Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausi pasaulio restoranai: nuo romantikos krioklyje iki kanibalizmo

Dievinate ilgas ir gardžias vakarienes geroje kompanijoje? O galbūt visos jums įprastos vietos jau nusibodo ir ieškote naujo restorano ypatingam vakarui? Pasaulis pilnas keistenybių, tad įvairiose jo kampeliuose galima atrasti neįtikėtinų maitinimo įstaigų, nuo absoliučiai tobulų ir romantiškų iki gluminančių ir keistų.
„Marton Theme“ restoranas
„Marton Theme“ restoranas / Shutterstock.com

Jei maisto kultūra jums nesvetima, planuodami kelionę būtinai pasidomėkite, ar šalyje nėra unikalių vietų atsigaivinti gėrimu ar paskanauti tradicine virtuve. Žemiau pateikiame keletą idėjų, kur galėtumėte patirti nepakartojamų įspūdžių.

Shutterstock.com/Krioklių restoranas Filipinuose
Shutterstock.com/Krioklių restoranas Filipinuose

Gamtos ir romantikos oazė

Krioklių restoranas, esantis Filipinų Kuezeno provincijoje, San Pablo mieste yra toks vienintelis visame pasaulyje, tad be išimčių sužavi kiekvieną lankytoją.

Tai išties nepakartojama vieta, sėdint prie iš bambuko pagamintų stalų, besimėgaujant tradicine Filipinų virtuve ir stebint nuostabų, netoliese esantį Labasino ežerą bei visai šalia pursluojantį krioklį, jūsų kojas tuo pat metu skalauja gaivus vanduo.

Čia galima ne tik užsukti atsigaivinti ar papietauti, bet ir apsistoti jaukiuose viešbučio kambariuose, kur nuostabiame gamtos kampelyje galėsite praleisti daug daugiau laiko.

Vakarienė ant tualeto

Taivanas gali pasigirti daugybe neįtikėtinų vietų, viena iš jų – unikalus Marton Theme restoranas, kuris primena didžiulį vonios kambarį. Savininkui Dao Ming Zi kilo idėja pardavinėti ne tik maistą, bet ir gerą nuotaiką, tad valgymo įstaigos sienos ir lubos dekoruotos keraminėmis plytelėmis, stalai pagaminti iš vonių, o kėdės primena tualetus.

Keistenybės ties interjeru nesibaigia, kadangi maistas patiekiamas vonios ir tualeto formos induose, nors tai gali šokiruoti, dėl higienos rūpintis nereikėtų, kadangi restoranas atitinka visus švaros reikalavimus.

Shutterstock.com/„Dalu robot“ restoranas
Shutterstock.com/„Dalu robot“ restoranas

Fantastinius filmus primenantis restoranas

Seniai buvo manoma, kad augant žmonijos priklausomybei nuo technologijų, ateityje buitis taps daug paprastesnė. Būtent tai įrodė „Dalu Robot“ – pirmasis restoranas, kurio aptarnaujamajame personale dirba robotai. Jis paskatino ir kitas maitinimo įstaigas pagalvoti apie alternatyvą, taigi šiuo metu pasaulyje yra ir daugiau tokių vietų.

„Dalu Robot“ galima pasimėgauti skania vakariene ir nesirūpinti, kad blogos nuotaikos padavėjas jus suerzins, nes robotai užprogramuoti visada šypsotis ir itin maloniai bendrauti su svečiais. Įdomiausia tai, kad jie sukurti imituojant filmo „Žvaigždžių karai“ pagrindinius herojus, o lankytojai teigia, kad toks aptarnavimas daug geresnis, nes išmanieji padavėjai nepavargsta ir visada savo darbą atlieka nepriekaištingai.

Shutterstock.com/„Whale inside“
Shutterstock.com/„Whale inside“

Vakarienė aklinoje tamsoje

„Whale inside“ – tai restoranas Pekine, kuriame žmonės valgo maistą aklinoje tamsoje ir negali naudotis niekuo, kas galėtų apšviesti salę. Restoranas sulaukė milžiniškos sėkmės ir gana greitai buvo atidarytas Šanchajuje bei Honkonge, tačiau labiausiai tokio tipo maitinimo įstaigos yra populiarios tarp žmonių susipažinusių internete ir einančių į pirmą pasimatymą.

Shutterstock.com/„Whale inside“
Shutterstock.com/„Whale inside“

Unikali idėja 1999 metais kilo Džordžui Spelmanui, mat vyras buvo aklas, o draugai besilankydami jo namuose užsidėdavo akinius, kurie uždengia vaizdą, vėliau jie prasitarė, kad valgant tamsoje maistas tampa daug gardesnis.

Shutterstock.com/„Whale inside“ restoranas
Shutterstock.com/„Whale inside“ restorano alternatyva – vakarienė užsidengus akis specialiu raiščiu, o ne tamsoje

Kanibalų rojus

Japonai dievina moteris, suši ir ceremonijas, tad šalyje normalu valgyti maistą nuo nuogos moters kūno. Japonai teigia, kad tada valgis prisisotina žmogaus energijos ir būna naudingesnis bei skanesnis. Tačiau vieno restorano savininkas į tai pažiūrėjo iš kitos pusės ir nusprendė atidaryti vietą, kurioje patiekalas pateikiamas kūno viduje.

Shutterstock.com/"Nyotaimori" restorane vaizdai gali šokiruoti
Shutterstock.com/"Nyotaimori" restorane vaizdai gali šokiruoti
Shutterstock.com/„Nyotaimori“
Shutterstock.com/„Nyotaimori“

Neišsigąskite, „Nyotaimori“ restorane moterys nėra tikros, jų oda pagaminta iš tešlos, o kraują atstoja raudonas padažas. Nors idėja ir atrodo neįtikėtina, o gal net šlykštoka, tai lyg duoklė kanibalams. Atmosferą nuostabiai papildo tai, kad maistas atvežamas ant operacinio stalo, o aplink vaikštinėja baltais gydytojų chalatais pasidabinę padavėjai.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius