Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstremalios atostogos Namibijoje: kam dykumoje reikalinga snieglentė?

Beveik šimto kvadratinių kilometrų plotą užimanti Namibijos dykuma ypatinga ne tik savo dydžiu. Kaitrios saulės kepinamos kopos čia keičia atspalvius – 300 metrų aukščio smėlio kalnai nusidažo oranžine, geltona ir net rausva spalvomis.
Miręs slėnis Namibijos dykumoje
Miręs slėnis Namibijos dykumoje / Vida Press nuotr.

Tokias gamtos metamorfozes įdomu vien stebėti, tačiau smagiausia margas kalvas išbandyti skriejant per jas snieglente.

Vietoj rytinės mankštos – skrydis iš šimto metrų aukščio

Snieglentė karštoje dykumoje? Skamba beprotiškai! Tačiau čia pastaruoju metu itin išpopuliarėjo dar prieš keturis dešimtmečius atsiradusi sporto šaka, vadinama „sandboarding‘u“. Nors šį užsiėmimą jau galima išbandyti visuose žemynuose, Afrikos Namibijos kopos vadinamos geriausiomis pasaulyje. Tiesa, čia gali tekti grumtis ir su karščiu, bet į pasivažinėjimą išsiruošus dar anksti ryte džiaugsitės malonia vėsa, o tokia mankšta atneš geros nuotaikos visai likusiai dienai.

VIDEO: Su snieglente Namibijos dykumoje

„Sandboardingas“ jūsų kaulams patiks labiau nei snieglente skrosti pusnis. Neišlaikius pusiausvyros krisite ne ant kieto ledo, o panirsite į įšilusį dykumos smėlį. Tai galima išnaudoti ir kaip malonią poilsio pertraukėlę! Net jei ir nesate išbandę jokios panašios sporto šakos, su instruktoriaus pagalba jau po keliolikos minučių drąsiai skriesite 100 metrų aukščio šlaitu. Nesudėtingą techniką greitai perpranta ir vaikai. Tik nepamirškite pasirūpinti šalmais, palengvinančiais griuvimą ir saugančiais nuo saulės spindulių.

Automobilio greičiu gulint ant pilvo

Atvykus į dykumą galėsite rinktis ne tik iš kelių šlaitų, bet ir poros čiuožimo būdų. Pirmasis – slydimas atsigulus ant snieglentės. Patogiai išsitiesę ant pilvo galite pasiekti maždaug 80 km/h greitį – panašiai, kaip autostradoje automobiliu juda pradedantysis vairuotojas. Tam prireiks specialios lentos – stačiakampio formos transporto priemonė užlenktu galu padės lėkti dar greičiau.

Kitas būdas tiks norintiems prisiminti sandėliuke žiemos laukiančią tikrąją snieglentę ar pasipraktikuoti prieš kelionę į kalnus. Slidinėjimo batus pritvirtinus prie lentos paviršiaus smėlynus skrosite atsistoję, o adrenalino lygis priklausys tik nuo jūsų pačių vairavimo – posūkių ir pašokimų į viršų. Kadangi pastaroji technika reikalauja daugiau laiko ir įgūdžių, praverstų patirtis ant sniego ar su banglente jūroje.

„Sandboarding‘as“ neabejotinai patiks tiems, kurie nori pajusti venomis plūstantį adrenaliną, tačiau nėra linkę rizikuoti savo sveikata. Po tokio pasivažinėjimo vietoj mėlynių ir nubrozdinimų skaičiuosite tik į batus pribirusį smėlį. Ir net, jei kopiant su lenta aukštyn, kartais ims atrodyti, jog geriau būtumėte likę namie ant sofos, skrydžio jausmas leidžiantis nuo kalvos atpirks visus vargus.

Kelionių į Namibiją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius