Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kelionė į Tailandą: nuo šimtmečius menančių šventyklų iki nuostabių paplūdimių

Planuojantiems kelionę į egzotišką kraštą tikriausiai vienas iš aktualiausių klausimų – kurią šalį pasirinkti, kad būtų galimybė suderinti tiek pažintinį, tiek poilsinį keliavimo būdą. Mes manome, jog tokia šalis yra Tailandas.
Khao Sok nacionalinis parkas
Khao Sok nacionalinis parkas / Shutterstock nuotr.

Kontrastingas, galintis pasigirti šimtmečius menančia architektūra, nuoširdžiais vietiniais gyventojais, šurmuliuojančiomis turgavietėmis, aštroku maistu, unikaliais gamtos kampeliais ir, žinoma, pasakiško grožio paplūdimiais! Todėl šį kartą jums sudarėme dešimties Tailando vietų sąrašą, kuriame rasite tiek vertų dėmesio lankytinų objektų, tiek puikų kurortų, kuriuose idiliškas poilsis – garantuotas.

Didieji karališkieji rūmai

Shutterstock nuotr./Didieji karališkieji rūmai
Shutterstock nuotr./Didieji karališkieji rūmai

Jei planuojate kelionę į Tailandą, būtinai dalį savo atostogų skirkite šios šalies sostinei – Bankokui. Tai – labai didelis miestas, galintis pasigirti nenuilstamu gyvenimo tempu, spalvomis, šurmuliu ir kontrastais: milžiniškais dangoraižiais bei stulbinančiomis budistų šventyklomis, prabangiomis gatvėmis ir skurdesniais rajonais.

Viešėdami Bankoke būtinai aplankykite įspūdingąjį tajų architektūros šedevrą – Didžiuosius Karališkuosius Rūmus. Tai tiesiog akinamos prabangos pastatas, kuriame tvyro ypatinga atmosfera, tam tikra rimtis, susikaupimas. Karališkoji šeima šiuose rūmuose negyvena jau nuo XX-ojo amžiaus, visgi, iki šiol Karališkieji rūmai laikomi Tajų galybės ir dvasingumo simboliu.

Puketas

Shutterstock nuotr./Puketas
Shutterstock nuotr./Puketas

Puketo sala dažnai įvardijama kaip tikras Tailando perlas. Atostogas joje renkasi turistai, kurie nori aukšto lygio paslaugų, komfortabilumo, puikiai išvystytos infrastruktūros, pramogų gausos ir, žinoma, gražių paplūdimių bei pasakiško kraštovaizdžio. Ilga, balto smėlio pakrantė, turkio spalvos Andamanų jūros vanduo, skardžiai, palmių pavėsiai ir kita atogrąžų augalija – tai viskas ko reikia įsimintinoms atostogoms.

Beje, Puketo sala su žemynu sujungta tiltu, todėl šis Tailando kampelis itin patogus tiems, kurie nori suderinti poilsį paplūdimyje su pažintinėmis ekskursijomis.

Ajutajos istorinis miestas

Shutterstock nuotr./Ajutaja
Shutterstock nuotr./Ajutaja

Domitės istorija bei senąja Azijos kultūra? Jei taip, viešėdami Tailande būtinai aplankykite istorinio Ajutajos miesto griuvėsius, esančius centrinėje šalies dalyje. Čia pamatysite įmantrių Budos statulų, puošnių šventyklų, rūmų kompleksą, kuris primena kitą garsią istorinę vietą – Kambodžoje esantį Angkoro miesto šventyklų kompleksą.

Ajutaja įkurta XIV-ame amžiuje, o per tą laiką, kol šis miestas gyvavo, jį valdė net 35 karaliai! Klestėjimo laikais mieste buvo net 375 šventyklos, treji didingi karališkieji rūmai, 94 miesto vartai, 29 gynybiniai forai. Deja, XVII-ame amžiuje miestas buvo apsuptas Mianmaro armijos ir nuo tada daugiau neatsigavo. Nors dauguma miesto pastatų nėra išlikę, visgi, šiandien čia tikrai yra ką apžiūrėti.

Krabi regionas

Shutterstock nuotr./Krabi regionas
Shutterstock nuotr./Krabi regionas

Jei savo atostogų metu norite išskirtinai gražaus kraštovaizdžio bei jaukios atmosferos, rekomenduojame poilsiauti Krabi regione. Andamanų jūros pakrantėje esantis Krabi miestelis džiugina nedidelėmis kavinukėmis, originaliomis suvenyrų parduotuvėlėmis, šurmuliuojančiais turgeliais, puikiais viešbučiais, o regiono gamta – tarytum rojus žemėje! Balto smėlio paplūdimio juosta, atogrąžų džiunglės, kuriose – daugybė egzotinių gyvūnų, kriokliai, uolos, skardžiai – visa tai jus pasitiks atvykus atostogauti į Krabi!

Beje, šiame regione tikrai nemažai salų. Būtinai paplaukiokite tarp jų. Na, o jei esate nardymo entuziastas – Krabi povandeninis pasaulis jus tikrai sužavės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nardymo instruktorius Tomas Kupetis: „Jei nenardei Tailande – nebuvai jame“

Baltoji šventykla

Shutterstock nuotr./Baltoji šventykla
Shutterstock nuotr./Baltoji šventykla

Viena iš labiausiai turistų lankomų šventyklų Tailande – Baltoji Šventykla. Įdomu tai, jog ji visai nėra sena, suprojektuota vos 1997 metais. Nepaisant to, šis pastatas jau spėjo įgyti žinomumą dėl savo architektūrinių subtilybių.

Balta šventyklos spalva tarsi nusako Budos tyrumą. Visas pastatas padengtas nedidelėmis veidrodinėmis dalelėmis, tad šviečiant saulei pastatas žėri. Tai simbolizuoja Budos išmintį žemėje. Beje, šventykloje vaizduojami ne tipiniai budistų fragmentai, o šiuolaikinio gyvenimo žmonių aktualijos, dabartinės gėrio ir blogio koncepcijos. Galbūt dėl to ši šventykla tokia patraukli daugeliui lankytojų.

Samui sala

Shutterstock nuotr./Samui sala
Shutterstock nuotr./Samui sala

Svajojate apie romantiškas atostogas? Jei taip, viešėdami Tailande apsistokite Samui saloje. Čia vyrauja ramybė, o kraštovaizdis idealiai tinkamas pasimatymams. Orchidėjų sodai, palmių giraitės, auksinio smėlio paplūdimio juostos – skamba idiliškai, tiesa?

Dauguma salos viešbučių – nedideli, kotedžo tipo, su medinėmis terasomis. Juos supa autentiškas kraštovaizdis, žaluma, o vakarais uždegami fakelai. Beje, priešingai nei Puketą, Samui salą galima pasiekti tik oru arba vandeniu.

Damnoen Saduak plaukiojantis turgus

Shutterstock nuotr./Plaukiojantis turgus
Shutterstock nuotr./Plaukiojantis turgus

Viešint Tailande tiesiog privaloma apsilankyti plaukiojančiame turguje! Net jei ir neketinate nieko pirkti, reginys vertas dėmesio. Ši prekybos tradicija labai autentiška, būdinga būtent Tailando kultūrai. Šioje šalyje tokio tipo pardavimai gajūs jau ne vieną šimtmetį. Nuo pat ankstaus ryto prekybininkai į turgų atvyksta valtelėmis, kurios prikrautos daržovių, vaisių, jūros gėrybių, suvenyrų, šviežių gėlių. Jei pirkėjas nori ką nors nusipirkti, jis, būdamas krante, šūkteli pardavėjui ir šis priplaukia. Todėl tikriausiai nenuostabu, jog tokio tipo turguje vyrauja nuolatinis bruzdesys ir triukšmas. Unikali patirtis, todėl viešėdami Tailande būtinai apsilankykite plaukiojančiame turguje!

Koh Chang sala

Shutterstock nuotr./Koh Chang
Shutterstock nuotr./Koh Chang

Esate keliautojas, kuris žavisi laukine, žmogaus rankų nepaliesta gamta? Rekomenduojame nuvykti į Tailando pasididžiavimą – Koh Chang (Kočango) salą. Laukiniai paplūdimiai, tolumoje žvejojantys vietiniai gyventojai, ant smėlio besimėtantys kokoso riešutai – argi nevilioja? Saloje plyti vešlios džiunglės, kuriose gyvena egzotiniai gyvūnai. Čia gausu krioklių ir tarsi kažkur skubančių upeliūkščių.

Koh Chang salos miesteliai – jaukūs ir nedideli. Vietiniai gyventojai čia labai draugiški ir paslaugūs. Esame beveik tikri, jog bent vienas iš jų jums pasiūlys paragauti šviežių, ką tik nuskintų egzotinių vaisių. Beje, įdomu dar ir tai, jog šios salos forma primena dramblio galvą. Šių milžiniškų žinduolių saloje taip pat galima pamatyti. Argi ne nuostabus atostogų kampelis?

Khao Sok nacionalinis parkas

Vienas iš gražiausių Tailando nacionalinių parkų – Khao Sok. Pietinėje šalies dalyje esantis gamtos kampelis tikrai sužavės tuos, kurių širdį glosto neaprėpiamų atogrąžų miškų panorama. Beje, parko teritorijoje tyvuliuoja nepaprasto grožio Čeolano ežero. Jame turistams siūloma pasiirstyti valtele. Iš vandens nacionalinio parko kraštovaizdis atsiveria naujomis spalvomis. Didžiuliai skardžiai, tolumoje stūksantis kalnų masyvas, džiunglės – visa tai tikrai atima žadą.

Jei jūsų svajonė pamatyti kuo daugiau įvairių egzotinių gyvūnų, lankantis Khao Sok nacionaliniame parke turite puikius šansus išpildyti šį savo norą! Teritorijoje gyvena drambliai, beždžionės, tapyrai, lokiai ir kt.

Pataja

Shutterstock nuotr./Pataja
Shutterstock nuotr./Pataja

Esate tikras energijos užtaisas, kuris savo atostogų metu nori ne tik poilsio paplūdimyje, tačiau ir įsitraukti į pašėlusio naktinio gyvenimo sūkurį?

Siūlome vykti į Patają. Tai vienas žymiausių Tailando kurortinių miestų, į kurį kasmet atvykta labai daug jaunimo – naktiniai klubai čia tikrai verti dėmesio.

Beje, Patajos kurortas gali pasigirti ir lankytinų objektų gausa: Vat Kaofrabato šventykla, Didžiojo Budos kalnas, krokodilų ferma, akmenų parkas ir kt. Pataja tikrai patiks vietoje nemėgstantiems sėdėti turistams. Iš ryto – maudynės, dienos metu – ekskursiją į vieną iš lankytinų objektų, o vakare – pašėlusios pramogos. Jei esate energingas turistas, Pataja – kaip tik jums.

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Tailandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius