Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egzotiškiausi pasaulio turgūs: nuo plaukiojančių prekystalių iki užkandžių iš vorų

Lankantis egzotiškose šalyse artimiesiems norisi parvežti krūvą lauktuvių, tad dažnas neaplenkiame vietinio turgaus. Kiekviename krašte stebina prekyvietėse iškabinti tradiciniai rūbai, papuošalai ir gardūs nacionaliniai patiekalai. Tačiau yra ir tokių turgaviečių, kurios priverčia aiktelėti iš netikėtumo vien savo forma. O kai kur ant prekystalių sudėtos prekės gali būti pavojingos.
Tailando turgus ant plaustų
Tailando turgus ant plaustų

Štai penki egzotiški pasaulio turgūs – susipažinkite su jais. Net keli iš jų Tailande, tad, jei planuojate keliauti ten, nepamirškite įtraukti į lankytinų vietų sąrašą. Tikrai verta!

1. Maistu virtusios Helovino dekoracijos

Skuono turgus Kombodžoje iš pažiūros niekuo nesiskiria nuo kitų: garsiai šaukiantys pardavėjai kviečia rinktis jų prekę, o vos įžengus į teritoriją nosį kutena aštrūs prieskonių kvapai.

Ši turgavietė garsėja ir ypatingais delikatesais. Didžiulėse pintinėse sukrauti juodi, kelių centimetrų ilgio tarantulai – čia ne Helovino dekoracijos, o skanumynas.

Vorų miestu vadinamoje gyvenvietėje tvirtai tikima, jog šiurpą keliantys vabzdžiai naudingi organizmui.

Draugiški vietiniai atskleidžia ir ragavimo subtilybes – pradėti mėgautis reikia nuo nedidelės galvos ir traškių kojų.

Skuono turgavietės delikatesas yra tarantulai
Skuono turgavietės delikatesas yra tarantulai

2. Vandenyje plūduriuojantys prekystaliai

Sakoma, kad apsipirkinėjimas veikia kaip terapija. Galime patvirtinti, jog šis procesas tikrai ramina tuomet, kai sėdi valtyje. 100 kilometrų nuo Tailando sostinės Bankoko įsikūrusiame Damnoen Saduak plūduriuojančiame turguje prekystaliai įrengti siaurose kanojose.

Tad norint įsigyti šviežių papajų, kopūstų ar apelsinų teks susirasti vietinį irkluotoją ir leistis vingiuotais vandens keliais.

Tailando turgus ant plaustų
Tailando turgus ant plaustų

3. Prekeivių rankose – meilė, pinigai ir priešų ašaros

Nepagailėjus keliasdešimties pesų, apsilankymas Sonoros turguje Meksike gali išspręsti visas problemas bei išgydyti kamuojančias ligas. Taip teigia vietos pardavėjai, ant stalų sukrovę buteliukus su žolelių nuovirais, paslaptingas skulptūras ar net grėsmingas kaukoles.

Jei trūksta pinigų ar meilės, raganiai čia pat išrinks užkerėtą spalvingą amuletą, o santykius su konkurentais siūloma aiškintis įsigyjant vudu lėlę. Tiesa, tokiais burtais užsiimti nerekomenduojama, tačiau siaubo filmus primenančią prekyvietę pamatyti tikrai verta.

Amuletai Meksiko turguje
Amuletai Meksiko turguje

4. Per turgų – traukinio bėgiais

Mėgstate stebėti skubančius traukinius? Tuomet turėtumėte apsilankyti Maeklongo turguje Tailande. Tiesa, čia garvežys laviruoja visai šalia prekystalių.

Prieš 30 metų vidury prekyvietės nutiesti bėgiai neišgąsdino nei vietinių prekeivių, nei lankytojų, kurie gardumynus renkasi iki paskutinio įspėjamojo signalo.

Ką tik atvykusiam turistui čia geriau nežiopsoti – traukinys rieda net aštuonis kartus per dieną.

Turgus šalia traukinio bėgių
Turgus šalia traukinio bėgių

5. Prieskoniais dvelkiantis labirintas

Didžiajame Stambulo turguje sunku nepaklysti – 58 gatvelėse išsidėstė daugiau nei trys tūkstančiai įvairiausio dydžio parduotuvių. Milžinišką labirintą primenančioje turgavietėje prekystaliai mirga nuo minkštų kilimų, auksinių papuošalų ir spalvotų puodynių.

Jei mėgstate eksperimentuoti virtuvėje, nepraleiskite progos įsigyti turkiškų prieskonių. Tarp šimtų rūšių atrasite dar negirdėtų, tačiau net ir juos verta įsigyti. Juk grįžus namo kelionės prisiminimus atgaivinti gali būtent egzotiški kvapai namuose.

Stambulo turgus
Stambulo turgus

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius