Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių kryptys, puikiai tinkančios solo keliautojams

Pastaruoju metu solo kelionės tampa vis populiaresnės. Seniau retas kuris ryždavosi susikrauti lagaminus ir vienas vykti į svečią šalį. Buvo tikima, jog kompanija – gerai praleisto laiko garantas, o vienam keliauti bus nuobodu, gal net nesaugu. Tačiau šiandien žmonės vis mažiau bijo laiką leisti vieni.
Naujoji Zelandija
Naujoji Zelandija / Shutterstock nuotr.

Keliaujant solo džiugina tai, jog pats gali susidėlioti savo prioritetus: kokius lankytinus objektus pamatyti, kur valgyti, kur nakvoti.

Taip pat, kiek laiko užtrukti vienoje ar kitoje vietoje. Kaip bebūtų keista, keliaujant vienam daug lengviau užmegzti naujas pažintis.

Net neabejojame, jog jus ne kartą užkalbins vietiniai gyventojai ar kiti turistai. Jei jau seniai svajojate apie solo kelionę, tačiau dar nenusprendėte, kokią šalį norėtumėte aplankyti, paskaitykite šį straipsnį. Sudarėme dešimties valstybių sąrašą, kurios puikiai tinkamos solo keliautojams!

Naujoji Zelandija

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Žvaigždėmis nusėtas Naujosios Zelandijos dangus
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Žvaigždėmis nusėtas Naujosios Zelandijos dangus

„Jei jau ryžtis solo kelionei, tai tik į kitą žemės pusrutulį!“. Jei toks jūsų kredo, neabejodami siūlome vykti į Naująją Zelandiją – geizerių ir ugnikalnių kraštą. Gamta čia kontrastinga ir be galo graži: karštosios versmės, orą skrodžiantys fjordai, sidabriniai kriokliai, baltos smailių kalnų viršūnės, smaragdiniai ežerai, sraunios upės, nepakartojami smėlio paplūdimiai. Jei matėte „Žiedų valdovo“ filmus, tada tikriausiai atsimenate pasakiškus peizažus, kuriuos išvydę savo akimis tiesiog prarasite žadą.

Naujosios Zelandijos kultūra unikali – čia puikiai dera Polinezijos ir britiškos tradicijos, gamtos grožis ir šiuolaikiškas gyvenimo ritmas. Viena iš valstybinių Naujosios Zelandijos kalbų – anglų, todėl net ir keliaudamas vienas galėsite jaustis saugus, mat, jei kils klausimų, be problemų susikalbėsite su vietiniais gyventojais. Pasakiško grožio Naujoji Zelandija – šalis, kurioje yra tiek nepaprastų vietų, kurias būtina aplankyti, jog tikrai neteks nuobodžiauti.

Kosta Rika

Shutterstock nuotr./Kosta Rika
Shutterstock nuotr./Kosta Rika

Visada svajojote nukeliauti į Centrinę Ameriką bei išsimaudyti Karibų jūroje? Solo kelionei puikiai tinkama kryptis – Kosta Rika. Tai turistų itin pamėgtas kraštas, mat šalyje pakankamai saugu, puikiai išvystyta infrastruktūra, o tuo pačiu žavi nepaprasto grožio gamta: aukšti Kordiljerų kalnai, kurie padengti visžaliais tropiniais miškais, pasakiškos Karibų jūros ir Ramiojo vandenyno pakrantės, nacionaliniai parkai, kuriuose galima išvysti egzotiškų gyvūnų bei augalų.

Šalies kultūra kiek išsiskiria iš kaimyninių regiono valstybių. Čia gyvena daug emigrantų iš Europos (ypatingai ispanų), todėl vyrauja europietiškas mentalitetas, kuris šiek tiek paveiktas indėniškos kultūros. Jaučiama ir Afrikos įtaka, mat XX a. iš Karibų salų atvykę juodaodžiai į Kosta Riką atvežė turtingas muzikos, meno, šokio tradicijas. Tai be galo įdomi šalis, kurioje solo keliautojas jausis tikrai komfortabiliai.

Norvegija

Shutterstock nuotr./Norvegija
Shutterstock nuotr./Norvegija

Dar niekada nekeliavote vienas, todėl, kad ir kaip norite išbandyti šį kelionių būdą, šiek tiek jaudinatės? Tokiu atveju, pirmosios solo kelionės metu siūlome pasilikti mūsų, Europos, žemyne ir nuvykti į pribloškiančio grožio Norvegiją. Tai šalis, kurios panorama užburia: įspūdingos fjordų įlankos ir nedideli besiglaudžiantys miesteliai prie jų, putojantys kriokliai, vaizdingi kalnų keliai. Tai neabejotinai viena iš gražiausių Europos valstybių, kuri pakeri ir vilioja sugrįžti dar ne kartą. Jei norite pailsėti nuo įtempto gyvenimo ritmo, pamedituoti grožintis įlankomis bei kalnais – Norvegija ta šalis, kurią rekomenduojame aplankyti.

Vietnamas

Shutterstock nuotr./Vietnamas
Shutterstock nuotr./Vietnamas

Raudonojo Drakono šalimi vadinamas Vietnamas – puikiai pažįstamas iš istorijos vadovėlių. Visgi, juose nerašoma apie šios šalies grožį. Vietnamo šiaurė ir pietūs tokie skirtingi, jog keliaudami pasijusite taip, tarsi aplankėte dvi šalis. Žavėsitės senove alsuojančiais pastatais, budistų šventyklomis, srauniomis upėmis, džiaugsmingais žmonėmis, išskirtiniais plaukiojančiais turgumis, fantastiška virtuve. Vietnamo miestai jus sužavės savo dinamiškumu, tuo tarpu gamta užhipnotizuos savo grožiu. Viešint Vietname būtų nuodėmė neaplankyti Halongo įlankos, kurioje regėsite galybę įvairaus dydžio ir formų salelių bei uolų. Šioje vietoje tiesiog būtina pasiplaukioti tradicine vietnamietiška barža. Įspūdžiai nepakartojami.

Vietnamas – šalis, kurioje yra tiek daug lankytinų vietų, jog jums tikrai neteks nuobodžiauti ir nestigs kompanijos. Tai valstybė, į kurią vykti vienam – tikras malonumas.

Čilė

Shutterstock nuotr./Čilė
Shutterstock nuotr./Čilė

Dar viena kupina kontrastų šalis, kurią rekomenduojame rinktis solo kelionei – Čilė. Valstybė išsidėsčiusi ilga juosta tarp Andų kalnų ir Ramiojo vandenyno pakrantės, o jos ilgis net 4300 kilometrų! Dėl šios priežasties šalyje yra ne viena klimatinė zona. Šiaurinėje dalyje plyti sausiausia pasaulyje Atakamos dykuma. Centrinė Čilės dalis – gyvybinga, čia įsikūrusi šalies sostinė – Santjagas. Keliaujant į pietus, juntamas kontaktas su gamta: čia tyvuliuoja daug ežerų, teka sraunios upės, o ugnikalniai ir seni miškai tarsi susijungia į vieną visumą.

Čilė – tai šalis, kurioje veiklų atras kiekvienas. Turistams siūlomas saugumas, aukščiausio lygio paslaugų kultūra bei neįtikėtino grožio gamtos apsuptis. Puiki kryptis solo kelionei.

Austrija

Shutterstock nuotr./Austrija
Shutterstock nuotr./Austrija

Austrija, be jokių abejonių, patiks tiems solo keliautojams, kurie savo kelionės metu nori tiek atsikvėpti ramybe alsuojančioje gamtoje, tiek pasimėgauti puikiais renginiais, koncertais, parodomis. Tai šalis, kurios sostinė Viena – spinduliuoja elegancija. Kadaise čia kūrė didieji Vienos klasikai – Mocartas, Haidnas ir Bethovenas, tačiau iki šių dienų miestas skleidžia klasikinės muzikos aurą.

Austrija keliautojus vilioja ir snieguotomis Alpių viršūnėmis bei sodriai žaliomis kalnų pievelėmis. Į šalį plūsta slidinėjimo entuziastai, poilsio gamtoje mėgėjai, o taip pat tie, kurie domisi Viduramžių architektūra: Austrijoje gausu pilių, vienuolynų, nedidelių senamiesčių. Puiki kryptis solo kelionei!

Japonija

Shutterstock nuotr./Japonija
Shutterstock nuotr./Japonija

Japonija – šalis, kuri jums atrodo be galo patraukli ir jau seniai svajojate ją aplankyti, tačiau nerandate kompaniono, kuris norėtų vykti su jumis? Ne bėda, mat tikrai nenusivilsite nuvykę į šią šalį ir vienas. Jus tikrai nustebins Japonijos kultūra, kuri europiečiui atrodo labai unikali ir netgi kiek keistoka. Čia dera senosios tradicijos ir šiuolaikiškumas, spartus gyvenimo ritmas ir ramiai plevenantys sakurų žiedai. Šalies sostinė Tokijas – kupinas gyvybės, tuo tarpu Japonijos simbolis – Fudzijamos kalnas – stūkso ramus ir didingas. Jei esate iš tų keliautojų, kurie nebijo spartaus ritmo, gebate susiorientuoti net painiausiose gatvėse, esate pasiryžęs susipažinti su visiškai kitokia kultūra, o taip pat dievinate pasakišką gamtą, Japonija – tikrai jums.

Indonezija

Shutterstock nuotr./Indonezija
Shutterstock nuotr./Indonezija

Dar vienas Azijos perlas – Indonezija. Tai – kontrastų žemė, kurios salos turi savitus charakterius. Indonezijoje galime pamatyti kelių kilometrų aukščio kalnus, didingus ugnikalnius, koralinių rifų apsuptas salas. Jei planuojate solo kelionę, rekomenduojame nuvykti į bene garsiausią Indonezijos salą – Balį. Šimtametės ryžių terasos, induistų šventyklos, atogrąžų miškai ir nepaprasti smėlio paplūdimiai, skalaujami turkio spalvos vandens, jus tikrai pakerės. Tai sala, kurioje galėsite suderinti tiek ramų poilsį mėgaujantis maudynėmis ir saule, tiek induistų kultūros pažinimą bei nepaprasto grožio gamtos tyrinėjimą.

Kanada

Shutterstock nuotr./Kanada
Shutterstock nuotr./Kanada

Kanjonai, ledynai, snieguotos viršūnės, tyvuliuojantis ežerai, kriokliai ir žalumos kupini slėniai. O taip pat šiuolaikinis miestų gyventojų ritmas, senamiesčiai, muziejai, galerijos, dėmesio verta architektūra. Tokia yra Kanada – šalis, kurią tikrai verta aplankyti. Valstybė labai didelė, todėl iš karto turite susitaikyti su tuo, jog jei norėsite aplankyti kuo daugiau nuostabių vietų, turėsite nemažą laiko dalį praleisti transporto priemonėse. Bet patikėkite mumis, varginančios kelionės atsiperka, kai tik pasiekiate savo tikslą! Kanada labai kosmopolitiška šalis, joje gyvena daug žmonių, atvykusių iš skirtingų valstybių. Todėl jei solo kelionės metu kils klausimų ar tiesiog norėsite malonaus pašnekesio, nebijokite užkalbinti patikusio žmogaus, beveik garantuojame, jog jis bus malonus ir draugiškas.

Laosas

Shutterstock nuotr./Laosas
Shutterstock nuotr./Laosas

Laosas – kiek mažiau turistų lankoma Azijos valstybė. Taip yra todėl, jog ši šalis neturi priėjimo prie jūros, yra gana skurdi, čia vyrauja socializmas. Nepaisant to, Laosas – be galo graži šalis! Ji tikrai patiks tiems solo keliautojams, kurie nemėgsta turistų nuvalkiotų vietų, o renkasi dar masiškai neištyrinėtas kryptis. Keliaukite po džiungles, grožėkitės žaliuojančiais kalnais ir siaurais miškų takeliais. Aplankykite šventyklas, bei būtinai išsimaudykite Kuang Si krioklyje, kuris sudarytas iš nedidelių pakopų, atrodančių tarsi mini baseinėliai.

Tokiai solo kelionei ryžtųsi tikrai ne kiekvienas, bet garantuojame, jog jei nuspręsite vykti į Laosą, sukaupsite įspūdžių visam gyvenimui.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius