja, kad vaikai sveiki

5. Vietoj sumo grumtynių – ašaros

Japonija nuo seno garsi sunkiasvoriais sumo kovotojais, tačiau kartą per metus šie agresyvios išvaizdos vyriškiai virsta auklėmis. Tiesa, netradicinėmis – sustoję vienas prieš kitą laiko jaunesnius nei vienerių metų kūdikius, ir varžosi, kurio rankose įsitaisęs mažylis pravirksta pirmasis.

Tam į pagalbą pasitelkiamos įvairiausi garsai ir grimasos. Čia nieko nešokiruoja imtynininkų glėbiuose raudantys vaikai – Rytuose verkiantis kūdikis laikomas sveiku ir palaimintu dievų.

Kelionių į egzotines šalis specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius