Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė į svajonių šalį – Tailandą! Kokių suvenyrų parvežti artimiesiems?

Tailandas – šalis, kuri daugeliui keliautojų asocijuojasi su svajonių atostogomis. Puikus klimatas, unikali Pietryčių Azijos kultūra, žadą atimantys atogrąžų miškai, balto smėlio pakrantės, smaragdinė jūra, besišypsantys vietiniai gyventojai, skanus maistas – ko daugiau reikia įsimintinai kelionei? Planuojate atostogauti Tailande? Jei taip, siūlome paskaityti apie suvenyrus, kuriuos verta įsigyti šioje šalyje. Vieni iš jų pradžiugins jūsų artimuosius, kiti – jums patiems primins įsimintiną kelionę. Tad, atsivežkite kruopelę Tailando į Lietuvą!
Bankokas
Turgus Bankoke / 123rf.com nuotr.

Prieskoniai ir padažai

Tailando virtuvė – žymi visame pasaulyje. Patiekaluose juntama aštraus, saldaus, rūgštaus bei kartaus skonio dermė leidžia mėgautis kiekvienu kąsneliu. Esame tikri, jog viešnagės Tailande metu tradiciniai patiekalai jus tikrai apžavės.

Parvežkite dalelę šių egzotiškų skonių ir artimiesiems. Prieskoniai ir padažai – išties puikios lauktuvės, kurios tikrai pradžiugins kiekvieną, kuris mėgsta eksperimentuoti virtuvėje ar tiesiog myli maistą. Ką rekomenduojame įsigyti? Žinoma, kario! Šis prieskonių mišinys itin populiarus Tailando virtuvėje, tad tokios lauktuvės – puikiai atspindės šalies dvasią. Taip pat rekomenduojame nusipirkti žuvies padažo – jis plačiai naudojamas ne tik Tailande, bet ir visoje Pietryčių Azijoje.

Shutterstock.com nuotr./Tailandietiški prieskoniai
Shutterstock.com nuotr./Tailandietiški prieskoniai

SPA produkcija

Atostogos Tailande – idealus pasirinkimas ir tiems keliautojams, kurie svajoja atsipalaiduoti bei pailsėti nuo įkyrėjusios rutinos. Šioje šalyje gausu ne tik pasakiško grožio paplūdimių, bet ir SPA centrų. Būtinai išbandykite tailandietišką masažą – patikėkite mumis, po jo pasijusite tarytum naujai gimę!

Na, o tiems, kurie svajoja parsivežti dalelę Tailando namo, siūlome įsigyti vietinės SPA produkcijos: masažo aliejų, kūno šveitiklių, kvepiančių žvakių, įvairių kremų, muilų ir žolelių. Šie produktai jums tikrai primins egzotiškąją kelionę į Tailandą, na o jūsų draugai, artimieji ar kolegos džiaugsis kvapniomis ir atpalaiduojančiomis lauktuvėmis. Rekomenduojame!

Shutterstock.com nuotr./SPA produkcija
Shutterstock.com nuotr./SPA produkcija

Drožiniai

Kolekcionuojate skulptūrėles? O galbūt svajojate pagyvinti savo namų interjerą rankų darbo dekoracijomis? Jei taip, viešėdami Tailande pasivaikščiokite po vietinius turgus. Čia rasite galybę prekeivių, siūlančių įsigyti drožinių iš medžio. Dramblių skulptūrėlės, dubenys vaisiams, vazos, mediniai šviestuvai, netgi baldai – vaikštinėjant po Tailando turgus, akys raibsta nuo subtilių rankų darbo drožinių! Ypatingai rekomenduojame aplankyti Čiangmajaus (tai miestas, esantis šiaurės Tailande) naktinį turgų – jis garsėja kaip rankų darbo dirbinių sostinė. Subtilūs rankų darbo drožiniai – puikios lauktuvės artimiesiems.

Shutterstock.com nuotr./Drožiniai
Shutterstock.com nuotr./Drožiniai

Tailandietiškas šilkas

Pasakodami apie medžio drožinius, užsiminėme apie Čiangmajaus miestą. Tą padarėme tikrai ne be reikalo, mat šis miestas garsėja ne tik įspūdingu naktiniu turgumi, tačiau ir nedideliais kaimeliais-fabrikėliais, kuriuose gaminami įvairūs rankų darbo gaminiai. Viename iš šių kaimelių galima pamatyti, kaip iš šilkverpių kokonų traukiami šilko siūlai, o vėliau – rankomis audžiama medžiaga.

Kaip jau tikriausiai supratote, šilkas Tailande – didelė vertybė. Jei viešėsite šioje šalyje, rekomenduojame ne tik susipažinti su šilko gimimo procesu, tačiau ir įsigyti iš šios, švelnios ir lengvos, medžiagos pasiūtų drabužių. Atrodysite prabangiai ir išskirtinai.

Shutterstock.com nuotr./Tailandietiškas šilkas
Shutterstock.com nuotr./Tailandietiškas šilkas

Kokosų aliejus

Pastaraisiais metais, kokosų aliejus tampa vis populiaresnis Vakarų rinkoje. Gausėja informacijos apie šio aliejaus naudą sveikatai bei grožiui. Visgi, reikia pripažinti, jog ši informacija mus pasiekė kiek pavėluotai, mat Tailando gyventojai apie kokosų aliejaus naudą žino jau ne vieną šimtmetį. Jis naudojamas tiek tradicinėje virtuvėje, tiek kaip grožio priemonė kūnui, veidui bei plaukams.

Nors šiais laikais kokosų aliejaus galima įsigyti kone visose pasaulio šalyse, vis dėlto, tai – populiarus suvenyras iš Tailando, vadinamo kokosų aliejaus gimtine.

Shutterstock.com nuotr./Kokosų aliejus
Shutterstock.com nuotr./Kokosų aliejus

Rankų darbo rankinės

Svarstantiems, ką iš Tailando parvežti mamai, sesei, draugei ar kolegei, turime puikų pasiūlymą – nupirkite rankų darbo rankinę. Patikėkite, pastarųjų Tailando turguose apstu! Įvairiausių spalvų, formų, raštų ir dydžių rankinės – puiki ir praktiška dovana, sužavėsianti jums brangią moterį. Tik būkite budrūs, mat turguose pardavinėjami ne tik vietinių amatininkų dirbiniai, bet ir dizainerių padirbiniai. Neapsigaukite!

Shutterstock.com nuotr./Rankų darbo rankinės
Shutterstock.com nuotr./Rankų darbo rankinės

Tailandietiški užkandžiai

Skanėstai – kone geriausios lauktuvės, kurių galima tikėtis iš svečios šalies, tiesa? Artimieji tikrai džiaugsis, jei iš Tailando jiems parvešite įvairiausių autentiškų užkandžių. Džiovinti vaisiai, duriano traškučiai, greitai paruošiami makaronai, džiovintos jūros gėrybės, vietiniai saldainiai – gomuriai bus nustebinti dar neatrastų skonių.

Beje, Tailande galima įsigyti ir sriubos ar kario rinkinių, kuriuos sudaro prieskoniai, specialūs milteliai, padažai ir receptas, paaiškinantis, ką gi su šiuo gėriu reikia daryti. Lietuvoje beliks tik nusipirkti jūros gėrybių ar vištienos bei pasigaminti tailandietišką sriubą/karį.

Grįžę į Lietuvą, pasikvieskite artimuosius į svečius ir pagaminkite tradicinį tailandietišką patiekalą. Svečiai bus pamaloninti dėmesiu ir egzotišku skoniu. Na, o po vakarienės galėsite parodyti ir kelionės nuotraukas bei pasidalinti savo įspūdžiais.

Shutterstock.com nuotr./Tailandietiški užkandžiai
Shutterstock.com nuotr./Tailandietiški užkandžiai

Tailandietiškas porcelianas ir keramikos dirbiniai

Visi žinome, jog porceliano sostinė – Kinija. Visgi, viešint Tailande taip pat galima įsigyti unikalių ir labai elegantiškų porceliano, o taip pat ir keramikos, dirbinių, kurie papuoš jūsų ar jūsų artimųjų stalą.

Tailandietiškas porcelianas dar žinomas benjarong vardu. Išvertus iš tajų kalbos, šis žodis reiškia „penkios spalvos“. Tad tikriausiai nenuostabu, jog dauguma porcelianinių indų yra dekoruojami penkių spalvų ornamentais. Tailando gyventojai šiuos dirbinius vieni kitiems dovanoja per ypatingas šventes: vedybas ar Naujuosius metus. Na, o jūs elegantišką puodelį, lėkštutę ar arbatinuką galite parvežti savo draugui ir be progos. Taip tik dar labiau jį pradžiuginsite!

Shutterstock.com nuotr./Tailandietiškas porcelianas
Shutterstock.com nuotr./Tailandietiškas porcelianas

Juvelyriniai dirbiniai

Kaip jau tikriausiai supratote, Tailando turgūs – rojus tiems keliautojams, kurie nori įsigyti tradicinių skanėstų, o taip pat – unikalių vietinės gamybos daiktų. Jei kada viešėsite šioje šalyje, nepamirškite įsigyti ir papuošalų bei juvelyrikos dirbinių. Jus sužavės ne tik patrauklios aksesuarų kainos, tačiau ir originalūs dizainai, spalvos.

Jeigu jus domina tauriųjų metalų papuošalai, rekomenduojame pasivaikščioti po mūsų jau minėtąjį Čiangmajaus miestą. Čia gausu nedidelių sidabro parduotuvėlių. Na, o jeigu jus domina rankų darbo papuošalai iš odos, skirkite laiko Bankoko turgaviečių aplankymui. Linkime įsimintinos kelionės į Tailandą!
Nuotrauka: 9_Juvelyriniai dirbiniai

Shutterstock.com nuotr./Juvelyriniai dirbiniai
Shutterstock.com nuotr./Juvelyriniai dirbiniai

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Tailandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius