Pėsčiųjų tiltai, nuo kurių atsiveria vaizdingos panoramos

Pėstiesiems skirtų tiltų paskirtis – aiški: sujungti du krantus, dvi gatvės puses ar du vienas nuo kito nutolusius objektus tam, jog žmonės galėtų patogiai pasiekti savo tikslą. Vis dėlto, pasaulyje gausu tiltų, kuriais pėstieji vaikštinėja ne vien dėl šių priežasčių. Ant šių tiltų užlipti vilioja ne kas kitas, o nuo jų atsiverianti panorama. Tai tarsi apžvalgos aikštelės, puikiai tinkančios ramiam atokvėpiui, romantiškam pasimatymui ar fotografijos įgūdžių lavinimui – vaizdai tikrai prikaustantys dėmesį. Kviečiame paskaityti apie šiuos tiltus.
Auksinis tiltas, Vietnamas
Auksinis tiltas, Vietnamas / Shutterstock.com nuotr.

Trifto kabantis tiltas, Šveicarija

Trifto ledynas – tai net 5 km ilgio ledynas, esantis Šveicarijoje, Urio Alpėse (Uri Alps). Būtent šalia šio didžiulio ledyno slepiasi vienas iš vaizdingiausių pėsčiųjų tiltų visoje Šveicarijoje – Trifto kabantis tiltas (Trift Bridge).

Shutterstock.com nuotr./Trifto kabantis tiltas, Šveicarija
Shutterstock.com nuotr./Trifto kabantis tiltas, Šveicarija

Jis pakibęs nuo vienos uolos iki kitos, virš smaragdinės spalvos kalnų ežero. Norint pasiekti šį tiltą, pirmiausia reikia užkilti lyniniu keltuvu. Na, o tada – leistis į žygį kalnų takais. Kelionė trunka maždaug 1,5 valandos. Galiausiai, pasiekiamas tikslas – įspūdingasis Trifto tiltas. O nuo jo atsiveria išties įspūdingo grožio panorama: aštrios viršukalnės, sniegynai, ledynas ir tyvuliuojantis ežeras – tiltas pakibęs virš jo maždaug 100 m aukštyje.

Reikia atkreipti dėmesį, jog anaiptol ne visi keliautojai išdrįsta pereiti šiuo 170 m ilgio tiltu. Jį sudaro trys įtempti lynai ir pagrindas, todėl iš pirmo žvilgsnio Trifto tiltas tikrai atrodo gana bauginančiai. Vis dėlto, kvapą gniaužiančius vaizdus, kurie atsiveria užlipus ant tilto, verta pamatyti savo akimis. Todėl, jei būsite šioje Šveicarijos dalyje, įveikite savo baimes ir pasigrožėkite gamtos didybe.

Langkavio dangaus tiltas, Malaizija

Andamanų jūroje esanti Langkavio sala (Langkawi) – tai Malaizijai priklausantis kampelis, kuris viliote vilioja keliautojus iš viso pasaulio. Kalvos, tankios džiunglės, žaliuojančios ryžių terasos, balto smėlio paplūdimiai, švarutėlis turkio spalvos vanduo, galybė pramogų ir aukštos klasės viešbučių – ši sala turistų meilės nusipelnė tikrai ne veltui.

Shutterstock.com nuotr./Langkavio dangaus tiltas, Malaizija
Shutterstock.com nuotr./Langkavio dangaus tiltas, Malaizija

Salos kraštovaizdis – tarytum atvirukas, todėl didelė dalis keliautojų nori užkilti į kuo aukštesnę jos kalvą tam, jog galėtų pasigrožėti panorama. Viena iš populiariausių „apžvalgos aikštelių“ – tai Langkavio dangaus tiltas (Langkawi Sky Bridge). Jis nutiestas 660 m aukštyje, kalnuotoje vietovėje, todėl norintys jį pasiekti pirmiausia turi užkilti lyniniu keltuvu. Klausiate, kokie gi vaizdai atsiveria nuo tilto? Didingos kalnų viršūnės, sodriai žalios spalvos tropinių miškų plotai, tolumoje spindintis krištolinis Andamanų jūros vanduo. O giedrą dieną galima pamatyti ir Tailandui priklausančią Tarutau (Tarutao) salą. Beje, paties Langkavio dangaus tilto ilgis – 125 metrai, todėl juo vaikštinėjant galima gėrėtis vaizdais iš skirtingų perspektyvų.

Egijaus viršukalnės tiltas, Prancūzija

Pabuvoję egzotiškoje Pietryčių Azijoje, trumpam persikelkime į Europą. Prancūzijos Alpėse stūkso dar vienas pėsčiųjų tiltas, nuo kurio atsveria žadą atimanti panorama.

Shutterstock.com nuotr./Egijaus viršukalnės tiltas, Prancūzija
Shutterstock.com nuotr./Egijaus viršukalnės tiltas, Prancūzija

Tai – Egijaus viršukalnėje (Aiguille du Midi) esantis tiltas. Pats kalnas – itin mėgstamas turistų. Jo aukštis – 3842 m virš jūros lygio. Į Egijaus viršukalnę siūloma užkilti keltuvu, kurio pirmoji stotelė žymiame alpinizmo kurorte – Šamoni (Chamonix). Tad nenuostabu, jog keliautojų, norinčių užkilti į viršų ir pasigrožėti Prancūzijos Alpių panorama, tikrai nestinga. Na, o užkilus – laukia siauras pėsčiųjų tiltas.

Egijaus viršukalnės tiltas – tikrai nėra architektūrinis šedevras. Tai gana paprastas, siauras, dvi uolas jungiantis tiltas. Visgi, nuo jo atsiveria neįtikėtino grožio vaizdas – smailios kalnų viršukalnės, kurias dengia saulėtą dieną net šiek tiek akinantis sniegas.

Auksinis tiltas, Vietnamas

Vėl grįžkime į Pietryčių Aziją, tačiau šį kartą ne į Malaiziją, o Vietnamą – šalį, kurią pastaraisiais metais savo egzotiškoms atostogoms renkasi daug lietuvių. Kuo gi juos vilioja Vietnamas? Gamtos ir kultūros darna. Čia galima pasigrožėti tiek kalnų peizažais, upių slėniais, auksinėmis jūros pakrantėmis, tropiniais miškais, ryžių terasomis, tiek šurmuliuojančiais didmiesčiais, jaukiais vietinių kaimeliais, prancūzų kolonijine architektūra, ne vieną šimtmetį menančiomis šventyklomis.

Vietnamo turizmas – augantis, tačiau šalies valdžia stengiasi neužmigti ant laurų ir savo svečiams pasiūlyti vis daugiau įdomybių. Viena iš jų – Ba Na Hills kalnų kurorte esantis Auksinis tiltas (Golden Bridge), baigtas statyti vos prieš kiek daugiau nei metus: 2018 m. birželį. Iš karto po atidarymo tiltas tapo viena iš Vietnamo sensacijų – jo nuotraukos ėmė sklisti ne tik po kelionių portalus, tačiau ir įvairiose medijose, pasaulinio lygio žiniasklaidos kanaluose. Kodėl gi šis tiltas tapo toks populiarus? Ogi dėl savo unikalaus dizaino: aukso spalvos pėsčiųjų tiltą grakščiai laiko du didžiuliai delnai pagaminti iš akmens.

Išskirtinis dizainas – tik vienas iš tilto privalumų. Kitas – nuo jo atsiverianti panorama: didingi kalnai ir debesyse paskendusios jų viršūnės, žaliuojantys miškai, tolumoje tekanti upė – gniaužiantis kvapą peizažas. Jei planuojate kelionę į Vietnamą ir ketinate aplankyti šį tiltą, nepamirškite pasiimti savo fotoaparato: išskirtinės nuotraukos – garantuotos.

Tigbao kabantis tiltas, Filipinai

„Tiltas – norintiems patirti Indianos Džounso vertą nuotykį“ – taip Filipinuose, Boholio (Bohol) saloje esantį Tigbao kabantį tiltą apibūdino JAV televizijos transliuotojas CNN. Boholio sala – keliautojų itin pamėgtas Filipinų kampelis. Jos krantus supa koralinis rifas, pakrantė džiugina palmių pavėsiais ir puriu smėliuku, salos centre veši tankios džiunglės, gausu įdomių formų kalvų. Mūsų norimas aptarti tiltas pastatytas pietinėje salos dalyje. Jis jungia du Loboko (Loboc) upės krantus.

Shutterstock.com nuotr./Tigbao kabantis tiltas, Filipinai
Shutterstock.com nuotr./Tigbao kabantis tiltas, Filipinai

Kodėl gi šis tiltas sugretinimas su pašėlusiais Indiana Džounso nuotykiais? Ogi dėl to, jog jis kabo džiunglių apsuptyje! Ir ne šiaip sau kabo, o dar ir siūbuoja – net ir drąsiausius aplanko nerimo jausmas! Beje, Tigbao kabančiu tiltu iš tiesų vadinimai du tiltai, esantys lygiagrečiai vienas šalia kito. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog jie mediniai, iš tiesų tiltų pagrindas – metalinis. Tik jis dailiai paslėptas bambukinėmis lazdelėmis ir virvelėmis. Vien pereiti šiuo tiltu – nuotykis. O jei juo einant dar ir apsidairytumėte, išvystumėte tankią augmeniją, sraunią džiunglių upę, o jei pasisektų – ir spalvingą egzotišką paukštį ar net beždžionėlę.

Henderseno bangų tiltas, Singapūras

Kokios asociacijos jums kyla išgirdus Singapūro vardą? Tikriausiai, iš karto prisimenate futuristiškus šio miesto-valstybės pastatus, spindinčius dangoraižius. Henderseno bangų tiltas (Henderson Waves) – taip pat patenka į šiuolaikiškojo Singapūro įvaizdžio formatą.

Shutterstock.com nuotr./Henderseno bangų tiltas, Singapūras
Shutterstock.com nuotr./Henderseno bangų tiltas, Singapūras

Jis jungia du parkus, kerta Hendersono kelią ir yra 274 m ilgio. Pagrindinė tilto paskirtis – patogus susisiekimas pėstiesiems. Tačiau stebina ne tik tai: pirma – unikalus tilto dizainas. Jis – auksinės spalvos, o savo forma primena tarytum jūros bangas. Išskirtinai gražiai tiltas atrodo sutemus, kai jis apšviečiamas LED lemputėmis.

Antra – nuo tilto atsiveria išties nepaprasto grožio Singapūro panorama. Vietomis – galima džiaugtis šalia augančia tankia augmenija. Vietomis – tolumoje spindinčiais Singapūro milžinais. Nuo Hendersono bangų tilto taip pat matyti ir miesto uostas, o esant giedram orui – ir šiaurinės salos. Ne veltui šiuo tiltu pasivaikščioti mėgsta tiek Singapūre viešintys keliautojai, tiek vietiniai gyventojai.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius