Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dešimt gražiausių Australijos paplūdimių

Australija – šalis, kuri viliote vilioja keliautojus iš viso pasaulio. Tai paslaptingas kraštas, kuris žavi tiek šiuolaikiniu gyvenimo tempu alsuojančiais didmiesčiais, tiek pasakiška laukine gamta: neįžengiamomis džiunglėmis, striksinčiomis kengūromis bei tingiai gulinėjančiomis koalomis.
Bondi paplūdimys
Bondi paplūdimys / Shutterstock nuotr.

Australija gali pasigirti ir nepaprasto grožio paplūdimių gausa.

Vieni iš jų – puikiai tinkami ramiam poilsiui, mėgaujantis saulės voniomis bei maudynėmis krištolo skaidrumo vandenyje. Kiti – žavi vandens sporto entuziastus, kurių prioritetas – kuo didesnės bangos. Beje, nereikia pamiršti dar ir to, jog Australijos paplūdimius itin mėgsta ir nardymo entuziastai, kuriuos vilioja įvairiaspalvis povandeninis pasaulis. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai šį kartą jums sudarė dešimties gražiausių Australijos paplūdimių sąrašą.

Bondi paplūdimys

Netoli Sidnėjaus esantis Bondi (arba Bondajaus) paplūdimys – vienas populiariausių visoje Australijoje. Nuo pat ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro jame poilsiauja galybė turistų. Klausiate, kuo šis paplūdimys toks patrauklus? Auksinio smėlio ir smaragdinio vandens kontrastas atrodo iš tiesų idiliškai. O kur dar didžiulės bangos, kuriomis taip žavisi banglentininkai! Be abejonės, šį paplūdimio populiarumą išnaudoja ir vietos verslininkai – aplink daug restoranų, kavinių ir kitokių pramogų. Džiugina ir patogus susisiekimas su miesto centru. Todėl viešint Sidnėjuje neaplankyti šio garsaus paplūdimio būtų tikra nuodėmė.

Whitehaven paplūdimys

Shutterstock nuotr./Whitehaven paplūdimys
Shutterstock nuotr./Whitehaven paplūdimys

Vieną iš įspūdingiausių Australijos paplūdimių galima pamatyti viešint šiai šaliai priklausančioje Whitsunday saloje. Whitehaven – net 7 kilometrų ilgio pakrantės juosta, galinti pasigirti ne tik įstabiu grožiu, tačiau ir nepriekaištinga švara. Sakoma, jog šis paplūdimys – vienas iš švariausių visame pasaulyje. 2008 – aisiais metais jis buvo įvardintas kaip paplūdimys, kuris yra draugiškas ekologijai.

Whitehaven smėlis akinamai baltas. Drauge su dangaus žydrumo jūros vandeniu, jis sukuria tikrai akį džiuginantį reginį. Beje, šiame paplūdimyje griežtai draudžiama lankytis su šunimis ir rūkyti. Tad jei kada nors nuspręstumėte nuvykti aplankyti šio tolimo gamtos stebuklo, turėkite tai omenyje.

Turkio įlanka

Shutterstock nuotr./Turkio įlanka
Shutterstock nuotr./Turkio įlanka

Dar vieną nepaprasto grožio paplūdimį galima aplankyti viešint Australijos vakaruose. Turkio įlanka (Turquoise Bay) – tai vieta, kuri sužavės tiek tuos poilsiautojus, kurie nori ramaus laiko mėgaujantis saulės voniomis ir maudynėmis, tiek nardymo entuziastus. Visai netoli nuo kranto driekiasi Ningalu rifas. Šioje vietoje veisiasi daugiau nei 500 skirtingų rūšių žuvų, taip pat gyvena rykliai, delfinai, diugoniai, kuprotieji banginiai ir kt. Beje, net ir tie, kurie nesiryžta nardyti, būdami ant kranto gali išvysti jūros gyvūnų. Pavyzdžiui, jūrinį vėžlį logerhedą. Šie vėžliai veisiasi tiesiog pačiame paplūdimyje. Galime drąsiai teigti, jog Turkio įlanka – tikras rojaus kampelis žemėje. Todėl neabejodami ją įtraukėme į gražiausių Australijos paplūdimių sąrašą.

Noosa paplūdimys

Shutterstock nuotr./Noosa paplūdimys
Shutterstock nuotr./Noosa paplūdimys

Vakarinėje Australijos pakrantėje gražių paplūdimių nestinga. Vienas iš populiaresnių – Noosa pagrindinis paplūdimys. Čia patiks tiems, kurie nori ir gražių vaizdų, ir puikios paslaugų kokybės. Auksinis smėlis, smaragdinis vanduo ir netoliese augančių medžių pavėsiai tikrai padeda atsipalaiduoti ir pamiršti visus rūpesčius. O aplink esantys restoranai, kavinės, parduotuvės ir kasdien budintys gelbėtojai užtikrina, jog nereikėtų nerimauti nei dėl to, jog kažko gali pritrūkti, nei dėl savo ir šeimos saugumo. Puiki vieta poilsiui.

Palmių įlanka

Shutterstock nuotr./Palmių įlanka
Shutterstock nuotr./Palmių įlanka

Palmių įlanka (ang. Palm Cove) – tai neįtikėtino grožio paplūdimys, esantis Australijos šiaurės rytuose. Vietiniai gyventojai juokauja, jog tai paplūdimys skirtas tiems, kurie viešėdami Australijoje nusprendžia, jog visgi labiau norėtų atostogų Havajuose. Mat Palmių įlankos paplūdimys tikrai havajietiško stiliaus – panašių paplūdimių galima atrasti lankantis Maui ar Oahu salose.

Palmių įlankoje širdį glosto ne tik turkio spalvos vanduo ir auksinis paplūdimio smėlis, bet, žinoma, ir daugybė pakrantėje augančių palmių, kurios ne tik romantiškai linguoja nuo švelnaus vėjelio, tačiau turistus lepina ir puikiais pavėsiais, padedančiais neperkaisti saulėje. Beje, aplink šį paplūdimį yra įsikūrę ir daug nedidelių kavinių, restoranų, galerijų bei parduotuvėlių. Todėl tai tikrai viena iš jaukiausių Australijos atostogų vietų.

Byron Bay paplūdimiai

Shutterstock nuotr./Byron Bay paplūdimys
Shutterstock nuotr./Byron Bay paplūdimys

Byron Bay – miestas, įsikūręs labiausiai į rytus nutolusiame Australijos kampelyje! Jis pavadintas ekspeditoriaus Džono Bairono (John Byron) garbei. Šis miestas gali didžiuotis nepaprasto grožio balto smėlio paplūdimiais, kurie pritaikyti įvairiausiems keliautojų poreikiams. Pavyzdžiui, vienas iš paplūdimių yra skirtas tiems, kurie nori poilsiauti su savo augintiniais. Kitas – banglentininkams, kurių tikslas visą dieną gaudyti didžiules bangas. Miestelyje yra daug viešbučių, maitinimo įstaigų ir įvairiausių pramogų. Puiki vieta įsimintinoms atostogoms.

Kabelio paplūdimys

Shutterstock nuotr./Kabelio paplūdimys
Shutterstock nuotr./Kabelio paplūdimys

Pabuvoję Australijos rytuose, persikelkime į vakarinę šalies dalį. Kabelio paplūdimys (Cable Beach) – 22 kilometrų balto smėlio pakrantė. Šis neįprastas paplūdimio pavadinimas žymi istorinį įvykį: 1889 – aisiais metais tarp Broome miesto, esančio vakarinėje Australijos dalyje, ir Indonezijai priklausančios Javos salos buvo nutiesta telegrafo linija (kabelis). Paplūdimys tapo tarytum šio svarbaus įvykio paminklas.

Viena iš populiariausių atrakcijų, siūloma turistams Kabelio paplūdimyje – jodinėjimas kupranugariais leidžiantis saulei. Žinome, jog tai gana keistoka – juk paplūdimys Australijoje, o ne, pavyzdžiui, Maroke. Tačiau vis tiek turime pripažinti, jog paskutinieji saulės spinduliai, kurie atsispindi vandenyne, baltas smėlis ir jodinėjimas kupranugariais – tikrai romantiška patirtis.

Mandalėjos paplūdimys

Shutterstock nuotr./Mandelejos paplūdimys
Shutterstock nuotr./Mandelejos paplūdimys

Mandalėjos paplūdimys (angl. Mandalay Beach) – pietvakarinėje Australijos pakrantėje esantis paplūdimys. Jis žavi žmogaus rankų nepaliesta gamta. Daug laukinių augalų, smėlio kopos, aukso spalvos paplūdimio juosta ir kiek tolėliau esančios uolos, o taip pat didžiulės vandenyno bangos ir tolumoje stūksantis Chathamo salos peizažas – visa tai tikrai nepalieka abejingų.

Tai vieta, kurioje galima tiesiog parymoti, pasvajoti, pasigrožėti gamtos didybe. Beje, Mandalėjos paplūdimys itin pamėgtas žvejų, kuriems čia pavyksta pagauti nemažai grobio.

Burleigh paplūdimys

Shutterstock nuotr./Burleigh paplūdimys
Shutterstock nuotr./Burleigh paplūdimys

Burleigh paplūdimys (angl. Burleigh Heads beach) – vieta, kurioje turistų nestinga. Paplūdimys driekiasi Gold Kosto priemiestyje, todėl jis gana panašus į mūsų jau aptartąjį Bondi paplūdimį, esantį greta Sidnėjaus.

Auksinio smėlio juosta, dangaus žydrumo spalvos vanduo ir tolumoje stūksantys milžiniški dangoraižiai – visa tai regėsite savomis akimis, jei poilsiausite Burleigh paplūdimyje. Aplink jį – nemažai šurmulio. Vietiniai prekeiviai turistams siūlo įsigyti įvairiausių suvenyrų, vyksta daug pramoginių renginių. Aplink paplūdimį gausu įvairių restoranų ir kavinių. Ramybės čia tikėtis neverta. Visgi, jei atostogaudami norite įsilieti į pramogų sūkurį, ši vieta kaip tik jums.

„75 mylių“ paplūdimys

Shutterstock nuotr./„75 mylių“  paplūdimys
Shutterstock nuotr./„75 mylių“ paplūdimys

Freizerio sala – rytinėje Australijos pakrantėje esanti sala, kurios plotas – 1630 kvadratinių kilometrų. Ji gali pasigirti masyviomis smėlio kopomis, ežerais, palmių giraitėmis, žaliuojančiais kiparisais, eukaliptais, agatmedžiais. O taip pat, nepaprasto grožio pajūrio pakrante, kurios ilgis – kiek daugiau nei 120 kilometrų (arba 75 mylios). Būtent dėl šios priežasties visai salos pakrantei ir suteiktas „75 mylių“ paplūdimio vardas.

Pakrantės smėlis atrodo tarytum mozaika. Vietomis jis oranžinės spalvos, vietomis – auksinis, o kai kur – vos ne akinamai baltas. Nors paplūdimys nepaprasto grožio, tačiau mėgautis maudynėmis čia išdrįsta ne kiekvienas. Klausiate, kodėl? Gana nemaža tikimybė, jog visai netoli kranto plaukios tigrinis ryklys. Juk tikrai nenorėtumėte akis į akį susidurti su šiuo plėšrūnu.

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Australiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius