Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kuriame pasaulio kampelyje sutikti Naujuosius metus?

Visada svajojote sutikti Naujuosius metus tolimoje, egzotiškoje šalyje? Tegul svajonės tampa realybė jau šiemet.
Niujorkas
Niujorkas / Shutterstock nuotr.

Nepaisant to, kad ruduo dar neįpusėjo, norint išpildyti savo svajonę, reikėtų tuo pradėti rūpintis jau dabar. Todėl „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai jums sudarė dešimties miestų sąrašą, kuriose pasitikti Naujuosius metus – tikrų tikriausias malonumas. Galybė įspūdžių – garantuota. Tikimės, kas šis sąrašas padės jums apsispręsti, kur norėtumėte pasitikti ateinančius 2018-uosius metus.

Sidnėjus, Australija

Shutterstock nuotr./Sidnėjus
Shutterstock nuotr./Sidnėjus

Sidnėjus – vienas iš pirmųjų miestų, kuris pasitinka Naujuosius metus. Ir tai padaro labai trenksmingai.

Kasmet įspūdingiems fejerverkams miesto valdžia skiria daug pinigų. Būtent šis fejerverkų šou jau yra tapęs viena iš miesto vizitinių kortelių. Naujųjų metų sutikimas į Sidnėjų kiekvienais metais pritraukia galybę turistų. Žvelgdami į garsųjį Sidnėjaus Operos teatrą, Sidnėjaus uosto tiltą, tolumoje stūksančius dangoraižius ir visomis vaivorykštės spalvomis išmargintą dangų jie ateinančius metus pasitinka tarsi pasakoje.

Žinoma, niekas į Australiją nevyksta dėl vieno vakaro. O įdomybių čia tikrai nestinga. Rekomenduojame kelionei į Australiją skirti daugiau laiko ir aplankyti garsiąją Uluru uolą, įspūdinguosius Dvylika Apaštalų, nacionalinius parkus, idiliškus paplūdimius, miestus. Naujųjų metu pradžia Australijoje. Kas gali būti geriau?

Niujorkas, JAV

Naujuosius metus norite pasitikti tarsi filme? Jei taip, tiesiog privalote nuskristi į Niujorką! Žinoma, turite iš karto nusiteikti, jog žmonių čia bus begalė, todėl iš anksto įvertinkite savo jėgas: ar sugebėsite išstovėti minioje ne vieną valandą? Į Times square aikštę, kurioje ir vyksta didysis renginys, žmonės išsiruošia dar iš ryto. Norinčiųjų čia švęsti tiek daug ne be reikalo: aikštėje būna įrengta scena, kurioje koncertuoja pasaulinio garso atlikėjai, vyksta neeiliniai pasirodymai. Artėjant vidurnakčiui, visi aikštėja susirinkę žmonės imi skaičiuoti sekundes, o išmušus dvylikai nuridenamas krištolinis kamuolys, kuris simboliškai praneša – Naujieji metai atėjo.

Jei visgi nenorite viso vakaro praleisti žmonių minioje, Niujorkas siūlo galybę įvairiausių alternatyvų. Tik nepamirškite užsirezervuoti vietų iš anksto.

Bankokas, Tailandas

Shutterstock nuotr./Bankokas
Shutterstock nuotr./Bankokas

Bankokas – reikšmingas pietryčių Azijos miestas. Viešint jame žavi šiuolaikinio gyvenimo ritmo ir senųjų tradicijų darna, šurmulys, spalvos ir kontrastai. Įspūdingos šventyklos net akina savo grožiu, o milžiniški dangoraižiai tiesiog spinduliuoja didybe.

Nors dauguma Tailando gyventojų išpažįsta budizmą, Naujieji metai šalyje švenčiame kaip įprasta mums – gruodžio 31 d. Bankokas būna išpuoštas įvairiaspalvėmis girliandomis, žybsinčiomis lemputėmis, o vidurnaktį dangų nudažo gausybė fejerverkų, kurie, kontrastuodami su senosiomis šventyklomis, atrodo iš tiesų nepakartojamai.

Visgi, puikiai suprantame, jog yra žmonių, kurie Naujuosius metus nori sutikti ramiai, idealiausiu atveju – gurkšnojant skanų kokteilį balto smėlio paplūdimyje. Tailando kurortai tam kuo puikiausiai tinka.

Valparaisas, Čilė

Shutterstock nuotr./Valparaisas
Shutterstock nuotr./Valparaisas

Vienas iš įspūdingiausių Naujųjų metų renginių Pietų Amerikoje vyksta Čilėje, Valparaiso mieste. Tai – uostamiestis, vienas pagrindinių kultūros centrų visoje šalyje. Naujųjų laukimas čia prasideda iš karto po Kalėdų, o dauguma vakarėlių vyksta paplūdimyje. Įspūdingiausias renginys, žinoma, organizuojamas gruodžio 31-osios naktį, kai dangus nusidažo įvairiaspalviais fejerverkais.

Pagal senus čiliečių prietarus, naujieji metai bus geri, jei išvakarėse dėvėsi geltonus apatinius, vidurnaktį suvalgysi dvylika vynuogių, o į batą įsidėsi 1000 pesų banknotą. O jei trokšti keliauti, privalai su savimi nešiotis tuščią lagaminą. Kaip manote, gal reikėtų išbandyti?

Dubajus, JAE

Shutterstock nuotr./Dubajus
Shutterstock nuotr./Dubajus

Dar viena puiki egzotinė kryptis Naujųjų metų sutikimui – Jungtiniai Arabų Emyratai. Šalies sostinė Dubajus – be galo šiuolaikiškas miestas, pasižymintis aukštu aptarnavimo lygiu, pagarbiu požiūriu į turistus, prabanga. Todėl Naujieji metai čia taip pat sutinkami neeiliniu šou.

Įspūdingiausias Naujųjų sutikimo reginys vyksta greta vieno iš Dubajaus simbolių – Burdž Chalifa dangoraižio. Šio pastato aukštis – 828 metrai. O nuo jo viršūnės paleidžiamas grandiozinis fejerverkas, parengtas pagal specialią choreografiją. Taip pat čia vyksta koncertai, akrobatiniai pasirodymai, šviesų ir lazerių šou. Naujieji metai – proga Dubajui sužibėti.

Honkongas, Kinija

Shutterstock nuotr./Honkongas
Shutterstock nuotr./Honkongas

Vienus iš įspūdingiausių Naujųjų metų fejerverkų galima pamatyti viešint Honkonge. Tai itin judrus miestas, kuriame šį ypatingą vakarą pramogų tikrai nestinga. Jei norite įspūdingo fejerverkų reginio, siūlome dvi alternatyvas: arba nuvykite į Viktorijos uostą, iš kurio atsiveria pasakiška dangoraižių panorama, arba... nuvykę į Viktorijos uostą sėskite į vieną iš laivų (žinoma, vietas reikia užsirezervuoti gerokai iš anksto) ir Naujuosius pasitikite ant vandens. Iš šios perspektyvos fejerverkų reginys atrodo tikrai nepakartojamai!

Beje, Honkonge Naujuosius metus galima pasitikti panašiai kaip Niujorke, Times Square aikštėje. Mat čia, greta Honkongo Times Square prekybos centro vyksta kone identiško pobūdžio renginys.

Rio de Žaneiras, Brazilija

Shutterstock nuotr./Rio de Žaneiras
Shutterstock nuotr./Rio de Žaneiras

Brazilai tikrai moka linksmintis! Tą jie įrodo per kasmet vykstantį Rio De Žaneiro karnavalą. Ištaigingi kostiumai, pasitempę šokėjai, sambos ritmai – kiekvienais metais Rio nusidažo visomis spalvomis.

Nors Naujųjų metų šventė vietiniams nėra tokia svarbi, kaip garsusis miesto karnavalas, Naujųjų sutikimas čia vis tiek vyksta pilnu pajėgumu. Įspūdingi fejerverkai, vakarėliai miesto aikštėse, paplūdimyje, klubuose, restoranuose, dangoraižiuose. Šis miestas nemiega visą parą.

Tokijas, Japonija

Shutterstock nuotr./Tokijas
Shutterstock nuotr./Tokijas

Tokijas, nepaisant metų laiko, pritraukia daugybę turistų. Miestas labai šiuolaikiškas, gyvenimas čia tiesiog „verda“, tačiau tuo pačiu Tokijuje galima atrasti ir tradicinio palikimo.

Gruodžio 31-osios vakarą miestas tiesiog ūžia nuo pramogų pertekliaus. Šiuolaikinį gyvenimo būdą atspindi galybė koncertų, aikštėse ar uždarose patalpose vykstančių renginių. O taip pat įstabūs, virs dangoraižių pakilę, fejerverkai. Visgi, švenčiant Naujuosius metus Tokijuje teks susidurti ir su senosiomis tradicijomis. Vidurnaktį visą miestą užlieja varpų skambesys iš budistų šventovių. Skambinama lygiai 108 kartus, kurių kiekvienas simbolizuoja vis kitokią žmogaus nuodėmę. Žinoma, visų šių nuodėmių būtina atsikratyti prieš įžengiant į Naujuosius metus.

Las Vegasas, JAV

Shutterstock nuotr./Las Vegasas
Shutterstock nuotr./Las Vegasas

Į šį sąrašą negalėjome neįtraukti dar vieno JAV miesto, kuris dažnai tituluojamas kaip pramogų sostinė. Taip, tai Las Vegasas. Nors šiame mieste šurmulys tęsiasi visus metus, Naujieji čia ypatingi. Viskas tampa šiek tiek beprotiška, o blizgučių, šviesų ir kičo padaugėja kelis kartus. Bet būtent tai juk ir yra Las Vegaso žavesys, tiesa?

Naujųjų metų vakarą kazino ruletės sukasi kaip pašėlusios, o renginių mastai – tiesiog nesuskaičiuojami. Vidurnaktį miestą apšviečia galingi fejerverkai, kuriais siekiama pabrėžti, jog šventė šiame mieste tęsiasi tikrai ne vieną naktį.

Keiptaunas, PAR

Shutterstock nuotr./Keiptaunas
Shutterstock nuotr./Keiptaunas

Ar kada nors pagalvojote, kaip Naujieji metai švenčiami Afrikoje? Pietų Afrikos Respublikoje esantis Keiptaunas – labai kosmopolitiškas miestas, todėl Naujieji čia pasitinkami gana įprastai: su fejerverkais, renginiais ir lempučių gausa.

Tikriausiai esate girdėję apie Keiptauno pasididžiavimą – Stalo kalną. Jo viršūnė – plokščia. Nuo kalno atsiveria įspūdingas viso miesto vaizdas, o Naujųjų naktį panoramą tik pagyvina dangų apšviečiantys fejerverkai. Tad jei nuspręstumėte 2018-uosius pasitikti Keiptaune, nepatingėkite užkopti į Stalo kalną.

Kelionių akademija – ieškantiems naujametinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius