-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egzotinės kelionės su vaikais – kurią šalį pasirinkti?

Artėjant Naujiesiems metams, daugelis žmonių pradeda mąstyti apie kitų metų tikslus, norus ir svajones. Tikriausiai, jūs taip pat ne išimtis. Ateinančiais, 2018-aisiais metais, drauge su šeima svajojate išvykti į egzotinę kelionę, tačiau nežinote, kokios kryptys tinkamos keliauti su vaikais? „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai jums sudarė dešimties pasiūlymų sąrašą. Tikimės, jog šis sąrašas padės apsispręsti dėl kitų metų egzotinės kelionės su šeima.
Meksika
Meksika / Shutterstock nuotr.

Balis

Indonezijai priklausanti Balio sala – kasmet vis labiau populiarėjanti kelionių kryptis. Turistus žavi tankūs atogrąžų miškai, egzotiški smėlio paplūdimiai, įspūdingos ryžių terasos, ugnikalniai, senosios hinduistų šventyklos, šurmuliuojantys miesteliai. Tai sala, kurioje veiklų atras kiekvienas: tiek mėgstantis aktyvų laisvalaikį, tiek norintis ramaus poilsio.

Svajojate nuvykti į Balį, tačiau svarstote, ar ši sala – geras pasirinkimas kelionei su vaikais? Mes manome, jog tikrai taip. Vis dėlto, reikia nepamiršti, jog kelionės metu, egzotiškos kultūros pažinimą reikės derinti su pramogomis. O jų šioje saloje tikrai nestinga: safari parkas, plaukimas plaustais, ekskursija po šokolado fabriką, vandens atrakcionų parkai, karstymasis po medžių viršūnes džiunglėse. Tai – tik keli pramogų pavyzdžiai. O kur dar maudynės šiltoje jūroje bei smėlio pilių statymas! Balio saloje jūsų vaikai tikrai nenuobodžiaus – svarbu iš anksto sugalvoti, ką ketinate veikti.

Shutterstock nuotr./Balis
Shutterstock nuotr./Balis

Tailandas

Tailandas – dar viena įdomi egzotinė šalis, puikiai tinkama kelionei su vaikais. Žinoma, kaip ir Balio saloje, taip ir Tailande, būtina iš anksto nuspręsti, ką ketinate veikti. Svarbu suderinti ekskursijas po lankytinus objektus, poilsį paplūdimiuose ir pramogas – tam, jog visi šeimos nariai jaustųsi laimingi.

Planuojantiems drauge su vaikais keliauti į Tailandą, rekomenduojame apsilankyti Koh Chang saloje. Išvertus iš tajų kalbos, šios salos pavadinimas reiškia „Dramblio sala“. Įdomu tai, jog Koh Chang – dramblio galvos formos, o joje galima sutikti tikrai nemažai šių gyvūnų. Esame tikri, išvydę dramblius džiaugsitės tiek jūs, tiek jūsų mažieji! Koh Chang sala gali pasigirti ir puikiais paplūdimiais, jaukiais miesteliais bei vešliomis džiunglėmis – po jas organizuojamos ekskursijos, kurių metu turistai vežiojami visureigiais ir gali stebėti laukinę gamtą. Nepamirštami įspūdžiai – garantuoti.

Shutterstock nuotr./Tailandas
Shutterstock nuotr./Tailandas

Jungtiniai Arabų Emyratai

Jungtiniai Arabų Emyratai – be galo kontrastinga šalis. Šiuolaikinis gyvenimo ritmas čia susipina su senosiomis tradicijoms, todėl keliautojai, atvykę į šią šalį, gali džiaugtis tiek didžiuliais dangoraižiais, tiek arabišką pasaką primenančiomis mečetėmis. Tiek rytietiškais turgumis, tiek aukščiausios klasės prekybos centrais.

Klausiate, ar ši šalis tinkama atostogoms su vaikais? Tikrai taip. Jie džiaugsis ne tik puikiais paplūdimiais, tačiau ir galybe pramogų, kurių didžiuosiuose turistiniuose miestuose – Dubajuje ir Abu Dabyje – apstu. Esame tikri, jog jūsų vaikai bus sužavėti didžiausiu Dubajuje vandens parku „Wild Wadi“, milžinišku akvariumu ir povandeninio pasaulio zoologijos sodu, šokančiais fontanais, delfinariumu. Na, o jei atostogausite Abu Dabyje ar jo apylinkėse, būtinai apsilankykite pramogų parke „Ferrari pasaulis“. Tai didžiausias dengtas pramogų parkas visame pasaulyje! Veikti ten tikrai yra ką. Rekomenduojame išbandyti amerikietiškus kalnelius „Formula Rossa“ – neįtikėtini potyriai! Beje, JAE gausu ir puikių viešbučių, organizuojančių vaikams įvairiausius užsiėmimus. Tad svajojantiems apie poilsinę kelionę, rekomenduojame atidžiai išsirinkti viešbutį, kuris patiktų visai šeimai.

Shutterstock nuotr./JAE
Shutterstock nuotr./JAE

Meksika

Ugnikalniai, slėniai, džiunglės, kriokliai, auksinio smėlio pakrantės – Meksika, tai šalis, galinti pasigirti kerinčio grožio kraštovaizdžiu. O kur dar majų ir actekų palikimas, šiuolaikiški didmiesčiai, pikantiška virtuvė ir spalvingi sombrero – šioje šalyje įdomybių tikrai nestinga. Visgi, ar Meksika gali būti patraukli ir jūsų atžaloms? Tikrai taip! Vykite į džiunglių turus, maudykitės kriokliuose, apsilankykite ekologiškame vandens parke „Xel-Ha“, skriekite lynų taku medžių viršūnėmis „Xplor“ pramogų parke. O taip pat, rekomenduojame nuvykti į Škareto parką – tai laisvalaikio ir pramogų zona, kurioje pamatysite daug spalvingų papūgėlių, flamingų. Šiame parke siūloma plaukioti valtelėmis, apžiūrėti majų civilizacijos namelius, susipažinti su Meksikos kultūra. Tiek jūs, tiek jūsų vaikai liksite sužavėti!

Shutterstock nuotr./Meksika
Shutterstock nuotr./Meksika

Japonija

Japonija – labai unikali šalis. Čia vis dar gajos senosios tradicijos, tačiau tuo pačiu – miestai verda šiuolaikiniu gyvenimo ritmu! Keliautojui, atvykusiam iš Vakarų, ši šalis atrodo be galo egzotiška ir įdomi. Ar verta į Japoniją vykti su vaikais? Taip, tačiau rekomenduotume su kiek vyresniais. Ypatingai, jei ketinate aplankyti Japonijos sostinę Tokiją.

Esame įsitikinę, jog dauguma paauglių bus sužavėti Akihabara rajonu. Jo atmosfera orientuota į populiariąją kultūrą: čia gausu kompiuterinių žaidimų, anime, manga krautuvėlių, skanėstų parduotuvių. Beje, Tokijuje yra įsikūręs ir Disnėjaus parkas – tikras pramogų rojus. Žinoma, viešint Japonijos sostinėje, būtų nuodėmė neaplankyti ir senųjų šventyklų, imperatoriškųjų rūmų, parkų. Tad savo atostogų metu būtinai suderinkite pažintines ekskursijas ir pramogas.

Shutterstock nuotr./Japonija
Shutterstock nuotr./Japonija

Afrikos safariai

Dar vienas puikus pasirinkimas šeimoms, kurių vaikai jau kiek paaugę – Afrikos safarių turai. Jų metu, keliautojams siūloma važinėtis visureigiais po nacionalinių parkų ar rezervatų teritorijas ir stebėti laukinę gamtą: dramblių kaimenes, ilgakakles žirafas, zebrų ir antilopių bandas, begemotus, ramiai snaudžiančius liūtus, krokodilus, leopardus ir kt.

Safarių turai vykdomi tikrai ne vienoje Afrikos šalyje. Visgi, norėtume jums rekomenduoti pačius įspūdingiausius: Pietų Afrikos Respublikoje būtų nuodėme nenuvykti į turą po Kriugerio nacionalinį parką. Tanzanijoje – į Serengečio nacionalinį parką, kuris garsus dėl zebrų ir antilopių migracijos. Jei svarstote atostogauti Kenijoje, rekomenduojame nuvykti į Masai Mara gamtos rezervatą. Na, o jei svajojate pabuvoti tolimojoje Botsvanoje – aplankykite Okavangos deltą. Afrikos safariai – unikali pramoga, padedanti pažinti paslaptingąją žemyno gamtą.

Shutterstock nuotr./Safaris
Shutterstock nuotr./Safaris

Maldyvai ir Mauricijus

Jeigu jūsų vaikai dar maži, tikriausiai kiek prisibijote atostogų, kurių metu reikėtų daug važinėti, aktyviai leisti laiką. Tad jei svajojate apie ramias atostogas, kurių metu galėtumėte neskubėti, gyventi norimu ritmu bei mėgautis puikiu klimatu ir nuostabaus grožio paplūdimiais, rekomenduojame nuvykti į Maldyvus arba Mauricijų.

Tiek Maldyvai, tiek Mauricijus – salų valstybės, esančios Indijos vandenyne. Turistus jos vilioja idiliškomis balto smėlio pakrantėmis, smaragdiniu vandeniu, palmių pavėsiais, o taip pat puikiu aptarnavimu, gerais viešbučiais. Tai salos, puikiai tinkamos šeimų atostogoms!

Shutterstock nuotr./Mauricijus
Shutterstock nuotr./Mauricijus

JAV

Keliautojai į JAV vyksta dėl labai skirtingų priežasčių. Vieni nori aplankyti didžiuosius šalies miestus, kiti – pasigrožėti kontrastų kupina gamta, nacionaliniais parkais, ilgais vaizdingais maršrutais.

Svajojate į JAV nuvykti drauge su vaikais? Nepamirškite, jog ši šalis gali pasigirti ir puikiais pramogų parkais! Būtinai bent vieną iš jų aplankykite. Kad būtų lengviau išsirinkti, rekomenduojame šiuos: Kalifornijoje esantis „Islands of Adventure“ sužavės filmų gerbėjus. Šiame parke yra net septynios atskiros salos, o kiekvienoje jų įsikūręs teminis parkas. Pavyzdžiui, Hario Poterio pasaulis, Juros periodo parkas ir kt. Dar viena Kalifornijos valstijos pažiba – Disneilendas. Tai tarytum utopiškas linksmybių pasaulis. Net 40 hektarų teritorijoje gausu atrakcionų, kavinukių, parduotuvėlių. Būtinai aplankykite garsiąją Disneilendo pilį, nusifotografuokite su mylimiausiais personažais ir išbandykite kuo daugiau atrakcionų!

Shutterstock nuotr./JAV
Shutterstock nuotr./JAV

Kruizinės kelionės

Dar vienas puikus pasirinkimas atostogoms su vaikais – kruizinės kelionės. Nesvarbu, kokią kryptį pasirinktumėte, dalį atostogų praleisite ištaigingame laive. Šiais laikais kruiziniai laivai – tarytum didžiuliai pramogų parkai. Baseinai, pirtys, kino salės, parduotuvės, restoranai, žaidimų kambariai, vaikų klubai, gyvos muzikos vakarai, boulingo takeliai, meno galerijos, spektakliai, sporto salės, teniso aikštelės, SPA centrai, grožio salonai. Veiklų kruiziniame laive atras visi šeimos nariai!

Shutterstock nuotr./Kruizai
Shutterstock nuotr./Kruizai

Kosta Rika

Tarp Karibų jūros ir Ramiojo vandenyno esanti Kosta Rika – tai šalis, puikiai tinkama šeimos atostogoms. Čia pakankamai saugu, išvystyta infrastuktūra, o jau gamtos grožis! Tropiniai miškai, įlankos, kriokliai, pusiasaliai, ugnikalniai – svaiginantis kraštovaizdis.

Jei atostogausite Kosta Rikoje, būtinai apsilankykite Tortugero nacionaliniame parke – čia išvysite daug egzotinių gyvūnų. Taip pat nuvykite į Monteverde draustinį, kuriame turistiniai takai įrengti medžių viršūnėse. Pažvelkite į džiungles iš aukštai! Pasakiška Kosta Rikos gamta sužavės bet kokio amžiaus keliautojus.

Shutterstock nuotr./Kosta Rika
Shutterstock nuotr./Kosta Rika

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius