Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką būtina paragauti Singapūre?

Liūtų ir auksinių orchidėjų miestas, raudonasis Azijos taškas – Singapūras viena populiariausių kelionių krypčių Pietryčių Azijoje. Dinamiškas miestas, sala ir valstybė, kurioje pastebima Kinijos, Indijos, Malaizijos ir Vakarų įtaka. Singapūras pakeri milžiniškais dangoraižiais, pasimetusiomis budistų ir induistų šventyklomis, išpuoselėtais sodais ir parkais bei visur tvyrančia švara ir tvarka.
Laksa
Laksa / Shutterstock nuotr.

Čia persipina įvairiausios kultūros, tai galima pastebėti tiesiog vaikščiojant gatvėmis arba... pasinėrus į kulinarinę kelionę. Singapūro virtuvės pagrindas – ryžiai, daržovės ir žuvis, tačiau patiekalų įvairovė džiugina maisto mylėtojus, tad ką paragauti būtina?

Hokkien Mee – Azijos klasika su Singapūro prieskoniais

Shutterstock nuotr./Hokkien Mee
Shutterstock nuotr./Hokkien Mee

Plačiai paplitę kiaušinių ir ryžių makaronai su krevetėmis, vištiena arba kiauliena.

Šis patiekalas pateikiamas kartu su krevetėmis, žuvies pyragu, lapuotomis daržovėmis, kiaulienos šonkauliukais, traškiais skrudintais svogūnais ir žaliąja citrina. Taip pat raudonuoju pipiru, sojos ir sambalos padažais.

„Hokkien Mee“ Singapūre po antro pasaulinio karo sukūrė kinai jūreiviai iš Fujian, kitaip dar vadinamas Hokkien, regiono pietų Kinijoje, kurie po darbo susirinkdavo kartu ir gamindavo makaronus.

Char Kway Teow – Singapūro numylėtinis

Shutterstock nuotr./Char Kway Teow
Shutterstock nuotr./Char Kway Teow

Dvi pagrindinės kinų grupės Singapūre yra Hokkiens ir Teochew, tad kitas patiekalas, kurio negalima neparagauti yra „Char Kway Teow“. Jis gaminamas iš plokščių ryžių makaronų, kurie kepami aukštoje temperatūroje įmaišius sojos padažą, aštrųjį pipirą, nedidelį kiekį krevečių padažo, taip pat įdėjus didžiąsias krevetes, šparagines pupeles ir česnaką.

„Char Kway Teow“ maišomas su keptu kiaušiniu, pateikimas su gabalėliu kiniškos dešros ir žuvies pyragu. Dažniausiai į stalą atnešamas ant banano lapo lėkštėje, kad sustiprintų makaronų kvapą. Įvairios „Char Kway Teow“ variacijos gali būti randamos ir kitose Pietryčių Azijos regiono šalyse, tačiau Singapūre šis patiekalas išskirtinis tuo, kad čia jam pagaminti naudojami dviejų tipų makaronai – tiek Teochew, tiek Hokkien.

Vištienos ryžiai – nacionalinis patiekalas

Shutterstock nuotr./Vištienos ryžiai
Shutterstock nuotr./Vištienos ryžiai

Vištienos ryžiai – patiekalas, kilęs iš Kinijos regiono Hainano. Šis patiekalas Singapūre laikomas nacionaliniu, kurį galima paragauti daug kur – restoranuose, užkandinėse, lauko prekybos vietose ar net skrendant Singapūro oro linijomis. Vištiena ruošima tradiciniu Hainano būdu – verdama vandenyje su imbieru ir česnaku. Vėliau nuoviras naudojamas paruošti ryžius. Patiekalas patiekimas su raudonojo pipiro ir česnako padažu, tamsiu sojos padažu ir imbieru.

Laksa – nuodėmė neišbandyti

Laksa – vienas skaniausių pasaulio patiekalų ir geriausia, ką Singapūras gali pasiūlyti kulinarinėje kelionėje. Čia Laksa gaminama iš storų ryžių vermišelių su kario padažu, suteikiančiu ypatingą kvapą, pipirų, kurie sušildo, kokoso pieno ir nedidelių džiovintų krevečių.

Kaya skrebutis – pasirinkimas pusryčiams

Shutterstock nuotr./Kaya
Shutterstock nuotr./Kaya

Kaya – džemas, pagamintas iš kiaušinių, cukraus, kokoso pieno ir pandano lapų. Kartu su sviestu tepamas ant skrudintos duonos ir patiekiamas su pusiau išvirtais kiaušiniais, karšta arbata arba kava. Kaya skrebutis ne tik tradiciniai pusryčiai Singapūre, bet ir užkandis dienos metu.

Egzotinių kelionių į Singapūrą specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius