Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių kryptys poroms, norinčioms egzotiškų nuotykių

Su antrąja puse renkatės medaus mėnesio kelionę? O galbūt, net ir neturėdami ypatingos progos, svajojate apie įsimintinas atostogas dviese? Jei taip, „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai jums siūlo paskaityti apie dešimt egzotinių kelionių krypčių, kurios patiks poroms, trokštančioms nuotykių kupinų atostogų. Juk romantiškos atostogos ir aktyvus laisvalaikio praleidimas kuo puikiausiai dera kartu, tiesa?
Islandija
Islandija / Shutterstock nuotr.

1. Balis

Indonezijai priklausanti Balio sala – kontrastų kupinas žemės kampelis. Žinoma, dalis keliautojų čia vyksta dėl egzotiškų paplūdimių ir puikaus klimato, tačiau mes norime jus užtikrinti – ši sala gali pasiūlyti kur kas daugiau. Pietryčių Azijai būdingas šurmulys, išskirtinio grožio hinduistų šventyklos, sodriai žalios spalvos ryžių terasos, tankūs atogrąžų miškai – viešint Balio saloje būtų nuodėmė viso to nepažinti.

Jeigu mėgstate aktyvų laisvalaikio praleidimo būdą, viešėdami Balyje nepraleiskite galimybės leistis į žygį po salos viduryje esančias džiungles. Žmogaus rankų nepaliesta tropinė augmenija, įvairiaspalviai paukščiai ir laukiniai gyvūnai palieka neišdildomą įspūdį. Dar viena aktyvi pramoga – plaukimas plaustais Ayung upe. Slenksčiai, kriokliai, urvai, kanjonai – įstabus kraštovaizdis ir besiveržiantys adrenalino pliūpsniai priverčia širdį plakti kur kas greičiau. Balis – tai sala, kuri sužavi tiek ramaus poilsio išsiilgusius keliautojus, tiek tuos, kurie svajoja apie aktyvų laisvalaikį. Labai rekomenduojame.

Shutterstock nuotr./Balis
Shutterstock nuotr./Balis

2. Islandija

Dar viena puiki atostogų kryptis poroms, svajojančioms apie nuotykių kupinas atostogas, – Islandija. Ne paslaptis, jog šios šalies kraštovaizdis – stulbinančio grožio. Todėl, ketinantiems vykti į Islandiją, rekomenduojame leistis į turą, kurio metu aplankytumėte įstabiausius gamtos kampelius: karštąsias versmes, geizerius, ugnikalnius, fjordus, krioklius ir ledynus.

Norime šiek tiek sukonkretinti savo rekomendaciją: Skogar-Landannalaugar regionas, esantis pietrytinėje šalies dalyje, pradžiugins keliautojus, mėgstančius žygius su kuprinėmis. Samanoti krioklių ir geizerių slėniai, sniego laukai, akmenys ir lava – tai kraštovaizdis, kuris užima kvapą. Na, o jeigu svajojate išvysti geizerio išsiveržimą, norime įspėti, jog garsusis Islandijoje esantis Didysis Geizeris (Geysir) – kiek apsnūdęs. Visgi, jo brolis Strokuro geizeris – kaip niekad aktyvus. Jis išsiveržia kas kelias minutes. Viešint Islandijoje šį vaizdą pamatyti tiesiog privaloma!

Islandijoje įdomybių tikrai nestinga: nepaprasto grožio Gulfoso krioklys, Žydroji lagūna, Ejafjadlajokudlio ugnikalnis, Myvatno ežeras, Seljalandsfoso krioklys, Vatnajokudlio ledynas ir daugelis kitų gamtos kūrinių. O kur dar įspūdingoji Šiaurės pašvaistė... Jei svajojate patirti daug nuotykių, būtinai aplankykite šią šalį.

Shutterstock nuotr./Islandija
Shutterstock nuotr./Islandija

3. Jungtiniai Arabų Emyratai

Jungtiniai Arabų Emyratai – šalis, kurioje susipina šiuolaikinis gyvenimo ritmas ir senosios arabų tradicijos. Visgi, reikia pripažinti, jog daugelis turistų čia vyksta dėl prabangos, puikios paslaugų kokybės, aukščiausios klasės prekybos centrų, šilto klimato ir paplūdimių. Norime jus užtikrinti, jog Jungtiniai Arabų Emyratai – tai šalis, kurioje galima ne tik puikiai pailsėti, tačiau ir patirti įsimintinų nuotykių.

Aplankykite išskirtinio grožio mečetės, apsipirkite rytietiškame turguje, vykite į turą po dykumą su visureigiais, jokite kupranugariais, šokite parašiutu virš garsiausios JAE esančios dirbtinės salos – Džiumeiros palmės, užkopkite į Abu Dabio emyrate esančią Džabal Hafito viršukalnę, susipažinkite su povandeniniu pasauliu nardydami. Savo kelionės metu patirkite kuo daugiau įsimintinų nuotykių!

Shutterstock nuotr./JAE
Shutterstock nuotr./JAE

4. Tanzanija

Visada svajojote savo akimis išvysti laukinę Afrikos gamtą? Jei taip, rekomenduojame nuvykti į Tanzaniją. Ši, Indijos vandenyno pakrantėje esanti valstybė, gali didžiuotis didžiuliu, beveik 15 tūkst. kvadratinių kilometrų teritoriją užimančiu Serengečio nacionaliniu parku, kuris žavi žmogaus rankų nepaliesta Afrikos gamta. Įdomu tai, jog šioje teritorijoje žmonėms (išskyrus parko prižiūrėtojus ir mokslininkus) – gyventi draudžiama.

Nacionalinis parkas apima tiek savanas, tiek miškingas teritorijas, pievas ir slėnius. Čia migruoja kanopiniai žinduoliai, gyvena plėšrūnai: liūtai, leopardai, gepardai. Galima išvysti dramblių kaimenes, ramiai nusiteikusius žirafų būrelius, buivolus, įvairiausius paukščius. Nepaprasta vieta.

Shutterstock nuotr./Tanzanija
Shutterstock nuotr./Tanzanija

5. Tailandas

Šurmuliuojantys miestai, išskirtinio grožio šventyklos, aštrokas maistas, kvapą gniaužianti gamta ir egzotiški paplūdimiai – toks yra Tailandas. Tai šalis, kuri turistus pasitinka be galo svetingai – vietinių gyventojų šypsenos bei paslaugumas tiesiog pakeri.

Planuojate nuvykti į Tailandą ir svajojate patirti kuo daugiau nuotykių? Rekomenduojame leistis į žygį po atogrąžų miškus. Pavyzdžiui, Čiangmajaus džiunglėse turistams įrengti specialūs lyno takai. Karstykitės po medžius tarytum tikri tarzanai! Taip pat rekomenduojame paplaukioti laiveliais ar kanojomis aplink Krabi regione esančias saleles bei panardyti Andamanų jūroje – povandeninis pasaulis jus tikrai sužavės. Ir žinoma, paragaukite tradicinių Tailando patiekalų – liksite sužavėti.

Shutterstock nuotr./Tailandas
Shutterstock nuotr./Tailandas

6. Aliaska, JAV

Jus žavi kiek atšiauroka gamta, ledynai ir kalnai? Rekomenduojame pakeliauti po Aliaskos valstiją, JAV. Vienas iš įspūdingiausių Aliaskoje esančių nacionalinių parkų – Kenajaus fjordų nacionalinis parkas. Tolumoje stūksantys didingi kalnai, ledo laukai, ežerai, fjordai – tai panorama, kuri į atmintį įsirėžia visam gyvenimui.

Jeigu sugalvotumėte pasigrožėti Aliaskos gamta, rekomenduojame tą padaryti dviem būdais: arba išsiruošti į žygį su kuprinėmis, arba plaukti Aliaskos pakrante laivu. Išlipę į denį regėsite didingus ledo luitus, o jei pasiseks – išnyrančias orkų ar banguotųjų banginių uodegas.

Esate ekstremalių pojūčių gerbėjai? Jei taip, Aliaskoje siūloma pramoga – pasiplaukiojamas kanojomis drauge su banginiais – jus tikrai sužavės. Plaukdami kanojomis jūs regėsite banginius iš labai arti! Romantiška, tačiau tuo pačiu ir kiek bauginanti patirtis, tiesa? Puikiai tiks poroms, svajojančioms apie nuotykių kupinas atostogas!

Shutterstock nuotr./Aliaska
Shutterstock nuotr./Aliaska

7. Naujoji Zelandija

Beveik 18 tūkstančių kilometrų – toks, didžiulis atstumas, skiria Lietuvą nuo Naujosios Zelandijos. Ši, kitoje Žemės rutulio pusėje esanti šalis, garsėja pasakiško grožio gamta. Tad jei ryžtumėtės į ją nukeliauti, galite būti tikri – savo patirtų nuotykių nepamirštumėte visą gyvenimą.

Tikriausiai nė nereikia sakyti, jog ugnikalniai, baltos viršukalnės, kanjonai, geizeriai ir žydintys slėniai – pakeri savo grožiu. O jie tampa dar įstabesni, jei leidžiate sau pajusti šiek tiek adrenalino. Kopkite į kalnus, leiskitės į žygį su kuprinėmis po „Žiedų valdovo“ filmavimo vietas, nardykite, greitaeigiu kateriu plaukiokite pro siauručius kanjonus, o po to – tiesiog įkvėpkite. Gaivus oras, įstabi panorama ir išskirtiniai potyriai – kas gali būti geriau?

Shutterstock nuotr./Naujoji Zelandija
Shutterstock nuotr./Naujoji Zelandija

8. Marokas

Spalvingi miestai, siauros gatvelės, šurmuliuojančios aikštės, o taip pat aukšti kalnai, raižyta kranto linija, plačios dykumos. Tai – Marokas. Ši, šiaurės vakarinėje Afrikos dalyje esanti valstybė, – tikras rojus nuotykių išsiilgusioms poroms. Drauge su savo antrąja puse pasivaikščiokite po mėlynąsias Šefšaueno gatveles, apsipirkite garsiojoje Džema el Fna aikštėje, esančioje Marakešo mieste. Taip pat aplankykite Maroko religinį ir kultūrinį centrą – Feso miestą, susipažinkite su šalies sostine Rabatu. Ir būtinai nukeliaukite į Sacharos dykumą! Turistams siūlomi žygiai kupranugariais, kurių metu išlydima saulė dykumoje, nakvojama autentiškuose barberų nameliuose. Išskirtinė patirtis.

Shutterstock nuotr./Marokas
Shutterstock nuotr./Marokas

9. Kosta Rika

Tarp Karibų jūros ir Ramiojo vandenyno esanti Kosta Rika – šalis, galinti didžiuotis nepaprasto grožio gamta. Todėl, galite būti tikri, kad čia patirsite daug išskirtinių nuotykių. Regėsite tankius atogrąžų miškus, kopsite į aktyvius ugnikalnius, maudysitės karštosiose versmėse bei šaltutėliuose kriokliuose, regėsite galybę įvairiausių egzotinių gyvūnų.

Viešint Kosta Rikoje, rekomenduojame aplankyti Monteverde draustinį. Visą jo teritoriją užima džiunglės. O keliautojams medžių viršūnėse įrengti siūbuojantys tiltai, kuriais vaikštinėdami jie gali grožėtis atogrąžų augmenija iš netikėtos perspektyvos. Taip pat, būtinai aplankykite Arenalio ugnikalnį. Jis aktyvus, todėl kone visą laiką pukšti ir garuoja. Beje, ugnikalnio papėdėje keliautojus džiugina karštųjų versmių baseinai. Kosta Rikos gamta iš tiesų kerinti.

Shutterstock nuotr./Kosta Rika
Shutterstock nuotr./Kosta Rika

10. Vietnamas

Vietnamas – vis labiau populiarėjanti egzotikos kryptis iš Lietuvos. Keliautojus žavi budistų pagodos, kolonijinės architektūros pėdsakai ir, žinoma, – gamtos grožis. Klausiate, kokių nuotykių galima patirti Vietname? Jų galime pasiūlyti tikrai ne vieną: pasiirstykite siaurais džiunglių kanalais Mekongo deltos upe, jokite drambliais džiunglėse, plaukite tradicine vietnamietiška barža Halongo įlankoje, mėgaukitės paplūdimiais ir vandens sportu, leiskitės į žygį kalnuose, nardykite ir būtinai papietaukite tradiciniame vietnamietiškame restorane – esame tikri, šiam maistui negalėsite atsispirti.

Shutterstock nuotr./Vietnamas
Shutterstock nuotr./Vietnamas

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius