Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur Indijoje geriausia ieškoti sielos ramybės

Indija – tai šalis, kurią kasmet aplanko galybė keliautojų iš viso pasaulio. Dalis jų vyksta turistiniais tikslais, norėdami savo akimis išvysti kontrastų kupinus miestus, stulbinančio grožio kraštovaizdį, gilią istorinę praeitį menančias šventyklas. Kiti trokšta pabėgti nuo įkyrėjusios rutinos, veržlaus gyvenimo tempo. Šie keliautojai svajoja iš naujo atrasti sielos ramybę, pajusti gyvenimo pilnatvę.
Virupaksha šventykla
Virupaksha šventykla / Shutterstock.com nuotr.

Jeigu ir jūs planuojate vykti į Indiją, norite ten pasisemti išminties bei iš naujo pamilti save – šį straipsnį skiriame jums.

Pažinkite ajurvedos paslaptis viešėdami Indijos pietinėje dalyje

Shutterstock.com nuotr./Ajurvedos masažas
Shutterstock.com nuotr./Ajurvedos masažas

Prieš 5 tūkst. metų Indijoje gimusio ajurvedos mokslo tikslas – padėti žmonėms pasiekti kūno ir sielos balansą. Anot ajurvedos šalininkų, žmogus, kaip ir visata, sudarytas iš penkių elementų: ugnies, vandens, žemės, vėjo ir erdvės. Sveikas žmogus yra tas, kuriam pavyksta išlaikyti dinaminę visumą tarp šių elementų. Jei kas nors sutrinka, žmogus suserga. Beje, ajurvedos šalininkai ligą supranta ne tik kaip fizinę negalią, jiems svarbi ir emocinė žmogaus būklė.

Tikrindami žmogaus sveikatą, ajurvedos gydytojai matuoja jo temperatūrą, tikrina akis, plaukus, odą, liežuvį. Taip pat klausinėja apie psichologinę savijautą, žmogaus charakterį, jo pomėgius. Nustačius sutrikimą, pacientas gydomas dvejopai: paprastuoju būdu (subalansuota mityba, pratimais, žolelėmis) arba sudėtinguoju būdu (masažais, meditacija, muzikos ir šviesos terapijomis).

Svajojate atrasti sielos ir kūno balansą? Norite įgyti naujų žinių apie ajurvedos mediciną? Jei taip, rekomenduojame nuvykti į Indijos pietinėje dalyje esančią Keralos valstiją, kurioje susitelkę geriausi ajurvedos gydymo centrai. Čia gausu ir ajurvedos mokyklų, kuriose galima įgyti žinių apie šią medicinos atšaką. Beje, Keralos valstija gali didžiuotis ir pasakiško grožio gamta, tad čia tikrai galėsite atsipalaiduoti ir pamiršti visus rūpesčius.

Nuvykite į Rišikešą – pasaulio jogos sostinę

Shutterstock.com nuotr./Rišikešo miesto panorama
Shutterstock.com nuotr./Rišikešo miesto panorama

Kaip jau aptarėme, viešėdami pietinėje Indijos dalyje galite susipažinti su ajurvedos paslaptimis. Na, o jeigu jus domina joga, rekomenduojame aplankyti šiaurinėje Indijos dalyje esantį Rišikešo miestą, kuris dažnai įvardijamas kaip pasaulinė jogos sostinė.

Joga – tai indų filosofijos mokymas, apimantis ne tik fizinius, bet ir mentalinius pratimus, tokius kaip asanos, pranajamos, meditacijos. Rišikešo mieste gausu jogos centrų, kuriuose dirba profesionalūs mokytojai, suteikiantys tiek teorinių žinių, tiek padedantys įsisavinti pratimus.

Šiame mieste gausu ne tik jogos centrų, tačiau ir vegetariškų restoranų, sanatorijų, poilsio namų – puiki vieta atgauti jėgas. Dar daugiau – Rišikešo mieste stūkso Šivai skirta šventykla, čia išlikę nemažai ašramų – vietų, kuriose meditavo įvairūs guru ir mokytojai.

Svajojate apie meditaciją ir jogą gamtoje? Turime jums puikių žinių: šiaurinė Rišikešo miesto dalis gali pasigirti įstabaus grožio kalvomis ir miškais. Čia tvyro ramybė, todėl tai puiki vieta pasivaikščioti, atlikti jogos pratimus ir tiesiog pabūti su savimi.

Aplankykite Indijos šventyklas

Kaip jau minėjome straipsnio pradžioje, Indijoje gausu didingų šventyklų, kurias tikrai verta pamatyti savo akimis bei pajusti jų ypatingą aurą. Jeigu nebijote didelių turistų srautų, aplankykite garsiąją Virupaksha šventyklą, kuri stūkso nedidelėje Indijos gyvenvietėje – Hampyje. VII a. pastatyta šventykla skirta hinduizmo dievui Šivai pagerbti. Tai – nepakartojamo grožio statinys.

Shutterstock.com nuotr./Minakši šventykla
Shutterstock.com nuotr./Minakši šventykla

Dar viena šventykla, kurią tikrai verta aplankyti, – Minakši. Ji yra tarytum atskiras miestas Madurajaus mieste. Šventyklos teritorijoje įsikūrę tarytum nedideli kaimeliai, kuriuose galima vaikštinėti, netgi apsipirkti ar pavalgyti. Vis dėlto visos gatvelės veda į šventąjį centrą – piramidžių formos struktūras, kurios apstatytos dievų ir gyvūnų skulptūromis. Minakšti – tai šventyklų kompleksas, žavintis savo dinamiškumu ir gyvybingumu.

Stebėkite Gango garbinimo ritualą

Sakoma, jog vienas iš labiausiai įkvepiančių dalykų Indijoje, kuriame būtina sudalyvauti – Gango garbinimo ritualas. Tai yra tarytum religinis spektaklis, kuriame dalyvauja daugybė žmonių, pamaldžiai nusiteikusių žynių. Ritualo metu vyrauja triukšmas, giedamos giesmės, smilkinami aitrūs smilkalai, dega laužai, skamba varpai. Reginys, kuris abejingų nepalieka.

Shutterstock.com nuotr./Gango garbinimo ritualas Varanasyje
Shutterstock.com nuotr./Gango garbinimo ritualas Varanasyje

Įspūdingos Gango garbinimo ceremonijos vyksta kone kiekviename miestelyje, pro kurį vingiuoja didingoji upė. Varanasis, mūsų jau aptartasis Rišikešas, Haridvaras – šiuose miestuose naktiniai Gango garbinimo ritualai išties įspūdingi.

Pasimėgaukite poilsiu Goa paplūdimiuose

Goa – tai mažiausia Indijos valstija, išsidėsčiusi pietvakarinėje Indijos dalyje. Šios valstijos pasididžiavimas – pasakiško grožio paplūdimiai ir turtinga gamta. Todėl tai išties puiki vieta atsipalaiduoti ir pamiršti visus rūpesčius. Auksinis smėlis, Arabijos jūros bangos, palmių pavėsiai – kas gali būti geriau, tiesa?

Shutterstock.com nuotr./Paplūdimys Goa regione
Shutterstock.com nuotr./Paplūdimys Goa regione

Jeigu svajojate apie ramų poilsį – rekomenduojame vykti į pietinę Goa dalį – čia mažiau žmonių, o ir paplūdimiai gražesni bei švaresni. Juose galėsite ne tik mėgautis saulės voniomis ir maudynėmis, tačiau ir medituoti ar ramiai skaityti.

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Indiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius