Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė į modernųjį Singapūrą: vietos, kurias verta aplankyti

Kosmopolitiškas, turtingas, šiuolaikiškas, pritaikytas turistų poreikiams – toks yra Singapūras.
„Gardens by the Bay“
„Gardens by the Bay“ / Shutterstock nuotr.

Tai miestas-valstybė, kuriame susipina daug skirtingų kultūrų, todėl neretai Singapūras vadinamas vartais tarp Rytų ir Vakarų. Singapūro ekonomika paremta turizmu, mat keliautojų į šią šalį kasmet atvyksta daugiau, nei joje yra gyventojų.

Nepaisant to, turistams savų taisyklių įvedinėti nėra leidžiama. Singapūre galioja įstatymai, kurie į klubus leidžia įeiti tik nuo 25-erių metų, o už rimtus nusikaltimus gali būti skiriama net mirties bausmė. Beje, jei viešėdami šioje šalyje nuspręstumėte kramtyti gumą, tik nesugalvokite jos numesti bet kur (apskirtai, niekur nederėtų jos mesti bet kur), mat šioje šalyje už tai galite gauti milžinišką baudą! Singapūras – labai įdomus miestas-valstybė, kuriame tikrai yra ką pamatyti.

„Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai jums rekomenduoja dešimt Singapūro vietų, kurias verta aplankyti.

Singapūro sodai (angl. Gardens by the Bay)

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Singapūro sodai
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Singapūro sodai

Jau minėjome, jog Singapūras – labai šiuolaikiška šalis, kurioje gausu 21-ojo amžiaus atributų: technologijų, dangoraižių ir pan. Visgi, šalyje stengiamasi išlaikyti tam tikrą balansą, todėl čia gausu žalumos. Singapūro sodai – tai parkų kompleksas, besidriekiantis palei įlanką. Šie parkai užima daugiau nei 100 hektarų plotą!

Vis dėlto, labiausiai šiuo sodus garsina ne tikri medžiai, o... Milžiniškos, atogrąžų augalus primenančios skulptūros, kurios vietinių gyventojų vadinamos super-medžiais. Jų yra net aštuoniolika, o skulptūrų aukštis svyruoja nuo 25 iki 50 metrų. Ypatingai gražiai super-medžiai atrodo nakties metu, kai yra apšviečiami galybės lempučių. Išskirtinis vaizdas!

Sentosos salos paplūdimiai

Shutterstock nuotr./Sentosos sala
Shutterstock nuotr./Sentosos sala

Jei viešėdami Singapūre norėtumėte ne tik vaikščioti po šurmuliuojančius kvartalus bei lankyti įdomiausius šalies objektus, bet ir pasimėgauti atostogomis paplūdimyje – jūs privalote nukeliauti į Sentosos salą! Žinoma, kaip ir visame Singapūre, turistų šioje saloje nestinga. Teigiama, kad kasmet joje apsilanko daugiau nei 20 milijonų žmonių. Šis skaičius yra tik įrodymas, jog salos paplūdimiai – tikrai verti dėmesio. O jų čia yra net trys: Palavano, Siloso ir Tanjongo. Visų jų ilgis drauge – 2 kilometrai. Paplūdimiai labai sutvarkyti. Juose džiugina ne tik baltas smėlis, palmių pavėsiai, tačiau ir paslaugų kokybė – aplink daug kavinių, parduotuvių, turistams siūlomos įvairiausios pramogos. Beje, šioje saloje pastatytas milžiniškas apžvalgos bokštas – Tiger Sky Tower. Užkilus į jo apžvalgos aikštelę (91 metro aukštyje) atsiveria nepaprasta Singapūro panorama.

„Universal Studios“

Shutterstock nuotr./„Universal Studios“
Shutterstock nuotr./„Universal Studios“

Jei mėgstate žiūrėti filmus, „Universal Studios“ vardas jums tikrai pažįstamas. Tai – viena garsiausių pasaulyje JAV kino studijų, kuri prisideda prie iškiliausių filmų sukūrimo. Įdomu tai, jog ši studija gyvuoja ne tik JAV, tačiau ir už šios šalies ribų. Na, o Singapūras gali pasigirti „Universal Studios“ teminiu pramogų parku.

Šis parkas įsikūręs mūsų jau aprašytoje Sentosos saloje (ryte lepinatės poilsiu paplūdimyje, o popiet keliaujate į teminį pramogų parką – argi ne puikus dienos planas?). 20-ies hektarų plote čia įrengtos net septynios atskiros zonos: Niujorko zona, mokslinės fantastikos zona, Holivudas, Senovės Egiptas, Dingęs pasaulis, Toli toli ir Madagaskaras. O jose – tikra galybė pramogų. Įvairiausi atrakcionai, kino teatrai, butaforinės pilys, miestų pastatai, ikoniškiausios gatvės, skulptūros. Tikrai verta dėmesio pramoga, kuri, garantuojame, sužavės visus šeimos narius. Veiklos čia atras tiek vaikai, tiek suaugę.

Marina Bay Sands dangoraižis

Shutterstock nuotr./„Marina Bay Sands“
Shutterstock nuotr./„Marina Bay Sands“

Jau daug kartų minėjome, jog Singapūras – labai šiuolaikiška šalis. Galime drąsiai teigti, jog vienas šio šiuolaikiškumo simbolių yra Marina Bay Sands dangoraižis. Tai be galo įdomus statinys, mat iš tiesų tai – trijų dangoraižių trio. Juos jungia bendra, labai prabangi stogo terasa, esanti 200 metrų aukštyje. Tikriausiai nereikia nė sakyti, jog nuo šios terasos atsiveria neįtikėtino grožio Singapūro panorama.

Beje, Marina Bay Sands dangoraižio stogo terasoje įkurtas „Begalinis baseinas“. Turistams siūloma tiesiog plaukioti palei pastato kraštą. Baseinas sukurtas taip, jog atrodo, kad nėra jokių apsauginių sienelių. Žinoma, tai tik iliuzija.

Tropinių augalų botanikos sodas

Shutterstock nuotr./Botanikos sodas
Shutterstock nuotr./Botanikos sodas

Dar viena lankytina Singapūro vieta, kuria didžiuojasi visi šios šalies gyventojai – Botanikos sodas. Jis įkurtas 1859-aisiais metais ir gali pasigirti neįtikėtino grožio tropinių augalų kolekcija. Orchidėjų slėnis, palmių skveras, nedidelis atogrąžų miškas, tvenkiniai, kriokliai, nedideli pastatai, kuriuose vykta edukaciniai užsiėmimai, skulptūros. Šis botanikos sodas – kruopščiai tvarkomas, todėl lankytojai jaučiasi tarytum atsidūrę idiliškoje augalų pasakoje. Beje, svarbu paminėti, jog tai – vienintelis pasaulyje tropinių augalų botanikos sodas, kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Kinų kvartalas

Shutterstock nuotr./Kinų kvartalas
Shutterstock nuotr./Kinų kvartalas

Kinų kvartalai jums asocijuojasi su tam tikra sumaištimi? Singapūro kinų kvartalas kiek kitoks. Jo gatvelės – labai tvarkingos, tačiau galinčios pasigirti kiniška dvasia. Lankydamiesi čia gerėsitės spalvomis, jaukiomis parduotuvėlėmis, siūlančiomis iš tiesų autentiškų pirkinių, restoranais ir kavinėmis, kuriuose galima paragauti tradicinių kinų patiekalų.

Viešint Singapūro kinų kvartale – tiesiog būtina užsukti į turgų. Čia atrasite daug įdomiausių prekių, suvenyrų, o taip pat galėsite paskanauti gatvės maisto, kuris, pripažinkite, turi tam tikro šarmo. Beje, šiame kvartale stūkso ir kelios iš tiesų įspūdingos šventyklos. Nepraleiskite progos aplankyti Buddha Tooth Relic šventyklos. Jus nustebins tiek šio pastato eksterjeras, tiek vidus. Taip pat nuvykite į James Mosque ir Sri Mariamman šventyklas. Jos tikrai vertos jūsų atostogų laiko.

Nacionalinė galerija

Shutterstock nuotr./Nacionalinė galerija
Shutterstock nuotr./Nacionalinė galerija

Jei domitės menu, nepraleiskite galimybės apsilankyti didžiausioje Singapūro meno galerijoje – Nacionalinėje galerijoje. Ji atidaryta ne taip ir seniai, 2015-ais metais, tačiau gali pasigirti neįtikėtina Singapūro ir Pietryčių Azijos meno kolekcija. Galerijoje saugoma kiek daugiau nei 8000 menininkų darbų!

Beje, galerijoje eksponuojama ne tik pastovi kolekcija, tačiau organizuojamos ir trumpalaikės, atvežtinės parodos. Todėl nenustebkite, jei lankydamiesi joje pamatysite ir garsiausių Europos menininkų darbų.

Zoologijos sodas

Shutterstock nuotr./Zoologijos sodas
Shutterstock nuotr./Zoologijos sodas

Jei lankysitės Singapūre, nepraleiskite progos apsilankyti šios šalies zoologijos sode, mat jis yra įtrauktas į geriausiųjų pasaulio zoologijos sodų dešimtuką! Šis zoologijos sodas yra prieš gyvūnų laikymą narvuose, todėl stengiasi jiems suteikti galimybę gyventi kuo natūralesnėje aplinkoje. Gyvūnai laksto po slėnius, kalvas, kanjonus, dirbtinai iškastus griovius.

Įdomu tai, jog Singapūro zoologijos sodas buvo pirmasis visame pasaulyje, savo lankytojams pasiūlęs naktinius safarius. Tad jei įprastas pasivaikščiojimas dienos metu jūsų nedomina, visada galite paįvairinti savo atostogas ir gyvūnus stebėti nakties metu.

Clarke krantinė (angl. Clarke Quay)

Shutterstock nuotr./„Clarke Quay“
Shutterstock nuotr./„Clarke Quay“

Savo atostogų neįsivaizduojate be naktinių šėlionių? Jei taip, lankydamiesi Singapūre tiesiog privalote nuvykti į Clarke krantinę. Čia vyksta audringiausi vakarėliai, mat krantinėje gausu barų ir naktinių klubų. Beje, įdomu dar ir tai, jog šiame rajone itin populiari pasilinksminimo vieta – Clarke tiltas. Vartoti alkoholį viešose vietose Singapūre nėra draudžiama, todėl šis tiltas kiekvieną vakarą būna nusėstas jaunimo, norinčio leisti laiką su draugais gryname ore. O jei visgi jūsų nevilioja nei trankūs naktiniai klubai, nei naktinis sėdėjimas ant tilto – ne bėda. Mat Clarke krantinėje yra ir labai prabangių restoranų.

Mažoji Indija

Shutterstock nuotr./Mažoji Indija
Shutterstock nuotr./Mažoji Indija

Jau minėjome, jog Singapūro svečiai nepraleidžia progos apsilankyti garsiajame šalies kinų kvartale. Tačiau į šį sąrašą negalėjome neįtraukti dar vieno Singapūro rajono, vadinamo Mažąja Indija. Ir iš tiesų, atvykę čia pasijusite tarsi būtumėte Indijoje. Kvartale gausu hinduistų šventyklų, merginų, pasidabinusių sariais, gėlių girliandų, indiško maisto kavinukių, gatvės maistą siūlančių prekeivių, suvenyrų parduotuvių, kuriose galima įsigyti indiškų aksesuarų. Unikali patirtis – rekomenduojame apsilankyti!

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Singapūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius