Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių idėjos adrenalino mėgėjams

Keliautojų būna įvairių: vieni atostogų metu mėgsta tingiai gulėti paplūdimyje, kiti – keliauja į miestus bei įsilieja į jų šurmulį. Dar kiti – vyksta į nedidelius miestelius, kuriuose grožisi senamiesčiai bei gurkšnoja kavą jaukiose kavinėse.
Šuoliai nuo uolų
Šuoliai nuo uolų / Shutterstock nuotr.

Vis dėlto šį kartą straipsnį skiriame visai kitokiai keliautojų grupei – ekstremalams! Esate adrenalino mėgėjas, kuris net keliaudamas negali atsisakyti ekstremalių išbandymų? Šuoliai parašiutu bei gumomis jūsų kasdienybė? Tada šis straipsnis kaip tik jums, mat tikimės, jog pasisemsite idėjų naujoms kelionių avantiūroms.

Šokinėjimas nuo uolų, Norvegija

B.A.S.E. šuoliai – tai šuoliai parašiutu, kurie atliekami nuo stataus ir aukšto pastato, tilto arba skardžio.

Tokį išbandymą renkasi Norvegijoje viešintys ekstremalai, mat šioje šalyje yra puikių fjordų ir uolų. Tai pramoga, kurios metu galima mėgautis pasakišku šalies kraštovaizdžiu, taip pat – ir patirti adrenalino pliūpsnius bei laisvės pojūtį. Reikia atkreipti dėmesį, jog tokie šuoliai yra kur kas pavojingesni nei šuoliai parašiutu iš lėktuvo. Tam reikia specialaus pasirengimo. Vis dėlto, jei turite ryžto, užsispyrimo, o adrenalino poreikis toks didelis, jog nebegalite tverti savyje, siūlome nepamiršti, jog šokinėjimo nuo uolų entuziastams Norvegijos kraštovaizdis – tikras rojus.

Plaukimas valtimi po Igvasu kriokliu, Argentina

Shutterstock nuotr./Igvasu krioklys
Shutterstock nuotr./Igvasu krioklys

Argentinos ir Brazilijos pasienyje esantis Igvasu krioklys – be galo įspūdingas. Jis aukštesnis ir netgi dvigubai platesnis už Niagaros krioklį bei sudarytas iš 275 protakų, kurių aukštis siekia iki 80 metrų.

Turistams, kurie nepagaili sumokėti 15 dolerių, siūloma ekstremali pramoga – plaukimas valtimi po šio krioklio srovėmis. Atrodytų, kas čia tokio, tačiau reikia nepamiršti, jog krentančio vandens jėga čia labai didelė, todėl tarsi sūkurys traukia valtį link savęs. Igvasu krioklys vilioja ekstremalus iš viso pasaulio.

„Mirties narvas“, Australija

Shutterstock nuotr./Mirties narvas
Shutterstock nuotr./Mirties narvas

Mėgstate nardyti ir esate ekstremalių pojūčių mėgėjas? Šiuos du pomėgius galima suderinti Australijoje: žmogus patalpinamas į permatomą narvą, kuris nuleidžiamas į akvariumą. O šiame akvariume plaukioja milžiniškas sūriųjų vandenų krokodilas. Skamba kraupiai? Taip ir yra! Tačiau adrenalino ištroškę žmonės šią pramogą labai mėgsta.

Vaikščiojimas CN bokšto kraštu, Kanada

Shutterstock nuotr./CN bokštas
Shutterstock nuotr./CN bokštas

CN bokštas – Kanadoje, Toronto mieste esantis betoninis bokštas, kurio tiesioginė paskirtis – komunikacinė. Bokšto aukštis – 553 metrai, todėl gražią ir saulėtą dieną nuo jo viršūnės atsiveria stulbinanti panorama. Šiuo pasakišku vaizdu skuba pasimėgauti ir adrenalino ištroškę entuziastai. Užlipę į pačią bokšto viršūnę, jie, prisikabinę apsauginėmis gumomis, vaikšto pačiu krašteliu. Nuo 2011 metų tai tapo vieša pramoga, vienu metu ja gali mėgauti šeši žmonės.

Šokinėjimas į ugnikalnio kraterį, Čilė

Shutterstock nuotr./Krateris
Shutterstock nuotr./Krateris

Nesuklysime pasakydami, jog viena iš ekstremaliausių pramogų, kurią galima patirti Čilėje – šokinėjimas su guma į ugnikalnio kraterį. Ir mes kalbame ne apie snaudžiantį, tačiau apie aktyvų Viljarikos ugnikalnį! Burbuliuojantį ir rūkstantį. Skamba beprotiškai? Visgi – tai pramoga, kurią galite patirti, jei turite 10 tūkst. JAV dolerių (į kainą įeina ne tik šokinėjimas guma, tačiau ir apgyvendinimas, maitinimas bei kitos, taip pat ekstremalios pramogos).

Kaip atrodo pats procesas? Sraigtasparniu žmogus atskraidinamas virš ugnikalnio kraterio ir... vualia! Tiesiai iš jo iššokama su guma link karšto, dūmus skleidžiančio burbuliuojančios lavos kraterio. Viena iš ekstremaliausių pramogų, kokia tik gali būti.

Mažasis karaliaus kelias, Ispanija

Shutterstock nuotr./Mažasis karaliaus kelias
Shutterstock nuotr./Mažasis karaliaus kelias

Mažasis karaliaus kelias (isp. El Caminito Del Rey) – siauras tarpeklis Ispanijoje, Malagos provincijoje. Kvapą gniaužiantis vaizdas traukte traukia drąsuolius iš viso pasaulio. Beveik dviejų šimtų metrų aukštyje yra įrengta kalnų perėja, kurios ilgis – daugiau nei trys šimtai metrų. Tiesa, dabar ji atnaujinta, gerokai saugesnė. Tačiau nuo 2001 metų ši perėja buvo uždaryta 14-os metų restauracijai, mat iki tol dalis kelio buvo be apsaugų arba išlūžinėjęs. Taigi, jei svajojate apie įsimintiną žygį, kurio metu galėtumėte suderinti gėrėjimąsi pasakišku kraštovaizdžiu su ekstremalia patirtimi, pamąstykite, galbūt verta keliauti į Ispaniją!

Plaukimas kanojomis drauge su banginiais, Aliaska

Shutterstock nuotr./Plaukimas su banginiais
Shutterstock nuotr./Plaukimas su banginiais

Dauguma žmonių, pasiplaukiojimo baidarėmis ar kanojomis metu, gėrisi aplink esančia gamta, klausosi paukščių čiulbėjimo, žavisi praplaukiančiomis žuvelėmis. Tačiau tik ne tie, kuriems adrenalino poreikis įaugęs į kraują! Aliaskoje siūloma pramoga – pasiplaukiojimas kanojomis drauge su banginiais! Įsivaizduokite, ramiai sau irkluojate ir staiga prieš jus išnyra šio galiūno uodega! Banginiai dažniausiai būna ramūs, tiesiog lėtai praplaukia pro šalį. Visgi reikia nepamiršti, jog tai laukiniai gyvūnai, todėl kartais gali pasielgti ir neprognozuojamai. Tai kartu ir romantiška, ir šiek tiek baisu, ar ne? Vaizdas nepakartojamas!

Zorbingas, Naujoji Zelandija

Shutterstock nuotr./Zorbingas
Shutterstock nuotr./Zorbingas

Tikriausiai ne kartą matėte milžiniškus kamuolius, pripūstus oro, kurių viduje žmogus gali visaip vartaliotis. Dažniausiai tokia pramoga siūloma šalia įvairiausių vandens telkinių. Visgi Naujojoje Zelandijoje tokių kamuolių paskirtis kiek kitokia. Zorbingas – ekstremalus sportas, kurį praktikuojantis žmogus įlenda į skaidrų, oro sienelėmis sutvirtintą sferinį rutulį ir... visu greičiu ridenasi žemyn nuo stačios kalvos!

Tipinis kamuolys yra maždaug 3 metrų skersmens. Jame yra dar vienas, vidinis „balionas“, kuris yra 2 metrų skersmens. Tarp šių dviejų kamuolių yra tarpas, kuris absorbuoja smūgius ridenimosi nuo kalno metu, todėl jame tūnantis žmogus išlieka saugus ir nesužeistas per visą kelionę nuo kalno. Šis sportas ganėtinai saugus. Tik jei nuspręsite jį išmėginti, įsitikinkite, kad tądien nevalgėte „sunkaus“ maisto.

„Trift Bridge“ tiltas, Šveicarija

Shutterstock nuotr./„Trift Bridge“ tiltas, Šveicarija
Shutterstock nuotr./„Trift Bridge“ tiltas, Šveicarija

Šveicarai teigia, jog „Trift Bridge“ – aukščiausiai įrengtas pakabinamas tiltas Europoje, mat jis yra 100 metrų aukštyje virš jūros lygio. Lengvai siūbuojantis tiltas itin pamėgtas turistų. Ir nors tai kiek mažiau ekstremalu nei kad, pavyzdžiui, mūsų jau minėtas šuolis su guma į ugnikalnio kraterį, visgi būnant Alpių aukštybėse virš prarajos – adrenalino pojūtis tikrai juntamas. O kur dar pasakiški kalnų vaizdai. Esant gražiam ir saulėtam orui galima išvysti netgi Italijos pasienio žemes. Tai puiki pramoga pradedantiesiems ekstremalams.

Šuolis su parašiutu, Everestas, Nepalas

Shutterstock nuotr./Šuolis nuo Everesto
Shutterstock nuotr./Šuolis nuo Everesto

CNN kanalas ne per seniausiai sudarė sąrašą veiklų, kurias „privaloma išbandyti per gyvenimą“. Į šį sąrašą pateko šuolis su parašiutu iš sraigtasparnio Nepale, grožintis didingojo Everesto panorama! Be jokių abejonių, šiai pramogai reikalinga speciali parengtis, mat leidžiantis reikia ne tik mėgautis adrenalinu, vėju, pasakiškuoju Everestu, tačiau ir saugotis, jog išliktum sveikas ir gyvas. Taigi, jei jau esate šokę parašiutu, jaučiate, jog tai viena iš jūsų gyvenimo aistrų, galite išsikelti sau naują gyvenimo tikslą – šuolį parašiutu Nepale!

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius