Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių kryptys, puikiai tinkančios pavasario atostogoms

Prisipažinkite, slapta jau pasvajojate apie pavasarį. Ilgi vakarai, galimybė laiką leisti lauke neapsimuturiavus šalikais ir kepurėmis, pirmieji gėlių žiedai ir ore tvyranti gaiva – tikra idilė. Visgi žiema dar neskuba išeiti, o sinoptikai pranašauja, jog pavasaris bus vėlyvas. Ką daryti? Išeitis yra – lietuvišką šaltuką iškeiskite į egzotiškas atostogas. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai jums siūlo paskaityti apie dešimt kelionių krypčių, kurios puikiai tinka pavasario atostogoms!
Balis
Balis / 123rf.com nuotr.

1. Japonija

Visada svajojote nuvykti į Japoniją? Rekomenduojame šią šalį aplankyti pavasarį. Šiuo metų laiku Japonija atrodo išties nepakartojamai, mat pražydusios sakuros suteikia kraštovaizdžiui romantikos prieskonį.

Ar žinojote, jog tik pasirodžius pirmiesiems japoniškų vyšnių žiedams vietiniai gyventojai skuba į parkus ar priemiesčius vien tam, kad galėtų jais pasigrožėti. Ši gėrėjimosi sakurų žiedais tradicija vadinama hanami vardu. Vis dėlto, jeigu planuojate vykti į Japoniją pavasarį, turėtumėte įsidėmėti, jog sakuros žydi tik apie dešimt dienų. Pietinėse šalies salose jos pradeda žydėti dar vasario pabaigoje ar kovo pradžioje. Na, o didžiuosiuose šalies miestuose, tokiuose kaip Tokijas ar Kiotas, japoniškos vyšnios žydi kovo pabaigoje – balandžio pradžioje.

Shutterstock.com nuotr./Fudži kalnas
Shutterstock.com nuotr./Fudži kalnas

2. Kosta Rika

Pabuvoję sakurų žiedais pasipuošusioje Japonijoje, persikelkime į Centrinėje Amerikoje esančią Kosta Riką. Tai šalis, kurioje įdomybių tikrai nestinga: atogrąžų miškai, kriokliai, ugnikalniai, įlankos, pusiasaliai – nepaprasto grožio kraštovaizdis priverčia žavėtis kiekviena kelionės akimirka.

Pavasaris – puikus metas aplankyti Kosta Riką. Gruodžio–balandžio mėnesiais šalyje vyrauja sausasis sezonas, tad jei nuspręstumėte aplankyti šią šalį pirmoje pavasario pusėje, galite tikėtis saulės ir šilumos. Ką patariame aplankyti? Būtinai nuvykite į Tortugero nacionalinį parką, esantį prie Karibų jūros. Taip pat aplankykite Monteverde draustinį ir pasivaikščiokite medžių viršūnėse įrengtais tiltais. Atogrąžų miškai atsivers iš dar neregėtos perspektyvos!

Shutterstock.com nuotr./Rio Celeste krioklys
Shutterstock.com nuotr./Rio Celeste krioklys

3. Izraelis

Izraelis – tai šalis, kurią bent kartą gyvenime rekomenduojame aplankyti kiekvienam keliautojui, mat įdomybių čia tikrai nestinga: įspūdingieji Jeruzalės paminklai, šiuolaikiškasis Tel Avivas, ne vieną šimtmetį menantis Jafos senamiestis, puikūs Eilato paplūdimiai, gydomosios Negyvosios jūros savybės, Artimųjų Rytų dvelksmas Nazareto mieste, didinga Negevo dykuma... Galėtume vardyti ir vardyti!

Vasaros sezonu Izraelyje vyrauja labai karšti orai, tad dėl šios priežasties istorinių vietų lankymas gali būti kiek varginantis. Didelė dalis turistų, nusprendę Izraelyje pabuvoti vasarą, laiką leidžia paplūdimiuose. Jei visgi savo kelionės metu norite suderinti poilsį paplūdimyje su pažintinėmis ekskursijomis, rekomenduojame į Izraelį vykti pavasario mėnesiais. Jus džiugins šilti orai, puikiai tinkantys tiek ilgiems pasivaikščiojimams, tiek maudynėms ir saulės vonioms.

Shutterstock.com nuotr./Negyvoji jūra
Shutterstock.com nuotr./Negyvoji jūra

4. Kinija

Nepaprasto grožio ir didelės išminties šalis – tokia yra Kinija. Tai šalis, kurios gamta tiesiog gniaužia kvapą, milijoniniai miestai stebina veržlumu, o tūkstantmečių istoriją iliustruojantys senoviniai paminklai bei išlikusios vietinių gyventojų tradicijos leidžia bent kiek susipažinti su kultūra, kuri tikrai labai skiriasi nuo mums įprastos – vakarietiškos.

Kinijos teritorija tikrai didelė, dėl šios priežasties šalyje vyrauja net trys klimato juostos: subtropinė, būdinga centriniams rajonams, tropinė, vyraujanti pietinėje pakrantėje, ir žemyninio klimato juosta, būdinga šiaurinėms ir vakarinėms Kinijos teritorijoms. Svarbu paminėti, jog daugiausiai kritulių Kinijoje iškrinta liepos ir rugpjūčio mėnesiais, tad jei savo atostogų metu norėtumėte išvengti lietaus, vasarą į šią šalį geriau nevykti. Visgi pavasaris (balandis ir gegužė), taip pat ir ruduo (spalis ir lapkritis) – idealus metas keliauti į Kiniją. Tad jei svarstote apie egzotinę kelionę pavasario atostogų metu, Kiniją tikrai turėtume įtraukti į savo sąrašą.

Shutterstock.com nuotr./Yulong kalno panorama
Shutterstock.com nuotr./Yulong kalno panorama

5. Marokas

Marokas – šalis, kurią įsimyli vis daugiau keliautojų. Juos žavi spalvingi miestai, šurmuliuojantys vietiniai turgūs, aikštėse užkeikimus murmantys žyniai, raižyta kranto linija ir jos platūs paplūdimiai, didingos dykumos, kvapni mėtų arbata bei pastatus puošiantys įvairiaspalviai ornamentai.

Ši valstybė įsikūrusi Afrikos šiaurės vakaruose, tad puikus klimatas čia vyrauja kone visus metus. Visgi, jeigu svajojote tiek pasimėgauti paplūdimiais, tiek pasivaikščioti po imperatoriškuosius miestus, tiek leistis į žygį po dykumą ar kalnus, rekomenduojame Maroką aplankyti pavasarį. Jus džiugins saulė ir karštis. Visgi jis nebus toks varginantis, kokio galima tikėtis vasaros mėnesiais.

Shutterstock.com nuotr./Oazė dykumoje
Shutterstock.com nuotr./Oazė dykumoje

6. Meksika

Trokštate egzotiškų ir nuotykių kupinų atostogų? Rekomenduojame aplankyti Meksiką. Esame tikri, jog jus sužavės spalvos, aistringi vietiniai gyventojai, pikantiška virtuvė, taip pat kolonijiniai miestai, veržlūs didmiesčiai, senųjų civilizacijų palikimas, ugnikalniai, tankūs miškai, balto smėlio paplūdimiai ir turkio spalvos vanduo.

Dauguma keliautojų, vykstančių į Meksiką, stengiasi suderinti poilsį su pažintine programa. Kelionės pradžioje jie prikaupia galybę įspūdžių, kuriuos vėliau subrandina ilsėdamiesi paplūdimyje. Būtent tokiam kelionės tipui puikiai tinkami pavasario mėnesiai.

Shutterstock.com nuotr./Xcaret parkas
Shutterstock.com nuotr./Xcaret parkas

7. Indonezija

Pabuvoję Meksikoje, persikelkime į egzotiškąją salų valstybę – Indoneziją. Ši šalis gali pasigirti išties išskirtiniu kraštovaizdžiu: salose gausu atogrąžų augmenijos, egzotinių gyvūnų, didingų kalnų, ugnikalnių, nepaprasto grožio pakrančių. O kur dar religinė ir kultūrinė įvairovė. Salose galima išvysti tiek hinduistų bei budistų šventyklų, tiek islamo palikimo.

Įdomu tai, jog Indonezijos salos gali pasigirti kone visus metus išliekančia labai panašia oro temperatūra. Kinta tik kritulių kiekis. Lietaus sezonas dažniausiai prasideda spalio mėnesį ir tęsiasi iki balandžio. Tad jei nuspręstumėte į Indonezijos salas vykti antrojoje pavasario pusėje, lietaus galite nesibaiminti.

Shutterstock.com nuotr./Balis
Shutterstock.com nuotr./Balis

8. Peru

Pietų Amerikos vakaruose esanti Peru – tai šalis, kurią įsimyli keliautojai, trokštantys susipažinti su senąja inkų civilizacija, paslaptinguoju Maču Pikču miestu, didingomis Andų aukštikalnėmis, Amazonės platybėmis. Šiuolaikinė Peru kultūra – tai spalvingas ispanų ir indėnų tradicijų mišinys. Miestuose gaji ispanų įtaka, tačiau Andų kalnuose įsikūrusiuose kaimeliuose indėniškosios šaknys puikiai atsispindi vietinių gyventojų muzikoje, šokiuose ir šventėse. Tikrai labai įdomu!

Šalis gali didžiuotis tiek kalnais, tiek pakrante, tiek atogrąžų miškais. Tad nenuostabu, jog kritulių kiekis ir temperatūra šiose geografinėse zonose skiriasi. Pavyzdžiui, Maču Pikču patartina lankyti nuo balandžio iki pat lapkričio. Šiais mėnesiais lietaus tikimybė yra mažesnė, o ir saulė dienos metu šviečia kone be perstojo – įspūdingoji Maču Pikču panorama atsivers visu savo grožiu.

Amazonės džiunglėse nuo spalio iki balandžio lyja kone visą laiką. Tad jeigu norite leistis į turą po tankius atogrąžų miškus, rekomenduojame į Peru vykti antroje pavasario pusėje ar vasaros mėnesiais.

Shutterstock.com nuotr./Maču Pikču
Shutterstock.com nuotr./Maču Pikču

9. Pietų Korėja

Pastaruoju metu Pietų Korėjos vardą galime girdėti gana dažnai – žiniasklaidoje ši šalis minima dėl Pjongčange vykstančių žiemos olimpinių žaidynių. Jeigu visada troškote aplankyti Pietų Korėją, tačiau į žiemos sporto šventę taip ir neišsiruošėte, rekomenduojame šią šalį aplankyti pavasarį. Šiuo metų laiku Pietų Korėjoje nėra labai karšta – oras puikiai tinkamas ilgiems pasivaikščiojimams miestuose arba žygiams po išskirtinio grožio nacionalinius parkus. Beje, kaip ir Japonijoje, taip ir Pietų Korėjoje pavasarį žydi sakuros. Žinoma, skirtinguose regionuose sakuros pradeda žydėti skirtingu metu: kai kur – kovo viduryje, kitose vietose – tik balandžio antroje pusėje. Rekomenduojame pasidomėti tiksliais sakurų žydėjimo laikais pasirinktame regione, mat šio romantiško vaizdo nė už ką nederėtų praleisti.

Shutterstock.com nuotr./Gjongboko rūmai
Shutterstock.com nuotr./Gjongboko rūmai

10. Gvatemala

Gvatemala – viena iš gražiausių Centrinės Amerikos valstybių. Čia žavi ne tik pasakiško grožio gamta, tačiau taip pat ir senovės majų palikimas, unikalūs kaimeliai, spalvingi ir energingi miesteliai. Ispaniškas mentalitetas čia susipina su indėnų kultūra, tad nenustebkite, jei vietinėje užeigoje išgirsite tiek salsos ritmų, tiek majų liaudies dainų.

Gvatemala dažnai įvardijama kaip šalis, kurioje pavasaris trunka visus metus. Visgi liūčių sezonas dažniausiai prasideda gegužės mėnesį, tad, jei norite išvengti lietaus, rekomenduojame į šią šalį keliauti pirmoje pavasario pusėje.

Shutterstock.com nuotr./Atitlano ežeras
Shutterstock.com nuotr./Atitlano ežeras

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius