Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jericoacoaros paplūdimys: užsitęsusios atostogos braziliškame rojuje

Sakoma, kad Jericoacoaros kurorte kiekvienas atvykėlis pasilieka ilgiau, nei planavo. Idiliškame žvejų kaimelyje Brazilijoje širdžiai mielos veiklos randa ir romantiškai nusiteikę jaunavedžiai, ir ekstremalaus sporto entuziastai. Tad prasiilginkite atostogas bent pora dienų ir leiskitės į kelionę po gamtos fenomenais garsėjantį kraštą.
Jericoacoara paplūdimys
Jericoacoara paplūdimys

Už šimtų kilometrų žalios saulės fenomenas

Ne vienam teko savo kailiu įsitikinti, jog keliaujant verta atkreipti dėmesį į vietinių rekomendacijas. Brazilai Jericoacoaros paplūdimį vadina geriausiu šalyje.

Į kurortą patekti nelengva, kadangi artimiausias didmiestis įsikūręs už 300 kilometrų, o vienintelis būdas nusigauti į saulėtą pakrantę – autobusu per vingiuotas kopas. Kartu tai ir vienas didžiausių privalumų: kelionės metu susipažinsite su šalies kraštovaizdžiu, o miestelis pasitiks ramybe ir išsaugota gamta.

Nuo civilizacijos nutolusi Jericoacoara yra viena iš nedaugelio vietų Žemėje, kur galima stebėti smaragdinio saulėlydžio fenomeną. Didžiulei žvaigždei vakare grimztant į vandenyną, dalis jos nusidažo ryškiai žalia spalva.

Gyvenvietės simboliu laikoma ir Pedra Furada – arkos formos uola. Braziliškame rojuje lankantis liepos 15-30 dienomis, besileidžianti saulė patenka į tarp akmenų esantį tarpą ir priverčia fotoaparato stvertis net ir visko mačiusius fotografus.

Pedra Furada
Pedra Furada

Keturiose gatvėse verdantis gyvenimas

Ramybe viliojančioje gyvenvietėje netrūksta pramogų. Vos keturiose turistams skirtose gatvėse gausu parduotuvių, barų ir restoranų. Čia eismas ribojamas ir su savo automobiliu patekti draudžiama, tad net pagrindinėse alėjose mėgausitės gaiviu oru.

Nors buvusiame žvejų kaimelyje netrūksta prabangių viešbučių, norintiems visiškai pailsėti nuo miesto triukšmo rekomenduojama išsinuomoti medinį namelį ant jūros kranto.

Jaukios trobelės terasoje vakarais klausykitės bangų mūšos ir mėgaukitės nacionaliniu caipirinhos kokteiliu, pagamintu iš vietinio alkoholio, žaliųjų citrinų ir cukraus.

Jėgos aitvarų mėgėjų rojus
Jėgos aitvarų mėgėjų rojus

Tolimajame Brazilijos kurorte renkasi geriausi burlenčių ir jėgos aitvarų sporto meistrai, tačiau daugybė mokyklų ant banglentės atsistoti padės net ir visiškai nepatyrusiems. Tų, kurie tvirčiau jaučiasi ant žemės, o ne vandenyje, laukia kapueiros pamokos.

Tradicinė braziliška kovos menų rūšis nestokoja šokio ir akrobatikos elementų, o pasirodymai paplūdimyje primena ne varžovų susirėmimą, bet žaidimą.

Aukštas pajūrio kopas pamilo ir sandboardingo entuziastai – į šiltuosius kraštus atsigabenę snieglentes be baimės leidžiasi per įkaitusį smėlį.

Nors žvejų miestelyje ekstremalai lengvai pasikinko aršų vėją, čia niekada nešalta – kaitina maždaug 30 laipsnių karštis. Vis dar abejojančius, ar verta leistis tūkstančius kilometrų, turėtų įtikinti nenuginčijamas faktas, jog Jericoacoara patenka į gražiausių pasaulio paplūdimių dešimtuką.

Kelionių į Braziliją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius