Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinės kelionės oro balionu: 9 vietos, kur geriausia kilti į dangų

Prieš daugiau nei du šimtmečius, 1783-aisiais metais, broliai Mongolfjė vienoje iš Prancūzijos aikščių pademonstravo tikrų tikriausią stebuklą – oro balioną. Šis jų atradimas kaip reikiant suvirpino prancūzų širdis – galimybė lyg paukščiams sklęsti virš miestų, miškų, upių ir kalnų viliote viliojo to meto intelektualus, nuotykių išsiilgusius avantiūristus. Pirmoji oro baliono įgula buvo kiek neįprasta – antis, avis ir gaidys. Skrydis baigėsi laimingai, todėl dar tais pačiais metais skrydį oro balionu išbandė ir žmonės.
Turkija
Turkija / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Šiandien skrydžiai oro balionu – labai populiari pramoga, mat iš naujos perspektyvos atsiveriančios panoramos vilioja nuotykių ir romantikos išsiilgusius keliautojus. Siūlome paskaityti apie devynis pasaulio kampelius, kurie, iš paukščio skrydžio, atrodo netgi dar įspūdingiau negu žvelgiant į juos nuo žemės.

Baganas, Mianmaras

Shutterstock.com nuotr./Baganas, Mianmaras
Shutterstock.com nuotr./Baganas, Mianmaras

Pietryčių Azijoje esantis Mianmaras – tai šalis, kuri savo sienas turistams atvėrė gana neseniai. Vakarų pasaulis, šioje valstybėje, dar nespėjo padaryti didelės įtakos. Dėl šios priežasties keliautojai, viešintys Mianmare, džiaugiasi autentiška kultūra, šimtametėmis tradicijomis.

Baganas – tai miestas, esantis centrinėje Mianmaro dalyje. Jis garsėja religinės architektūros gausa – skaičiuojama, jog iki šių dienų Bagane išliko daugiau nei 2 tūkst. vienuolynų, pagodų ir šventyklų. Įspūdingas skaičius, tiesa? Visi šie statiniai sukuria užburiančio grožio panoramą, kurią geriausia stebėti iš aukštai.

Popos kalnas, Nan Myint apžvalgos bokštas – tai išties puikios vietos mėgautis Bagano panorama. Tačiau bene geriausias pasirinkimas – skrydis oro balionu. Ramiai sklęsdami virš keliautojai gali stebėti Baganą iš skirtingų perspektyvų – vaizdai tarytum iš atviruko. Be galo įspūdingai miestas atrodo saulei kylant ir leidžiantis: pirmieji ir paskutinieji saulės spinduliai ne tik pabrėžia šventyklų didybę, tačiau ir suteikia joms papildomo spindesio. Nepaprastai gražu.

Kapadokija, Turkija

Shutterstock.com nuotr./Kapadokija, Turkija
Shutterstock.com nuotr./Kapadokija, Turkija

Puikūs penkių žvaigždučių viešbučiai, maitinimo tipas „viskas įskaičiuota“, idiliški paplūdimiai, pramogos – tai tik viena Turkijos pusė. Ši šalis turi ką pasiūlyti ir tiems keliautojams, kurie domisi senosiomis civilizacijomis, kultūros istorija, tradicijomis ir papročiais, o taip pat mėgsta leisti laiką žmogaus rankų beveik nepaliestoje gamtoje.

Kapadokija – tai unikali vietovė, esanti vidurio Turkijoje. Kuo gi ji tokia įdomi? Kapadokija gali pasigirti tiek turtinga istorija, tiek pasakiško grožio gamta. Pirmiausia vertėtų pastebėti, jog vietovės kraštovaizdžiui didelę įtaką padarė prieš milijonus metų išsiveržęs ugnikalnis. Iš lavos susiformavo minkštų uolienų masyvai, kuriuos, ilgus metus, gludino vėjai ir lietūs, sukurdami pačias netikėčiausias formas. Šioje vietovėje organizuojami turai oro balionu, kurių metu galima stebėti įmantriausių formų uolienas iš paukščio skrydžio – atimanti žadą panorama.

Beje, Kapadokija unikali dar ir dėl to, jog po žemėmis čia įkurti net keli požeminiai miestai, o uolose išskaptuota daugiau nei trys šimtai bažnyčių, vienuolynų ir koplyčių.

Serengečio nacionalinis parkas, Tanzanija

Shutterstock.com nuotr./Serengečio nacionalinis parkas, Tanzanija
Shutterstock.com nuotr./Serengečio nacionalinis parkas, Tanzanija

Serengečio nacionalinis parkas – tai saugomas gamtos kampelis, esantis Tanzanijoje. Idilišku Afrikos kraštovaizdžiu garsėjanti vietovė lyg magnetas traukia nuotykių išsiilgusius keliautojus, kurie nori savo akimis išvysti beribes savanas, prieš saulę besišildančius liūtus, dramblių kaimenes, žolę rupšnojančias žirafas, zebrų ir gazelių bandas, begemotus ir kt. Ne veltui Serengečio parke organizuojami safario turai vieni iš populiariausių visame žemyne.

Serengečio nacionaliniu parko gamta galima pasigerėti ne tik safarių metu, tačiau ir skrendant oro balionu. Iš paukščio skrydžio atsiverianti panorama išties verta dėmesio – migruojantys gyvūnai ir saulės apšviesti savanų plotai atrodo nepakartojamai.

Albukerkė, JAV

Shutterstock.com nuotr./Albukerkė, JAV
Shutterstock.com nuotr./Albukerkė, JAV

Albukerkė – tai miestas, esantis Naujosios Meksikos valstijoje, JAV. Kasmet, spalio pirmoje pusėje, jame organizuojama didžiausia oro balionų fiesta visame pasaulyje. Net devynias dienas trunkanti šventė į Albukerkę pritraukia galybę aistruolių, kurie ne tik kyla į dangų oro balionais, tačiau ir linksminasi ant žemės – čia organizuojami įvairūs koncertai, piknikai, mugės ir kt.

Šimtai oro balionų Albukerkėje pakyla tikrai ne be reikalo – miesto apylinkės gali pasigirti išties kerinčiais vaizdai. Tolumoje stūksantys kalnai, miškingi slėniai, upės – panorama išties įspūdinga. Žinoma, papildomo žavesio jai suteikia ir oro balionų gausa – vienu metu į dangų pakyla maždaug 500 balionų.

Ankor Vatas, Kambodža

Shutterstock.com nuotr./Ankor Vatas, Kambodža
Shutterstock.com nuotr./Ankor Vatas, Kambodža

Pietryčių Azijoje esanti Kambodža – tai šalis, kuri tikrai turi kuo didžiuotis. Įstabios šventyklos, tankūs atogrąžų miškai, egzotiška pajūrio pakrantė, šurmuliuojantys miesteliai ir senąsias tradicijas vis dar puoselėjantys vietiniai gyventojai – įdomybių čia tikrai nestinga.

Bene labiausiai turistų lankoma Kambodžos vieta – Ankor Vatas. Tai – didžiulis šventyklų kompleksas, kurio statiniai mena dar IX–XIII a. Komplekso tikslas – atkartoti visą induizmo pasaulį: centre esantis bokštas simbolizuoja šventąjį Meru kalną, išorinė sienos – pasaulio ribą, o sienas supantis griovys – anapus induistų pasaulio esantį vandenyną. Didingasis Ankor Vatas ir jo struktūra puikiai matyti iš viršaus – tereikia leistis į kelionę oro balionu. Vaizdai sužavės net daug pasaulio mačiusius keliautojus.

Luksoras, Egiptas

Shutterstock.com nuotr./Luksoras, Egiptas
Shutterstock.com nuotr./Luksoras, Egiptas

Geriausias pasaulyje muziejus po atviru dangumi – tokiais komplimentais dažnai apiberiamas Luksoras. Tai miestas, esantis Aukštutiniame Egipte prie Nilo upės. Kadaise šioje vietovėje buvo Senovės Egipto sostinė Tėbai, tad nenuostabu, jog mieste gausu įspūdingų šventyklų, monumentų bei statulų, menančių faraonų dinastijų laikus.

Nepaprastai gražiai Luksoras atrodo iš oro baliono: senoviniai statiniai, archeologinės vietovės, tolumoje plytintys kalnagūbriai ir miškingos teritorijos skrendantiems atsiveria visu savo grožiu.

Teotihuakanas, Meksika

Shutterstock.com nuotr./Teotihuakanas, Meksika
Shutterstock.com nuotr./Teotihuakanas, Meksika

Teotihuakanas – tai didžiulė archeologinė radavietė, esanti Meksikoje. Pirmajame mūsų eros tūkstantmetyje tai buvo vienas iš didžiausių miestų visame pasaulyje. Šiandien, 83 kvadratinių kilometrų teritorija džiugina išlikusiu Mezoamerikos piramidžių kompleksu, gyvenamaisiais pastatais, alėjomis, gatvėmis ir dekoracijomis – išties labai įdomi vieta.

Bene didžiausios Teotihuakano įžymybės – Saulės ir Mėnulio piramidės. Jos, kaip ir visa mistikos šydu apgaubta vietovė, išskirtinai gražiai atrodo iš paukščio skrydžio. Teotihuakano apylinkėse organizuojami oro baliono turai. Beveik valandos trukmės kelionės metu prasklendžiama pro visas archeologinės radavietės įžymybes.

Luaros slėnis, Prancūzija

Shutterstock.com nuotr./Luaros slėnis, Prancūzij a
Shutterstock.com nuotr./Luaros slėnis, Prancūzij a

Luaros slėnis – tai regionas, esanti Prancūzijos centre, prie Luaros upės ir jos intakų. Ši vietovė garsėja įstabaus grožio Viduramžių pilimis, kurios didingai stūkso tarp miškų ar netoli upės krantų – vaizdai gniaužiantys kvapą.

Pavasario ir vasaros mėnesiais Luaros slėnyje organizuojami turai oro balionais. Iš aukštai slėnis atrodo dar žaviau – žaliuojantys miškai ir paslaptingos pilys primena vaikystėje skaitytas pasakas apie princeses.

Napos slėnis, Kalifornija, JAV

Shutterstock.com nuotr./Napos slėnis, Kalifornija, JAV
Shutterstock.com nuotr./Napos slėnis, Kalifornija, JAV

Napos slėnis – tai vietovė, esanti Kalifornijos valstijoje, JAV. Kuo gi ji įdomi? Napos slėnis garsėja savo vynuogėmis ir vyndarystės tradicijomis. Teritorijoje išsibarstę beveik 500 vyno ūkių, kuriuose auginamos daugiausiai „Chardonnay“ ir „Cabernet Sauvignon“ rūšių vynuogės.

Išskirtinai gražiai Napos slėnis atrodo iš oro baliono: preciziškai eilėmis susodinti vynuogynai, kalvos, tolumoje žaliuojančios pievos ir miškai užburia savo ramybe bei grynu oru. Papildomos romantikos slėnio panoramai suteikia pirmieji saulės spinduliai. Jie tarytum budina gamtą ir apdovanoja Napos kraštovaizdį šiltais atspalviais.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius