-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ko (ne)valgyti Filipinuose: keisčiausi šalies restoranų patiekalai

Ne viename filme matėme komišką vaizdelį, kaip egzotišką patiekalą užsisakę keliautojai vėliau sužino, jog tai – jiems visai nepriimtinas gyvūnas ar jo kūno dalis. Kad linksmas scenarijus nevirstų nepatogia realybe, pateikiame sąrašą keisčiausių filipinietiškų valgių, kuriuos išdrįs paragauti tikrai ne visi.
Balut patiekalas itin egzotiškas
Balut patiekalas itin egzotiškas

1. Kaip lazdomis gerinamas skonis

Kalingos provincijoje įsikūrusios Bontoc genties mėgstamas „Pinikpikan“ patiekalas nežavi gyvūnų teises ginančių organizacijų. Vietiniai vištą kepimui ruošia itin neįprastu būdu – mušdami pagaliu ją nukankina iki mirties.

Tikima, kad toks procesas suminkština mėsą ir taip pagerina jos skonį. Norėdami nuimti paukščio plunksnas Bontoc žmonės nevargsta jas pešiodami – nukankintą gyvūną tiesiog apdegina ant laužo.

Pinikpikan patiekalui ruošiama višta
Pinikpikan patiekalui ruošiama višta. Gyvūnas tikrąja to žodžio prasme nukankinamas.

2. Užsimerkti verčiantis afrodiziakas

„Balut“ – vienas iš žymiausių filipinietiškos virtuvės delikatesų, pasižymintis ir afrodiziako savybėmis. Sakoma, jog dėl to prekystaliai su šiuo patiekalu gatvėse atsiranda tik saulei leidžiantis.

Nors iš išorės atrodo kaip įprastas virtas kiaušinis, praskėlę lukštą keliautojai gerokai nustemba – viduje matyti vienuolikos dienų anties embrionas.

Vietiniai rekomenduoja valgyti taip, jog baltymas liktų apačioje, o mes patariame praryti nežiūrint – kitaip degustacija baigsis vien išvydus besivystantį ančiuką.

A.Afanasjev nuotr./Balut – ančiuko embrionas, filipiniečių embrionas
A.Afanasjev nuotr./Balut – ančiuko embrionas, filipiniečių embrionas.

3. Filipinietiški traškučiai iš vabzdžių

Pamačius kiek didesnį vabzdį iš siaubo pašiurpsta oda? Tokiu atveju filipinietiškame meniu nesirinkite „Kamaru“, antraip padavėjas jums patieks dubenį keptų svirplių. Traškūs gyviai, kurių atsikandus burną užpildo iš pilvo išbėgančios sultys – tikrai ne silpnų nervų savininkams.

Tačiau jei vaizdas lėkštėje smarkiai neatbaido, būtinai paragaukite. Vabzdžiai gali tapti gerokai sveikesne alternatyva bulvių traškučiams.

Kamaru savo skoniu primena traškučius
Kamaru primena traškučius.

4. Burbuliuojančios kiaulės smegenys

Panašu, kad filipiniečiai linkę nešvaistyti maisto. Iš mūsų nemėgstamų kiaulės smegenų vietiniai gamina patiekalą, kurį vadina „Tuslob-Buwa“.

Neįprastas kulinarijoje organas dažniausiai verdamas su paprikomis ir druska, o apie tai, jog puodą jau galima kelti nuo viryklės, sufleruoja ant paviršiaus atsirandantys burbuliukai.

Toks delikatesas randamas pas gatvės prekeivius, kurie parekomenduos „Tuslob-Buwa“ skanauti su ryžiais.

Jaučio sriuba
Jaučio sriuba

5. Jaučio stiprybę suteikianti sriuba

Šios sriubos paragaus tik drąsiausieji arba nežinantys, jog egzotiškas valgis pagamintas iš jaučio lytinių organų. Tačiau, nors ir nežadinantis apetito, šis patiekalas žmogaus organizmą gausiai aprūpina cinku.

Be to, vietiniai tvirtina, jog paskanavusieji įgyja gyvūno stiprybės. Sveiku kaip jaučiu nori būti kiekvienas, tačiau dėl skonio nesiginčysime – lėkštėje plaukiojančios sėklidės vilioja nedaugelį.

Egzotinių kelionių į Filipinus specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius