Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių idėjos romantikams: vietos, kuriose galima žavėtis žvaigždėmis

Giedrą naktį, pakėlus akis į dangų, apima neapsakomas jausmas: žvaigždės tarytum užhipnotizuoja, tad nesinori nuo jų atitraukti akių. Svajojate apie romantišką kelionę, kurios metu galėtumėte ne tik susipažinti su nauja kultūra ir įspūdinga gamta, tačiau ir praleisti išskirtinius vakarus, grožintis žvaigždžių magija? Jei taip, siūlome paskaityti apie dešimt žemės kampelių, kurie puikiai tinkami romantiškam žvaigždžių stebėjimui.
Atakamos dykuma, Čilė
Atakamos dykuma, Čilė / 123rf.com nuotr.

1. Atakamos dykuma, Čilė

Marso analogas Žemėje – taip dažnai įvardijama Čilėje esanti Atakamos dykuma. Tai – sausiausia mūsų planetos vieta, čia palyja vos kelis kartus per šimtmetį. Sausus dykumos orus lemia jos geografinė padėtis ir Ramiojo vandenyno srovės.

Kaip jau supratote, lietaus debesys šioje vietovėje – reti svečiai. Tad Atakamos dykuma pasižymi išskirtinai giedru dangumi virš jos. Nenuostabu, jog čia įsikūrusios net kelios tarptautinės observatorijos, skirtos astronominiams stebėjimams. Jei visada svajojote apsilankyti Čilėje, rekomenduojame nuvykti ir į Atakamos dykumą. Dieną ši vietovė stebina išskirtiniu kraštovaizdžiu, na, o naktį atsiveria neaprėpiami visatos horizontai.

Shutterstock.com nuotr./1. Atakamos dykuma, Čilė
Shutterstock.com nuotr./1. Atakamos dykuma, Čilė

2. Sagarmathos nacionalinis parkas, Nepalas

Sagarmathos nacionalinis parkas – tai saugoma gamtos teritorija, esanti Nepale, Himalajuose. Kalnų viršūnės čia tokios įspūdingos ir tokios milžiniškos, kad vietiniai gyventojai juokauja, jog tai vietovė, kurioje Žemės stogas susiduria su dangumi. Norime priminti, jog Sagarmathos nacionaliniame parke stūkso ir didžiausia pasaulyje viršukalnė – Everestas, virš jūros lygio iškylanti net 8850 metrų.

Jei planuojate kelionę į Sagarmathos nacionalinį parką, rekomenduojame gamtoje praleisti ir naktį. Dangus, kuriame mirga galybė žvaigždžių, iš aukščiausio Žemės kampelio atrodo nepakartojamai.

Shutterstock.com nuotr./2. Sagarmathos nacionalinis parkas, Nepalas
Shutterstock.com nuotr./2. Sagarmathos nacionalinis parkas, Nepalas

3. Mauna Kėja, Havajai, JAV

Didžiojoje Havajų saloje slepiasi dar vienas milžinas – snaudžiantis Mauna Kėjos ugnikalnis. Jo geografinė padėtis ir klimatas yra idealiai tinkami žvaigždžių stebėjimui! Klausiate, kodėl? Čia net 300 dienų per metus būna giedros, o nuo kalno naktimis atsiveria ne tik Šiaurės, bet ir Pietų pusrutulio žvaigždynai. Ne veltui 4200 metrų aukštyje įrengta observatorija, galinti pasigirti dviem didžiausiais pasaulyje optiniais teleskopais – čia atliekami tarptautiniai astronominiai tyrinėjimai.

Mauna Kėjos ugnikalnis – nepaprasta vieta stebėti žvaigždes. Vien plika akimi naktinis dangus atrodo kerinčiai. Na, o keliautojams, kurie svajoja nuodugniau susipažinti su žvaigždėmis, siūlomi turai observatorijoje. Jeigu planuojate kelionę į Havajus, rekomenduojame aplankyti ir Mauna Kėjos observatoriją – labai įdomi patirtis!

Shutterstock.com nuotr./3. Mauna Kėja, Havajai, J AV
Shutterstock.com nuotr./3. Mauna Kėja, Havajai, J AV

4. Kuko kalnas, Naujoji Zelandija

Mažasis ir Didysis Magelano debesys – tai dvi netaisyklingos galaktikos, esančios netoli visiems žinomo Paukščių tako. Žemėje jas išvysti galima tik esant Pietiniame pusrutulyje. Viena iš idealiausių vietų jomis grožėtis – Kuko kalnas (dar žinomas Aoraki vardu), stūksantis Naujosios Zelandijos Pietinėje saloje. 1029 metrų aukštyje yra įkurta observatorija, kurioje dirba galybė mokslininkų iš Vokietijos, Japonijos ir JAV. Keliautojams organizuojami turai, kurių metu galima stebėti Magelano debesis, o profesionalūs gidai suteikia apie juos įdomios informacijos.

Naujosios Zelandijos Pietinėje saloje išskirtinio grožio vaizdų nestinga. Dienomis galima gėrėtis slėniais, kalnų panoramomis, didingais ežerais, idiliškomis pakrantėmis, o naktimis – magišku žvaigždėtu dangumi.

Shutterstock.com nuotr./4. Kuko kalnas, Naujoji Zelandija
Shutterstock.com nuotr./4. Kuko kalnas, Naujoji Zelandija

5. Kriugerio nacionalinis parkas, PAR

Kriugerio nacionalinis parkas – tai saugoma gamtos teritorija, esanti Pietų Afrikos Respublikoje. Sausieji miškai, savanos, pievos, krūmokšniai – parkas pasižymi kontrastų kupina gamta. Šioje teritorijoje gyvena tokie gyvūnai kaip liūtai, drambliai, zebrai, žirafos, raganosiai ir kt. Tikra Afrikos idilė!

Kriugerio nacionalinis parkas gali didžiuotis laukine gamta. Čia nėra dirbtinių šviesų, taršos, todėl naktimis dangus virš šios teritorijos atrodo stebuklingai. Šiltas Afrikos vėjas ir milijonai žvaigždžių – tiesiog nepaprasta.

Shutterstock.com nuotr./5. Kriugerio nacionalinis parkas, PAR
Shutterstock.com nuotr./5. Kriugerio nacionalinis parkas, PAR

6. Mirties slėnio nacionalinis parkas, Kalifornija, JAV

Svilinantis ar netgi alinantis karštis – tai labai taikliai apibūdina Mirties slėnio nacionalinį parką, esantį Kalifornijos valstijoje, JAV. Teritorijoje driekiasi dykumos ruožas, įsiterpęs tarp dviejų kalnų grandinių, tad nenuostabu, jog klimatas čia tikrai ekstremalus. Saulės spinduliai atsispindi nuo stačių uolienų bei žemės, o karštis cirkuliuoja daubos viduje. Visgi, saulei nusileidus, Mirties slėnio nacionalinis parkas tampa idealia vieta žvaigždžių stebėjimui. Iš čia puikiai matyti Paukščių tako galaktika!

Įdomu tai, jog vos už dviejų valandų kelio nuo Mirties slėnio nacionalinio parko stūkso Las Vegasas – miestas, kuris dažnai įvardijamas ne tik kaip pramogų, tačiau ir kaip dirbtinių šviesų sostinė. Visiškas kontrastas su ramybe ir giedru Mirties slėnio dangumi.

Shutterstock.com nuotr./6. Mirties slėnio nacionalinis parkas, Kalifornija, JAV
Shutterstock.com nuotr./6. Mirties slėnio nacionalinis parkas, Kalifornija, JAV

7. Teidės ugnikalnis, Tenerifė, Ispanija

Tenerifė – Kanarų salynui priklausanti sala, kasmet pritraukianti galybę turistų. Juodojo smėlio pakrantės čia persimaino su auksinio smėlio paplūdimiais, o kur dar didingi kalnai, debesyse paskendę pušynai, jaukūs senoviniai miesteliai ir visus metus vyraujantis pavasariškas klimatas – jei dar neatostogavote Tenerifėje, labai rekomenduojame!

Viena iš šios salos įžymybių – paslaptingasis Teidės ugnikalnis. Turistus žavi ne tik įspūdinga panorama, kuri atsiveria nuo šio kalno, tačiau ir krateris bei lavos luitai, kuriuos galima stebėti iš labai arti. Nuo balandžio iki gruodžio mėnesio keliautojams siūlomi turai po Teidės observatoriją. Rekomenduojame tiems, kurie domisi astronomija ar tiesiog nori pasigrožėti naktiniu dangumi.

Shutterstock.com nuotr./7. Teidės ugnikalnis, Tenerifė, Ispanija
Shutterstock.com nuotr./7. Teidės ugnikalnis, Tenerifė, Ispanija

8. Uluru-Kata Tjuta nacionalinis parkas, Australija

Viena iš labiausiai turistų pamėgtų vietų Australijoje – Uluru-Kata Tjuta nacionalinis parkas, kurio įžymybė yra Ajerso uola (dar žinoma Uluru vardu). Tai – viena iš didžiausių Žemėje esančių pavienių uolų. Jos ilgis – 3,8 kilometrai, užimamas plotas – 3,33 kvadratiniai kilometrai, o aukštis – 348 metrai! Geologai teigia, kad beveik 6 kilometrų ilgio uolos dalis slepiasi po žeme. Įspūdinga, tiesa?

Didelė turistų dalis Ajerso uolą stengiasi apžiūrėti saulėtekių ar saulėlydžiu metu, mat saulės spinduliai, atsimušantys į uolienas, sukuria išskirtinį reginį – uola keičia atspalvius: tampa tai švelniai rausva, tai oranžinė, tai kraujo raudonumo. Visgi, nusileidus saulei, siūlome labai neskubėti – dangus virš nacionalinio parko tampa tarytum skraistė, kupina blizgančių žvaigždžių. Nepaprastas vaizdas!

Shutterstock.com nuotr./8. Uluru-Kata Tjuta nacionalinis parkas, Australija
Shutterstock.com nuotr./8. Uluru-Kata Tjuta nacionalinis parkas, Australija

9. Džaspero nacionalinis parkas, Kanada

Gaivus kalnų oras, pušynais apaugę skardžiai, galybė tyvuliuojančių ežerų – tokia yra Kanados gamta. Svajojantiems su ja susipažinti nuodugniau, rekomenduojame aplankyti Džaspero nacionalinį parką – jo kraštovaizdžio grožiui sunku atsispirti. Baltos viršukalnės, kriokliai, karštosios versmės, ramiai besiganantys briedžiai, lašišas gaudantys grizliai, juodieji lokiai – žmogaus rankų nepaliesta laukinė gamta čia išties įspūdinga.

Džaspero nacionalinis parkas – populiari stovyklavimo vieta. Jei nuspręstumėte čia pernakvoti, galite būti tikri, jog naktinis parkas jus sužavės ne ką mažiau nei dieninis. Danguje mirgančios žvaigždės sukuria labai romantišką atmosferą.

Shutterstock.com nuotr./9. Džaspero nacionalinis parkas, Kanada
Shutterstock.com nuotr./9. Džaspero nacionalinis parkas, Kanada

10. Brekono Bakenų nacionalinis parkas, Velsas, D.Britanija

Brekono Bakenai – tai kalnagūbris, esantis pietryčių Velse, Didžiojoje Britanijoje. Aplink jį įkurtas to paties pavadinimo nacionalinis parkas.

Tai – be galo graži gamtos teritorija, kurioje gausu miškų, slėnių, ganyklų, viržynų, krioklių. Gaivus oras ir parke vyraujanti ramybė čia pritraukia turistus, kurie svajoja apie žygius ar iškylas gamtoje, taip pat kopinėjimą uolomis, žvejybą, turus dviračiais, jodinėjimą arkliais. Oras šioje vietovėje labai švarus, tad giedromis naktimis nėra jokio smogo, kuris trukdytų stebėti žvaigždes. Brekono Bakenų nacionalinis parkas yra ideali vieta stebėti ir meteorų lietų, kuris įprastai būna vasaros pabaigoje. Labai romantiška patirtis!

Shutterstock.com nuotr./10. Brekono Bakenų nacionalinis parkas, Velsas, D. Britanija
Shutterstock.com nuotr./10. Brekono Bakenų nacionalinis parkas, Velsas, D. Britanija

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius