Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kai norisi tiek naujų įspūdžių, tiek puikaus poilsio: gražiausi Afrikos paplūdimiai

Beribės savanos, ramiai medžių lapus rupšnojančios žirafos, upėje mirkstantys tingūs begemotai, zebrų bandos ir jas iš pakrūmės akylai nužiūrinėjantys liūtai – tokį paveiksliuką daugelis piešia savo galvoje, kai išgirsta Afrikos vardą. Žinoma, didelė dalis turistų į šį žemyną vyksta būtent dėl laukinės gamtos, nacionalinių parkų ir safario turų. Vis dėlto, didingoji Afrika keliautojams gali pasiūlyti kur kas daugiau įdomybių. Pavyzdžiui – atviruko vertus paplūdimius.
Anse Source d’Argent, La Digas, Seišeliai
Anse Source d’Argent, La Digas, Seišeliai / 123rf.com nuotr.

Būtent apie juos šį kartą ir norime papasakoti. Dalis šių paplūdimių – žemyninėje Afrikos dalyje, kiti – salose. Susipažinkite, ir galbūt atrasite tą paplūdimį, kuriame norėtume praleisti savo būsimas atostogas.

Diani Bičas, Kenija

Shutterstock.com nuotr./Diani Bičas, Kenija
Shutterstock.com nuotr./Diani Bičas, Kenija

Kenija – šalis, kuri dažnai tituluojama Rytų Afrikos perlu. Toks skambus apibūdinimas šiai valstybei suteikiamas tikrai ne be reikalo: Kenija gali pasigirti išskirtiniu nacionalinių parkų, pažangios šiuolaikinės civilizacijos, o taip pat ir kultūrų mišinio deriniu. O kur dar pasakiško grožio Indijos vandenyno pakrantė... Puraus ir balto smėlio paplūdimių šioje šalyje tikrai netrūksta.

Diani Bičas (Diani Beach) – Kenijos kurortas, įsikūręs 30 km atstumu į pietus nuo Mombasos – antrojo pagal gyventojų skaičių miesto šalyje. Tai vienas iš populiariausių Kenijos kurortų, keliautojus žavintis net 17 km besitęsiančia kranto linija, jaukiomis vilomis, viešbučiais restoranais, parduotuvėlėms. Paplūdimyje džiugina smėliukas, o taip pat ir natūralūs pavėsiai, kuriuos suteikia čia pat augančios palmės. Beje, į Diani Bičo pakrantę dažnai užklysta kolobai – juodai baltos beždžionėlės. Jos poilsiui paplūdimyje suteikia papildomą egzotikos prieskonį.

Diani Bičo paplūdimys lyg magnetas traukia nardymo entuziastus. Koraliniai rifai, įvairiaspalvės žuvys, jūriniai vėžliai – povandeninis pasaulis čia išties įspūdingas. Šiame paplūdimyje populiarios ir kitos aktyvaus laisvalaikio pramogos: jėgos aitvarų sportas, plaukiojimas kateriu, banglenčių sportas ir kt. Tad atostogas Diani Bičo kurorte renkasi tiek norintys pasilepinti ramiu poilsiu, tiek ištroškę naujų įspūdžių, ekstremalių pojūčių.

Anse Source d’Argent, La Digas, Seišeliai

Shutterstock.com nuotr./Anse Source d’Argent, La Digas, Seišeliai
Shutterstock.com nuotr./Anse Source d’Argent, La Digas, Seišeliai

Seišeliai – Indijos vandenyne esanti salų valstybė, oficialiai priklausanti Afrikos žemynui. Dažniausiai girdime Seišelių vardą medaus mėnesio arba romantiškų atostogų kontekste. Tačiau šios salos sužavės ne tik įsimylėjėlius, tačiau ir norinčius pabėgti nuo rutinos, pasilepinti egzotiškais paplūdimiais ir puikius klimatu. Atostogaujant Seišeliuose nesinori skubėti – laikas čia tarytum sustoja.

Beveik visos 115-a Seišelių salyno salų gali pasigirti puikiais paplūdimiais. Visgi, šį kartą nusprendėme išskirti La Digo saloje (tai ketvirta pagal dydį Seišelių sala) esantį Anse Source d’Argent paplūdimį. Kodėl norime pristatyti būtent šį paplūdimį? Ogi dėl to, jog net patys Seišelių gyventojai jį įvardina kaip vieną iš įspūdingiausių visoje šalyje. Baltas smėlis, turkio spalvos vanduo, išlinkę palmių kamienai ir pakrantę nusėję rieduliai – peizažas čia išties dramatiškas. Ne veltui Anse Source d’Argent pritraukia daug smalsuolių, norinčių pasimėgauti saule, maudynėmis bei paviršiniu nardymu – pakrantėje plaukioja daug įvairiausių žuvelių, o maždaug už 250–300 m nuo kranto prasideda koralinis rifas.

Keiptauno paplūdimiai, PAR

Shutterstock.com nuotr./Keiptauno paplūdimiai, PAR
Shutterstock.com nuotr./Keiptauno paplūdimiai, PAR

Pietvakarinėje Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pakrantėje, netoli Gerosios vilties kyšulio, įsikūręs Keiptaunas – gyvybingas ir keliautojų itin mėgstamas miestas. Turistai čia plūsta dėl kultūrinės įvairovės, puikių viešbučių ir restoranų gausos, nepaprasto grožio apylinkių bei garsiojo miesto simbolio – Stalo kalno. Šio kalno viršūnė – plokščia, dėl šios priežasties jo forma išties primena stalą. Užkopti į Stalo kalną nėra sudėtinga, o nuo jo viršūnės atsiveria įspūdinga miesto panorama.

Dar vienas Keiptauno pasididžiavimas – puikių paplūdimių gausa. Bene populiariausias iš jų – Camps Bay. Tai didžiausias smėlio paplūdimys Keiptaune ir jo apylinkėse. Aplink paplūdimį įsikūrę daug lauko kavinių, restoranų, aukštos klasės viešbučių. O kur dar didingų kalnų apsuptis...

Legziros paplūdimys, Marokas

Shutterstock.com nuotr./Legziros paplūdimys, Marokas
Shutterstock.com nuotr./Legziros paplūdimys, Marokas

Pabuvoję Afrikos žemyno pietuose, leiskimės į pažintį su nuostabaus grožio paplūdimiu, esančiu šiaurės Afrikoje – Maroke. Legzira – tai vienas iš unikaliausių paplūdimių visoje šalyje, besidriekiantis maždaug 8 km atkarpoje palei Atlanto vandenyną. Smėlis čia mainosi su akmenų ruožais ir įmantriomis uolienomis. O kur dar plaukus veliantys vėjai ir didžiulės bangos – ne veltui šis paplūdimys itin mėgstamas banglentininkų.

Legzira vilioja ne tik banglenčių sporto entuziastus, tačiau ir keliautojus, norinčius pasigrožėti nuostabaus grožio peizažu – paplūdimyje stūkso natūraliai susiformavusi arkos formuos uola. Ypatingai gražiai ji atrodo saulėlydžio metu – paskutinieji dienos spinduliai suteikia arkai rausvą atspalvį.

Iki 2016 m. rugsėjo mėnesio tokių arkų Legziros paplūdimyje buvo dvi, tačiau viena iš jų subyrėjo. Sakoma, jog tik laiko klausimas, kada ims byrėti ir antroji uola, todėl, kol dar ne vėlu, verta nuvykti į Maroką ir savo akimis pamatyti šį unikalų gamtos kūrinį.

Shela paplūdimys, Lamu sala, Kenija

Shutterstock.com nuotr./Shela paplūdimys, Lamu sala, Kenija
Shutterstock.com nuotr./Shela paplūdimys, Lamu sala, Kenija

Apie Keniją šiame straipsnyje jau buvome užsiminę, kai pasakojome apie žavųjį Diani Bičo paplūdimį. Dabar norime pristatyti dar vieną unikalų Kenijos paplūdimį. Tačiau šis, priešingai nei pirmasis, slepiasi ne žemyninėje šalies dalyje, o Lamu saloje.

Lamu – tai vien iš trijų didžiausių Lamu archipelago salų. Plačios auksinio smėlio pakrantės, palmių giraitės, autentiškas senamiestis, šurmuliuojančios turgavietės, svahilių (senosios Afrikos tautos) architektūra, jų tradicinės virtuvės patiekalai – įdomybių čia tikrai nestinga.

Vienas iš gražiausių Lamu paplūdimių – Shela. Tai puraus auksinio smėlio pakrantė, kuri tęsiasi beveik 12 km. Rytinė paplūdimio dalis – gyvybingesnė. Netoliese įsikūrusios paplūdimio vilos, restoranai, todėl čia turistų netrūksta. Vakarinė paplūdimio dalis sužavės tuos poilsiautojus, kurie mėgsta ramų poilsį. Čia tiek turistų, tiek vietinių gyventojų kur kas mažiau. Būtent vakarinėje paplūdimio dalis slepiasi ir žavingos smėlio kopos – peizažas čia tikrai labai romantiškas. Beje, nenustebkite, jei gulėdami paplūdimyje išvysite kiek netikėtą poilsiautoją – karvę. Vietiniai ūkininkai išleidžia šiuos gyvūnus pasivaikščioti palei vandenyną.

Trou-aux-Biches, Mauricijus

Shutterstock.com nuotr./Trou-aux-Biches, Mauricijus
Shutterstock.com nuotr./Trou-aux-Biches, Mauricijus

Indijos vandenyne esantis Mauricijus – salų valstybė, priklausanti Afrikos žemynui. Visus metus džiuginantis puikus klimatas, žavingas kraštovaizdis, aukštos klasės aptarnavimas – ne veltui Mauricijų, kaip ir Seišelius, savo medaus mėnesiui renkasi daug jaunavedžių.

Trou-aux-Biches – pagrindinės Mauricijaus salos pietvakarinėje pakrantėje esantis nedidelis miestelis. Jam priklauso maždaug 1,6 km ilgio paplūdimys, kuris dažnai įvardijamas kaip vienas iš gražiausių visame Mauricijuje. Baltas smėliukas, palmės, dangaus žydrumo vanduo – paplūdimys atrodo kaip idiliškas atvirukas. Šalia jo įsikūrę daug tradicinio maisto restoranėlių, siūlančių paragauti jūros gėrybių patiekalų, žuvies, įvairiausių troškinių, salotų, šviežiai spaustų sulčių.

Paje, Zanzibaras, Tanzanija

Shutterstock.com nuotr./Paje, Zanzibaras, Tanzanija
Shutterstock.com nuotr./Paje, Zanzibaras, Tanzanija

2018-asiais pasaulį išvydo filmas „Bohemijos rapsodija“, pasakojantis apie legendinę roko grupę „Queen“ ir jos lyderį Fredį Merkurį. Šis filmas tarytum iš naujo prikėlė „Queen“ – daugelis žmonių vėl atrado šią grupę ir jos muziką. Kodėl užsiminėme apie šią muzikos grupę? Dėl labai paprastos priežasties – norime jums pristatyti Zanzibarą. Būtent šioje saloje gimė ir pirmuosius savo gyvenimo metus praleido Fredis Merkuris!

Viešint Zanzibare galima išvysti Fredžio Merkurio namą. Tačiau tai tikrai ne vienintelė šios salos įdomybė, mat Zanzibaras gali pasigirti puikių paplūdimių gausa. Vienas iš jų – šalia nedidelio Paje miestelio esantis paplūdimys. Auksinio smėlio juosta, smaragdinis Indijos vandenynas, medžių pavėsiai – šis paplūdimys tikrai vertas dėmesio. Šalia jo įsikūrusios atostogų vilos, paplūdimio kavinukės, tradicinio maisto restoranai. O taip pat – nardymo mokykla. Tad jei dar niekada nebandėte nardyti, tačiau visada svajojote savo akimis išvysti povandeninio pasaulio lobynus, aplankykite žaviąją Zanzibaro sala ir joje įsikūrusį Paje miestelį.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius