Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Egzotiškų atostogų rojus – Kosta Rika

Kosta Rikos valstybė Centrinėje Amerikoje, besiribojanti tiek su Karibų jūra, tiek su Ramiuoju vandenynu tikras atostogų rojus: čia driekiasi balto smėlio paplūdimiai, kuriuos supa džiunglės ir didžiuliai kalnai horizonte. Taigi laiko nuobodžiauti vietovėje tikrai nebus – jūsų lauks nepamirštami nuotykiai ir atpalaiduojantis poilsis. Šį kartą pristatome jums pasakišką Kosta Rikos gamtą.
Monteverde parkas
Monteverde parkas / Shutterstock nuotr.

1. Egzotikos ir poilsio kampelis su delfinais bei beždžionėmis

Kas jau kas, bet gamtos grožis Kosta Rikoje gniaužia kvapą. Viena turistų labiausiai mėgstamų vietovių – Manuelio Antonijo nacionalinis parkas, įsikūręs šalies vakaruose, Puntarenaso provincijoje, Ramiojo vandenyno pakrantėje. Nors parkas nepasižymi dideliais plotais, jo dydis siekia vos 16,24 kv. km, tačiau čia tiek unikalios laukinės gamtos – balto smėlio paplūdimiai bei egzotiškieji atogrąžų miškai, – kad teritorija įtraukta į draustinių sąrašą ir yra saugoma.

Shutterstock nuotr./Manuelio Antonijo nacionalinis parkas
Shutterstock nuotr./Manuelio Antonijo nacionalinis parkas

Vaikštinėjant tobulus atvirukų vaizdus primenančioje pakrantėje, šalia kurios prasideda ryškiai žalios ir tankios tropinės džiunglės, apsuptos didingų kalnų, sunku suprasti tai rojus ar realybė. O saulėlydžio pasitikimas šioje ramybės oazėje, gali būti vienas įsimintiniausių vakarų, ypač romantikos gerbėjams. Pasimėgavus saule ir vandenynu, kurio krantą, beje, dažnai aplanko delfinai bei banginiai, verta bent šiek tiek paklaidžioti miškų takeliais, kur medžiuose lėtai kopinėja Tripirščiai ir Hofmano tinginiai, šokinėja beždžionės, o padange skrodžia net 184 skirtingų rūšių paukščiai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos pakrantė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos pakrantė

2. Viršūnė su vaizdu į Karibų jūrą ir Ramųjį vandenyną

Vienas iš gamtos šedevrų Kosta Rikoje – Irasu ugnikalnis, kuris yra ne tik aktyvus, bet ir siekia 3,4 km aukštį, tad laikomas pačiu aukščiausiu veikiančiu vulkanu šalyje. Milžinas turi 5 kraterius, iš kurių 2 vis dar aktyvūs, o galimybė didžiuotis tokiu 500 kv. km plotą užimančiu gigantu, valstybei jau kainavo net 23 išsiveržimus, kurių metu vulkaniniais pelenais buvo nusėtas visas Centrinis slėnis.

Tačiau, nepaisant grėsmių, tai viena populiariausių vietovių tarp keliautojų, norinčių pasigrožėti kalnu bei krateriuose telkšančiais ryškių spalvų, pasakas primenančiais, ežerais. Kaip ir daugelyje kitų šalių, Kosta Rikos nacionaliniu parku paskelbtas Irasu ugnikalnis yra puikiai adaptuotas turistams – į kalno viršūnę veda automobiliams pritaikyti keliai, taigi ją pasiekti nėra labai sudėtinga.

Kasdien vietovėje į viršų ir atgal kursuoja autobusai, visada pilni smalsuolių, norinčių pasiekti dangų remiančią viršūnę, nuo kurios giedromis dienomis atsiveria tiek Karibų jūros, tiek Ramiojo vandenyno vaizdai.

3. Perėjos virš milžiniškų džiunglių medžių

Dar vienas rojaus kampelis – Monteverde draustinis, esantis ant Tilarano ugnikalnio šlaitų 1,4 km aukštyje. Čia įsikūręs ne tik nuostabusis Drugelių sodas ar Paukščių maityklės, bet ir absoliučiai žadą atimantys ir žvilgsnį prikaustantys Sky-walk tiltai, įrengti virš tankiųjų džiunglių. Žinoma, bijantiems aukščio įveikti perėjas būtų sudėtinga, bet tikrai verta, kadangi jausmas stovėti miškų viršūnėse, tarp žydro dangaus ir didžiulių, vijokliais, žolėmis ir krūmais apsivijusių medžių absoliučiai nepakartojamas.

Tiesa, be galo nuostabu tai, kad dalis augalų čia tiesiog neturi šaknų, išgyvena kybodami ant šakų, taip yra dėl labai drėgno klimato. O pasižvalgyti į kalno šlaituose įsitaisiusią išskirtinę augmeniją bei visą galybę retų ir egzotiškų gyvūnų kasmet atvažiuoja apie 50 tūkst. turistų.

Kartą mokslininkai bandė suskaičiuoti kiek iš viso paukščių rūšių yra Monteverde parke, o nutiko tai, ko nesitikėjo net jie – vos per 24 valandas buvo priskaičiuota 369 skirtingos paukščių rūšys. Taigi pažadame, apsilankę ten tikrai išvysite įžymųjį Miniatiūrinį kolibrį arba Puošnųjį kvezalį.

Egzotinių kelionių į Kosta Riką specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius